Pukinkonttiin, osa kaksi! Paketteja.

Paketteja ei pidä aliarvioida. Vaikka lahja olisi super, ei se ole kuitenkaan ihan prikulleen, jos paketti on ruma. Ja ruman lahjan voi saada näyttään hyvältä hienossa paketissa. Tällä en tarkoita, että pyrkimykseni olisi saada hankkimani rumat lahjat näyttämään hyviltä. Mutta jos joulu on kerran vaan kerran vuodessa, niin onhan sitä nyt mukava panostaa. Etenkin jos siitä riemuitsee ehkä neljä ja puoli kertaa niin paljon, kuin itse lahjan saaja.
Tänä vuonna paketoin pyrkien ostamaan mahdollisimman vähän tarpeita ja käyttämään häistä jääneet paketointinauhat ja koristeet (kyllä, säilytin ne..). Josko joku saisi näistä jotakin viimeisten päivien paketointisessioihinsa:
1. Sanomalehdet, ilmaisjakelut ja mainokset.
Nappasin talteen kaikki parhaat sivut syksyn varrella joulupaketteja ajatellen.
2. Voimapaperit, juuttinarut, paperipussit ja vanhat pahvilaatikot.
Ekoruskea on ehkä lempivärini, paksu juuttinaru on Mango Maailmankaupasta ja ohut Tiimarista. Pieni kaista kiiltelevää paperia tekee paketista juhlavan.
3. Ristikot, Sudokut, alennuskupongit.. Lahjan saaja voi käyttää kupongit tai täyttää ristikot.
Jos haluat tehdä vaikutuksen viisaudesta, täytä ristikko etukäteen.
4. Kivat nauhat.
Isot paketit ovat miltei poikkeuksetta kamalia.
Niin kuin nämäkin. Mutta kamaluutta voi lieventää kivoilla nauhoilla.
5. Muovipussit ja kauppojen valmispaketit.  Kauppojen valmispaketit ovat usein hitusen tylsiä.
Niitä voi kuitenkin muokkailla omannäköisiksi ja muovipussit on usein helmiä:
niitä voi leikkailla ja liimailla kuin lahjapapereita.
6. Ilmaiskartat. 
Näistä oon itse sikainspiroitunut.
Kävelin Helsingin rautatieasemalle ja  nappasin ilmaiskarttoja karttakoneesta.
Ja edelleen vannon juuttinarun nimeen.
7. Katalogit. Kirjoitin joku aika sitten hyvistä katalogeista.
Monkin vaatekerroista sain pikkuisia lahjapusseja teippaamalla kaksi sivua yhteen.
8. Hukkakankaat, tilkkupalat.  Kaappien perälle jääneet turhat kangaspalat voi hyödyntää helposti.
Teippiä ei tarvitse, jos nauhat sitoo riittävän napakasti ja jos taitaa kankaan taittelun.

Thank you for your attention. Ja öitä. Ainiin, huomenissa on vimonen päivä osallistua arvontaan. Joten skrullaapa alespäin, jos printtipaita kutkuttelee.

Henriikka

Kuvat: Aapo Jämsén

Kategoriat: DIY, lahjat 27 kommenttia

Pukinkonttiin, osa kaksi! Paketteja.

27 kommenttia

 • Anonymous sanoo:

  söpöjä paketteja! Mäkin oon monesti paketoinut sanomalehtien sivuihin, tulee hauskoja jos on hauska kuva. Ja toi karttavinkki oli hyvä, pitää kokeilla :)))) Se mitä eniten ihmettelen on kuitenkin se että kuinka paljon sulla oikein on lahjoja jengille???? Oon hämmentynyt :—-D

 • Henriikka sanoo:

  OUNOU sen ei ollut yhtään tarkoitus olla pointti. Olen tehnyt itse paljon ja käynyt kirppiksillä. Kun on nyt kaksi perhettä, joissa molemmissa on kuusi tyypperöä, niin tulee väkisinkin paljon paketteja. Ja rakastan paketteja, pikkurahalla ja sydämellä hankittuja.

  Ja joo, kartta on iha mahtava! Öö, olenko epäkorrekti kun sanon noin omasta jutustani? Kyllähän sitä ovat muutkin varmasti tehneet hih.

 • astral sanoo:

  Oivoi, ihania ideoita! Itse kuvioin tuollaista ruskeaa paperia itse ja kirjoitin mm. joululaulujen sanoja, sillä aika ei riittänyt kortteihin… Jokainen sai persoonallisen paketin :) Pitääkin yrittää hyödyntää näitä ideoita viime hetken pakkailuissa ;)

 • Milla sanoo:

  Onpa ihania paketointi-ideoita! Tykkääääään!

 • sarq sanoo:

  okei nyt suutuin, ku kerkesin just viikonloppuna hiki hatussa paketoimaan kaikki lahjat( tosi rumilla ) papereilla.

  Mut toi kartta on ehdoton suosikki!!!:)

 • Anonymous sanoo:

  ”Vaikka lahja olisi super, ei se ole kuitenkaan ihan prikulleen, jos paketti on ruma.”
  :(:(

  Vissii turha antaa lahjaa tänä jouluna.. :(

  t. velipoeka

 • Inka sanoo:

  Upeita! Ja vitsi miten paljon lahjoja :D

 • Sara sanoo:

  Voi eei nyt harmittaa ihan kauheesti kun annoin saamattomuuksissani äidin paketoida kaikki lahjani rumiin joulupapereihin ja juhlanaruihin :(

 • marianne sanoo:

  Voi kun uskaltaiskin tuollatavalla paketoida :) ei vaan uskallus jotenkin riitä kun lähipiirissä ei ole niitä jotka välttämättä täysin ymmärtäisi miksi lahja on paketoitu johonkin vanhaan lehteen ihmeräsänarulla tms., kun totuttu siihen lahjapaperiin… mutta hienoja on nuo paketit! ja uniikkeja.

 • Anonymous sanoo:

  ””Vaikka lahja olisi super, ei se ole kuitenkaan ihan prikulleen, jos paketti on ruma.”
  :(:(

  Vissii turha antaa lahjaa tänä jouluna.. :(”

  Joo, pitää kyllä toisenkin velipoijkkeen avata sananen arkku, taidat jäädä ilman lahjoja tänä vuonna.

 • Marianna sanoo:

  Ahahaa, velipoikien kommentit. <3 Ai vitsi Henska, ihania paketteja.

 • Anonymous sanoo:

  ”””Vaikka lahja olisi super, ei se ole kuitenkaan ihan prikulleen, jos paketti on ruma.”
  :(:(

  Vissii turha antaa lahjaa tänä jouluna.. :(”

  Joo, pitää kyllä toisenkin velipoijkkeen avata sananen arkku, taidat jäädä ilman lahjoja tänä vuonna.”

  Joo, täytyy sisarenkin nyt puuttua peliin. Taidat jäädä täysin lahjoitta ylihuomenna…

 • l a u r a sanoo:

  Ihania paketteja! Harmi että ehdin jo paketoida kaikki omat lahjat, vaikka tuli niistäkin ihan nättejä (satuin löytämään vähän erilaisia lahjapapereita, ei perinteisiä joulupukkikuvia). Onks noi kaikki oikeita lahjoja, aika paljon :D

 • henna sanoo:

  Ideoihisi voisin vielä lisätä julisteet. Itselleni niitä on ainakin kertyyt melkoiset pinot niiltä ajoilta, kun vielä tilasin Demi-lehteä.
  Paras olisi, jos julisteessa olisi lahjansaajan lemppari artisti tjs. (Tosin tässä saattaa käydä niin, että saaja harmistuu, kun hyvä juliste on teiteltu ja rypistelty.)

  Innostuin myös tuosta karttaideasta. Ihan mielettömän hieno! :)

 • Sini sanoo:

  ui juku miten oon nähny vaivaa!! ihan mahtavia paketteja.. hitsi oon paketoinu jo kaikki ni en voinu matkia mutta ensi jouluuN!!:)

 • ulma sanoo:

  sanomalehtipaketit olivat itselläkin mielessä, mutta sitten kaapista löytyi vielä jättirulla joulupaperia viime vuodelta. vähän jopa kirosin kun löysin sen, olin niin innoissani sanomalehti-ideasta. ensi vuonna sitten! ja ehdottomasti pöllin teikäläisen karttainspiraation.

