Pikavinkki isänpäiväkakun koristelijalle

Eilen oli ihanat kasarijuhlat, niistä lisää myöhemmin. Meillä oli yökavereita ja tänäänkin tulee. Elellään siis kissanpäiviä. Kehrään elämälle. Isänpäivää vietimme perheeni kanssa jo viime viikonloppuna (meidän isähän on paras), mutta tässä pikkuinen koristeluvinkki niille, jotka juhlivat isiä huomenissa!

Helppo kakun koristelu:
– Sulata suklaata.
– Tummasta suklaasta saat tummempia kuvioita, valkoisesta vaaleita ja maitosuklaasta jotakin siltä väliltä.
– Älä anna suklaan kiehua tai tulla aivan liruksi, vaan jätä se pehmeäksi ja hitusen paksuksi.
– Lusikoi tai kaada sula suklaa muovipussiin, tähtää kulmaan (mitä pienempi pussi, sitä helpompi duuni)
– Purista suklaa pussin kulmaan ja anna jäähtyä niin, ettei suklaa ole valuvaa.
– Leikkaa pussin kulma irti (vain pieni reikä).
– Purista pienestä pussin reiästä erilaisia koristeita leivinpaperille tai silikonisella leivinpaperille. 
– Suklaasta voi tehdä kuvioita tai kirjoitusta: mitä yksinkertaisempi kuvio, sitä helpompi se on irrottaa myöhemmin.
– Laita kuviot jäähtymään pakastimeen tai jääkaappiin.
– Anna jäähtyä niin, että suklaa kovettuu.
– Nostele jäähtyneet kuviot kakun päälle 
(huomioi, että lämpimässä ne taas sulavat nopeasti, joten ole vikkelä).
– Jeejee kakkua napaan!
Viikonlopun riennoista myöhemmin. Nyt vieraita odottelemaan. Ja tomaattikeittoa, aurajuustoa, mozzarellaleipiä, vaaleanpunasinisiä sokerisia pullokarkkeja ja kylmää maitoa.
Henriikka
Kategoriat: juhlapyhät, ruoka ja juoma 4 kommenttia

Pikavinkki isänpäiväkakun koristelijalle

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *