Kuka jaksaisi silittää paitani?

Ylläoleva kuva on otettu Jyväskylästä ”Kierrättämö”-nimisestä tunaus- ja kierrätystapahtumasta. Syy, miksi laittelen tämän kuvan nyt ja miksi kyseinen tyyli tuli mieleeni, on kriisi. Haluaisin kovasti laittaa tuon paidan päälleni, sillä se on mukavan löysä ja hyvää materiaalia. Pidän väreistä ja miltä se tuntuu ihoa vasten. Ongelmani on silittäminen: En kerta kaikkiaan jaksa ottaa silityslautaa ja -rautaa esille kaikessa yksinkertaisuudessaan, vaikka tiedän, että esimerkiksi tätä juttua kirjoittaessani olisin ehtinyt sen tehdä vaikka kuinka monesti. Onko kellään samanmoisia ongelmia vai olenko ainut laiskatyhmäsaamaton?
Aika näyttää, koska saan tämän tehtävän suoritettua. Rohkaisun sanoja otetaan vastaan! Ei ole mukava kuulla aamulla (niinkuin tänään, kun yritin laittaa paidan luistaen silityksestä):
”Yleensä en kyllä kiinnitä huomiota ruttuisiin paitoihin, mutta eikö tuo paita olekin aika rypyssä?”
Nyt syömään Marshmallow Fluffia eli töhnämäistä vaahtokarkkia lusikalla suoraan purkista.
Henriikka
Kategoriat: oma tyyli 12 kommenttia

Kuka jaksaisi silittää paitani?

12 kommenttia

 • Mahtijanne sanoo:

  mukava kokonaisuus. itse en vain silitiä.

 • Henriikka sanoo:

  Hahaha. Taidan tehdä samat.

 • iduska sanoo:

  En ole ikinä osannut silittää niin hyvin että lopputulos olisi ollut parempi kuin lähtötilanne :) Yleensä pesen/kastelen paidan kevyesti edellisenä päivänä ja laitan tukevalle henkarille kuivumaan. Myös parvekkeella tuulettaminen sateisella kelillä yön yli ajaa asiansa. On aamulla ainakin omaan silmääni tarpeeksi sileä :)

  Löysin tänne vasta äskettäin, mutta tykkään blogistasi kovasti!

 • Anonymous sanoo:

  Itte käytän vaan ryttyyntymättömiä puuvillavaatteita valtaosin, mutta mulla pistää silmään kyllä aina muotiblogeissa silittämättömät vaatteet x(
  Ensin käytetään puoli tuntia aikaa täydellisen vaateparren valitsemiseen, ja sitten kiskaistaan joku tuhannen ruttunen kaapu päälle onnellisena! Ja vielä kuvataan koko kansan nähtäväksi! Kuulostan vihaselta martalta mutta ei se silittäminen nyt niin vaikeeta oo! Oikeestaan se on ihan kivaa.
  Kalliin ja hyvälaatuisen vaatteenkin saa niin helposti näyttämään halvalta ryysyltä, joka on löydetty H&M:n rekkien välistä pölyiseltä laattialta. Välittäkää vaatteistanne!

  -mato

 • Henriikka sanoo:

  HEI hyuippukommenteja ja -pointteja, vitsit just tälläsen keskustelun takia on kiva kirjoittaa ja ylläpitää blogia.

  Iduska, kiva kun oot löytänyt tiesi sivuilleni, yritän pitää tasoa yllä. Mutta aina saa vinkata juttuideoista ja antaa kritiikkiä sekä palautetta. Joskus on vaikea tietää, mitä lukijat tahtoisi kuulla ja nähdä. Ja suurkiitos myös ”silitys”-vinkeistä. Itsekään en ole siinä mikään mestari ja nuo nevuot tulevat varmasti tarpeeseen monessa tilanteessa.

  Ja mato, jesjes mitä rohkaisun sanoja. Vaikka olenkin vähän liian boheemi huomatakseen ryppyjä kovinkaan helposti, niin oon kyllä kanssasi samaa mieltä. Kokonaisuudet pitäisi viedä loppuun saakka huolella, jos on kerta siihen ryhdytty. Ehkäpä viikonloppuna ottaisin kunnon silityssession!

  Mukavaa viikonloppua teille!

 • Pikkuveli ei myöskään silitä paitojaan, vaan odottaa että äiti käy kylässä :D Äiti kyllä silittää.

 • Henriikka sanoo:

  No toi on jo pikkusen paha haha, minä sentäs tyydyn sitten ryttyihin.

 • Irina sanoo:

  eilen viimeks menin ruttunen paita päällä koska en vaan jaksanu mennä parin metrin päähän silittämään. laiska mikä laiska.

 • agnes sanoo:

  Helpoitenhan paidat ja muut siliävät kun antaa niiden roikkua henkarilla kylppärissä sen aikaa, kun itse käy esim. kuumassa suihkussa. Paidan ei ole tarkoitus kastua, vaan ns. höyrystyä.

 • Henriikka sanoo:

  Ihana että löytyy muitakin laiskoja, josko me Irina tästä vielä noustais voittoon.

  Ja agnes, aijon kokeilla neuvoasi heti ensi suihkun aikaan! Mahtavaa.

 • Anonymous sanoo:

  bäywäyy olet täydellinen<3 aivan ihana tuo asu ja mitäs sitä silittelemään, näyttää tuollain just hyvältä!!:)

 • Henriikka sanoo:

  Hei anonyymi bäyywäyyyyy jos en kärsisi yhteisön painostuksesta, niin noudattaisin ehdottomasti ohjettasi! Kiitos paljon. T.punasteleva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.