Suklaa-fondue

Suklaa-fondue:
– ½ dl kermaa
– 200 g suklaata
(konjakki, minttulikööri, after eight-suklaata, chiliä..)
Dippailtavaksi:
-Hedelmiä ja marjoja: Omenaa, banaania, persikkaa, mansikkaa, vadelmia..
-Keksejä ja leivoksia
-Juustoja
-Mitä itse keksii ja kokee suklaan kanssa sopivaksi
 • Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa, sulatuskoneessa tai muulla hommaan sopivalla tavalla ja sekoita joukkoon lämmin kerma ja mahdolliset ”mausteet”. (Usein fondue-resepteissä suklaa on tummaa, mutta itse olen käyttänyt myös maito- ja valkosuklaata tai niiden sekoituksia. Ja esimerkiksi fondue-padan tummaan suklaaseen lisätään pieni määrä valkosuklaata, niin se toimii myös kauniina koristeena, kun valkosuklaan hämmentää ”raidoiksi” tumman sekaan.)
 • Kun suklaa-dippi on valmis se kaadetaan fondue-pataan, jossa se pysyy lämpimänä. (Itselläni on pieni, kynttilällä lämpeävä pata. Patakaan ei ole välttämätön, jos suklaan jäähtyminen ei häiritse)
 • Sitten nautiskellaan ja dippaillaan. (Tähän on olemassa fondue-tikkuja, mutta myös esimerkiksi varras-tikut tai haarukka toimivat. Servetit tai paperi on usein tarpeen ja syöjille on hyvä myös varata lautaset, johon voivat tikkunsa välissä laittaa.)
  Nykypäivänä fondue-patojen löytäminen ei ole vaikeaa, niitä myy mm. Sokos, Anttila ja Stockmann ja myös kirpputoreilla kannattaa pitää silmät auki. Omani olen löytänyt eräältä ruotsalaiselta kirpputorilta Skövdestä siellä hetken asuessani. Suklaa-fondue on helppo ja nopea valmistaa, mutta silti juhlallinen ja lämminhenkinen tarjota ja syödä. Mitä jos kilauttaisit kavereille ja pyytäisit fondue-kesteille?
Henriikka, jonka lempparisuklaat ovat Dacapo ja pätkis.
Kategoriat: ruoka ja juoma 5 kommenttia

Suklaa-fondue

5 kommenttia

 • Mä voisin kyllä tulla sun fondue-padan ääreen! Oli niin herkullisia kuvia! Kiitti vinkistä, olin unohtanut nämä fondue-asiat kokonaan :)

 • Henriikka sanoo:

  hoh hoh no hyvä! pohdiskelin hetken onko banaani liian näivettyneen näköistä.

  fondue on niin ihana ja helppo!

 • Life On Plate sanoo:

  Hei kiitos kun muistutit moisesta herkuttelun muodosta, mulla on pata tuolla kaapin perukoilla mut on vähän unohtunut sinne :D

 • Anonymous sanoo:

  fondue is the best and worst in the world!!!!

  Hyvät Kansalaiset…..

  • Henriikka sanoo:

   MITÄ IHMETTÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU! Hyvät kansalaiset, suklaafondue on parasta maailmassa. Ei missään tapauksessa karseinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.