 • Anonymous sanoo:

  ihania sisarusten kommentit :D

 • Anonymous sanoo:

  EI NORMAALI PAPEREIHIN PAKATUT OLE RUMIA ? mikä kaikkia vaivaa kun pitäis olla niin hipsteri muka ? voi naurua, mä mielummin vastaan otan jonkun ihan peruspaperiin käärityn kun esim tollasen sanomalehteen paketoidun!!

 • Anonymous sanoo:

  ooihh ihan mahtavia ideoita!!!

 • Anonymous sanoo:

  sanomalehtiin ja karttoihin käärityt veti kyllä parhaat pointsit! :) mahtavaa!

 • Anonymous sanoo:

  Ihan huippuja ideoita, erityisesti kartta- ja ristikot/sudokut! <3

 • ziilstrom sanoo:

  Ah, musta parasta on jemmailu!
  Siis lahjan paketointi ihan jonkun toisen malliseksi. Laatikoihin, Tuubeiksi, palloiksi, pikkujuttujen piilotus isoihin bokseihin paperisilpun/muovikassien sekaan.
  Eteenkin kirjat ovat niin heti arvattavissa paketin muodon ja tuntuman mukaan, että niille mun on aina keksittävä jotain :)

 • Anonymous sanoo:

  Sun on PAKKO tehä semmonen kiva joulupostaus sun joulusta. Oon ite niin super jouluihminen, ja musta on kiva lukea juttuja toisten joulusta. ja juuri sun joulusta. Vaikutat tosi kivalta ja rennolta ja positiiviselta ihanalta ja ja. Oon aivan rakastunut sun blogiin. Jatka samaan malliin. Ah,

  Jensu

 • Salla sanoo:

  Itse paketoin viime vuonna lahjat sanomalehtipapereihin ja katalogeihin. Avomiehen vanhemmat nauroivat ja kohottelivat kulmiaan. Tänä vuonna viisastuin ja tein heille ihan tavallisia paketteja.

 • Henriikka sanoo:

  Ai että miten mahtavia kommentteja taas ja HUH miten paljon! Älkää koskaan jättäkö sanomatta vaikka tuntuisi miten tavalliselta tai hassulta tai oudolta tai mitään, lämmittävät joka ikinen.

  Olen suhteellisen tylsä nyt kun vastaan kaikille yhteisesti, mutta KIITOS!

  Jensulle tiedoksi, että joulujuttu löytyy jo ja toinen tulee huomenna. Sisaruksille erityiskiitos itsenne paljastamisessa. Tiedänhän, että kaikesta pilkasta huolimatta pyöritte täällä blogissa harvase päivä.

  Anonyymi, joka haluaa mieluummin lahjat normaalissa paperissa: En suinkaan tarkoittanut, enkä mielestäni edes kirjoittanut, että normaali paperi olisi tylsää tai rumaa. Itse paketoin kuitenkin tänä vuonna näin, koska turhaa paperia oli jäänyt nurkkiin niin hurjasti. Pahoittelut provosoimisesta, mikä oli tahatonta.

 • Marikki sanoo:

  No nyt on nähty jo pakettien eteen vaivaa, kun on hienot paperit. Ja kierrätys on itselle niin lähellä sydäntä, että tämä postaus on oikein lämmittävä. Itsekin paketoin tänä jouluna voimapaperiin ja sanomalehteen. Jotenkin tuntuu pahalta se määrä, jota tavallista lahjapaperia menee roskiin joka joulu. Voitaisiin ihan hyvin siirtyä pelkästään paperinkeräykseen kelpaaviin papereihin, niitäkin on jo ihan nättejä.

 • Henriikka sanoo:

  Helou Marikki. Kierrätys on sikajees, eikä mua yhtään häiritse sekään seikka, että joskus sillä saa tosi toimivia ratkaisuja. Voimapaperi on elämäni rakkaus ja mielestäin ens jouluna vois kieltää kaikki kierrättymättömät paperit. Hyvää uutta vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.