Ballerina Project

Jalat. Kaikenmoiset. Ne on kyllä niin kauniita. Jalat ovat kokonaisuudessaan ehkä mielestäin se ihmisen kaunein osa. Jalat pysyy kuosissa kun tanssii, sen oon huomannut. Itse oon tanssinut vaan hip hoppia, hitusen jatsia ja hitusen nykäriä. Mutta balettitanssijan pohkeet ne vasta on täydellisiä. Balettitanssista en oo koskaan ollut mitenkään äärettömän kiinnostunut (vaikka lähikuukausina sekin on kasvanut), mutta balettia taiteena oon fiilistellyt vaikka kuinka monta vuotta. Kerrassaan mieletöntä kehonhallintaa ja ennen kaikkia kauniita jalkoja.
Jo joskus vuosi sitten löysin facebookin syövereistä sivun ”Ballerina project.” Se on Honolululaisen, nyttemmin New Yorkiin muuttaneen, valokuvaaja Dani Shitagin projekti, jossa ainoastaan tanssin sijaan on tarkoitus tallentaa kuviin myös tunnetta ja sydäntä. Ensimmäinen asia, jota fiilailin erityisesti on tanssijoiden kuvaaminen arjen miljöössä: metroissa, puistoissa, kaduilla, kotona…  Kuvaaja kertookin, etteivät studiot inspiroi häntä, vaan muun muassa kaupungin valot ja äänet. Toinen asia, joka sai suuni loksahtamaan ammolleen on se, että kuvat ovat otettu aivan perinteisillä kameroilla digikameroiden sijaan. Lisää voi lukea Ballerina Projectin facebook-sivulta ja blogista.
Alunperin tallensin koneelleni täällä julkaistavaksi yli 70 kuvaa. Joten olkaa ymmärtäväisiä seuraavalle kuvapljäykselle. Karsin kuitenkin ja nämä ovat vaan kerrassaan shokeeraavia.
Varpaat ja jalat, mieletöntä.
Kaipaan takaisin tanssisaliin.
Henriikka

32 kommenttia

 1. Avatar Anonymous 9.1.2012

  mun jalkoihin alko sattua ku katoin näitä :D

  Vastaa
 2. Avatar Ansku 9.1.2012

  Ihan mieletöntä! Oon alkanu viime aikoina kadehtia kaikenlaisia tanssijoita ihan hirveästi, ja siinä samalla sitten myös katkeroitunut vanhemmilleni, kun mua ei ole pakotettu pienestä pitäen tanssitunneille :D Mutta no, kaipa mä sain jotain muuta. Siltikin kadehdittavaa kehonhallintaa noilla tanssijoilla! Äh!

  Vastaa
 3. Oo!! Ihan mielettömiä kuvia! :D Alko kyll näitä katsoessa harmittaa, että tonkin harrastuksen jätti monen vuoden jälkeen. :D

  Vastaa
 4. Avatar Roosa 9.1.2012

  kiitti vinkkauksesta, mäki aina fiilistelen kaikkia balettijuttuja vaikka omaa taustaa löytyy vaan tasan se satubaletti joskus 5-vuotiaana :D nyt kun kattelin noita kuvia, niin oon tainnu joskus aiemminkin törmätä näihin ohimennen, mutta jotenkin olivat päässeet unohtumaan eli hyvä että nyt muistutit! :))

  Vastaa
 5. Avatar kiliippari 9.1.2012

  Aivan mahtavia kuvia! :) Baletti on jotain niin mahtavaa ja sen kautta aina huomaa ihastelevansa kuinka mielettömän nätti ihmiskeho on, etenkin just jalat.. :) Ja ei kannata heti tuomita balettia harrastuksenakaan, ite oon tanssinut useamman vuoden ja tosi hyvää treeniä ja parantaa ryhtiä ja tasapainoa mielettömästi.. :)

  Vastaa
 6. Avatar julia 9.1.2012

  Laskettelijan pohkeet on VIELÄ paremmat ;);););;););););)

  Vastaa
 7. Avatar Anonymous 9.1.2012

  voi tätä kateutta mikä tuli ku katoin noita kuvia. upeita!!

  Vastaa
 8. Avatar Anonymous 9.1.2012

  Ihanat ballerinat!! Harmittaa kun lopetin baletin koska 12 vuotiaana se oli liian nolo harrastus. Onneksi sitä olemassa tietysti aikuisbaletti….. :)

  Vastaa
 9. Avatar Anonymous 9.1.2012

  Entä jos on paksut jalat, onhan nekin myös kauniit?

  Vastaa
 10. Avatar Anonymous 10.1.2012

  Jalat on ihania. Harrastin lapsena balettia mutta opettajani tähtäsi niin korkealle että väsähdin siihen elämään.
  Viimeisin anonyymi, ainakin mun mielestä paksut jalat on kaikkein kauneimmat. Varsinkin reidet <3 Enkä meinaa pelkästään lihaksikkaita jalkoja. Meitä on moneen junaan. Nih.

  -AT

  Vastaa
 11. Avatar Noora 10.1.2012

  ooooh vauvauvau ! kiitos kun esittelit aiheen ja projektin, olen joskus kauan sitten nähnyt samaisia kuvia, mutta sitten unohtanut koko jutun. olen tanssinut balettia koko ikäni, ja nykyään opiskelen valokuvausta, joten tässähän yhdistyy kaikki tärkeä haha!

  Vastaa
 12. Avatar Henriikka 10.1.2012

  Anonyymi: Iha sama juttu mulla! Yliliikkuvine nivelineni en edes pystynyt valitsemaan niitä hurjimpia ojennuksia.

  Ansku: mitä turhaan katkeroitumaan! Itsekin aloitin vasta 17-vuotiaana oikeesti kiinnostumaan ja nyt vaikka aikuisbaletti on alkanut kiinnostaa, tanssin aloittamisen ikää ei oo rajattu.

  Vivian: Never too late. Tunnille siitä tanssimaan ja tunteilemaan!

  Roosa: Haha, minullakin roikkuu täällä kotona vanhat satubaletti-aikaiset tossukat, hyvä pohja mielettömälle balettiuralle NOT. Ja joo, ei tää projekti mikään uusi ole, mutta ah niin ajaton!

  Kiliippari: En en tuomitse balettia harrastuksena, vaan itse asiassa oon etsinyt sopivaa aikuisalkeis-ryhmää hmmmm. saas nähdä kuinka käy. Mieletön laji kyllä.

  Julia: Laskettelijoilla on ehkä mureat reidet, mutta balettitanssijoiden pohkeet ne ovat vallanneen mieleni. Eikä sitä horjuteta.

  Anonyymi: Ota mieluummin ihailu kuin kateus. Sitä minäkin yritän tässä koko ajan hih.

  Anonyymi: Itsekin lopetin joukkuevoimistelun, sillä ”jumppa” oli karsee ja koripallo cool. Onneksi uusia harrastuksia voi aloittaa vaikka mummona.

  Anonyymi: Ehdottomasti! Paksut jalat, kunhan ne vielä näyttävät jaloilta, ovat ihan yhtä lailla kauniita. Ei omat reitenikään mitkään tikut ole, eikä jalat pituudella pilattu, mutta pidän niistä.

  Anonyymi: AT -long time no see. Oi että, perus paineyhteiskunta-Suomi. Aikuisikäisille on aivan ihania rentoja tunteja ihan vaan lajin fiilistelylle ja kehon hyvää oloa varten.

  Noora: Ekaks, ihana blogi sinulla. Selailin mielissäni. Ja toiseksi ihana, että pystyin olee välikätenä tutustuttamassa ihanaan prokkikseen. Revi nyt kaikki tästä, iha mielettömiä kuvia.

  Vastaa
 13. Avatar Pääskynen 10.1.2012

  Oooh! Menis kyllä ikä ja terveys, jos noista yrittäis lempparit nimetä. Ihan M-A-H-T-A-V-A-A! Tanssisin minäkin mielelläni, mutta 3 instrumenttia vie aika reippaasti aikaa ja toistaiseksi ne on tuntuneet tärkeämmiltä.

  Vastaa
 14. Avatar Inka 10.1.2012

  Oon itsekin tän Ballerina Projectin fani Facebookissa ja ihastelen aina näitä kuvia, tosi upeita! Tanssijoista otetut kuvat on ylipäätäänkin tosi esteettisiä. Pinterestissä käyn myöskin kuolailemassa tätä boardia: http://pinterest.com/feleciad/2danceis2dream/ . Ollapa ammattitanssija.

  Vastaa
 15. Love all the pics!! Love ballet :)
  regards!

  Vastaa
 16. Avatar Henriikka 11.1.2012

  Pääskynen: Priorisointi on kaiken a ja o, 3 instrumenttia kuulostaa VAU:lta. Voithan kokeilla sovittaa jonkun yhden harrastelijatunnin aikatauluihin. Eihä sitä kaikkea tarvitse tehdä ammattimaisesti.

  Inka: Oi että olipa hyvä vinkkilinkki, kiitokset siitä. Jatketaan kuolailua!

  Gaby de: Me too. They are just ”WHOH”. Ballet is great.

  Vastaa
 17. Avatar Sara 11.1.2012

  Rakastuin!!!!

  Vastaa
  • Avatar Anonymous 12.1.2012

   OIJOI. mulla tuli kans joku vuosi sitte niin kova baletti hinku että piti ihan alottaa muun tanssin ohelle!! (kiitos inspiroivien balettikuvien)ps olis tosi kiva jos tekisit taas postauksen tanssi harrastukesestasi ja vaatteista mitä pidät reeneissä, sulla kun on niin kiva tyyli! ja voisit myös kertoo vähän miten pidät ittes noin hyvässä kunnossa :D katoin sun hää kuvia ja täytyy kyllä myöntää että olit todella kaunis, JA MIKÄ HAUIS! ehhehe, no ei mut tosi kiva blogi sulla. :)yleensä en jaksa lukee blogeja missä tekstiä on enemmän mut sun sanavalinnat ja kielenkäyttö on jotain niin hauskaa että pakko lukee aina mitä oot saanu rustattua. :D JES jatka samaan malliiin!

   Vastaa
 18. Avatar Anonymous 13.1.2012

  Ooo vau muistat mut! Ihana <3
  Juu, äitini löysi rennomman balettikurssin ja tykkää siitä. Mä vaihdoin afrotanssiin, mutta sitten polvet alkoivat pettää – mulla on vamma niissä.

  -AT

  Vastaa
 19. Avatar Henriikka 13.1.2012

  Sara: Me too!

  Anonyymi: Hei ihan mahdollinen toi tanssijuttu, ongelma on vaan etten oo nyt käynyt tunneilla rannevamman takia muutamaan kuukauteen. Oon etsiskellyt tässä sopivia tunteja, mutta saas nähdä löytyykö niitä kaikkien kouluprokkisten keskelle. Ja kiitos ihanista sanoista ja kehuista ja kaikesta. Ja voi ei, hauis… En ole siitä itse kovin ylpeä.. Mutta kiitos silti! Mulle on tärkeetä kirjoittaa rentoa ja hyvää tekstiä, siksi ihan kullan arvoista kuulla tollasta kehua. Mahtavaa!

  AT: of course, oot mun suurjoukkuetelttojen ykkösfani. Ja otan osaa polvivammoihin, itsehän oon niistä kärsinyt kanssa semmoiset 10 vuotta. Ainakin tietää, että on jotain tehty. Always look on the bright side of life.

  Vastaa
  • Avatar Anonymous 14.1.2012

   Dudum dudum dudum dudum… Oh Brian… :-D

   -AT

   Ps. Laitoin juuri pökköä kamiinaan.

   Vastaa
 20. Avatar Nita 13.1.2012

  Mulla tuli kyyneleet silmiin kuvia katsellessani. Viiden vuoden jälkeen luulisi olevan jo sinut lopettamispäätöksen kanssa, mutta kyllä se aina kirpasee. Silti en kadu, en kestäisi sitä jos tanssi olisi joku päivä ollut syy kävelykyvyn menettämiseen. Raaka maailma. Mutta mulle tanssi vaan on yksi niistä elämän ”kaikki tai ei mitään” -asioista.

  Vastaa
 21. Avatar Henriikka 17.1.2012

  Mulla tuli kyyneleet silmiin, kun luin kommenttisi. Toivottavasti pystyt kuitenkin suurimmaksi osaksi katsomaan tanssia rakkaudella, etkä katkeruudella. Elämää on joskus niin kovin vaikea ymmärtää.

  Vastaa
 22. Avatar alina 13.3.2012

  Ballerina Projectin kuvat aiheuttaa kyllä aina sekä ihastusta että kateutta! Tämän balleriinan jalat kun ei ole ihan yhtä täydellisessä kunnossa, haha :D Ehkä vielä joskus…

  Vastaa
  • Avatar Henriikka 13.3.2012

   Jooo, no ei ole tämänkään tanssijan jalat aivan yhtä lailla nuoret ja notkeat! Ainakin on mahdollisuutta parantaa, sehän on jo hyvä juttu sinänsä. :–)

   Vastaa
 23. Avatar melbel 15.7.2012

  ah että ! pikkusisko tosiaan on nyt virallisesti baletin ammattiopiskelija, ihanaa kattoa kun se on niiiin hyvä (kyllä, oon ylpeä isosisko):—)

  jos haluu joskus käydä katsomassa mielenkiintoista balettia niin kannattaa katsoa milloin oopperan ammatillisen koulutuksen opiskelijat esiintyy (vinkkivinkki). nuoria, taitavia, tekee usein myös moderimpaa ohjelmistoa. JA liput on yleensä n. 6-10€

  Vastaa
  • Avatar melbel 15.7.2012

   ….eli siis opiskelijabudjetin menovinkki :—D

   Vastaa
 24. Avatar melbel 15.7.2012

  ah että ! pikkusisko tosiaan on nyt virallisesti baletin ammattiopiskelija, ihanaa kattoa kun se on niiiin hyvä (kyllä, oon ylpeä isosisko):—)

  jos haluu joskus käydä katsomassa mielenkiintoista balettia niin kannattaa katsoa milloin oopperan ammatillisen koulutuksen opiskelijat esiintyy (vinkkivinkki). nuoria, taitavia, tekee usein myös moderimpaa ohjelmistoa. JA liput on yleensä n. 6-10€

  Vastaa
  • Avatar Henriikka 16.7.2012

   Ohoh, taisi sinun mobiililaitteesi heittää kommentit kahteen kertaan. Mutta vau, onnittelut siskolle (niin pienelle kuin vanhemmallekin). JA tää vinkki on ehdottomasti muistettava! Mulla vaan tekee vähän pahaa katsoa liikkuvaa balettia yliliikkuvine polvineni. Tuntuu aina, että omat polvet pian muljahtaa.

   Vastaa
 25. Avatar Anonymous 8.6.2013

  Kiitos tästä postauksesta, ihana valokuauslöytö! Sain inspiraatiotoa.
  Terveisin Tanssia kulttuurituottaja ;)

  -Eveliina

  Vastaa
 26. Avatar Anonymous 8.6.2013

  …..jonka näppis ei näköjään toimi näin aamutuimaan ;) Heh mutta pointin sait varmaan selville! :D

  -E

  Vastaa
  • Avatar Henriikka 9.6.2013

   Heippa, sain mystisen pointin selville hih. Kiitos itsellesi mukavasti kommentista, kollega.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.