Filetsu

Iltaa evrivan! Puhuin tänään erään ystäväni kanssa siitä, kuinka jännä ilmiö on, että kesällä suomalaiset antavat anteeksi hassuttelun pukeutumisessa. Talvella pitää näyttää järkevältä, auktoriteettivaltaiselta ja jotenkin viralliselta. Pitäisi olla selkeä visio mitä väriä ja materiaaleja sitä nyt on kulloinkin yllään, ja missä järjestyksessä. Ne on jänniä vuodenaikojen latelemia sääntöjä. Kun aurinko rupee porottelemaan, niin sitä voi mennä vaikka limenvihreässä, jättikokoisessa T-paidassa työhaastatteluun, ja voi silti tulla palkatuksi. On se jännä.
Auringon paistaessa, alkoi asvaltti olla kuuma, ja laitoin asun kanssa pikkuisen lekkeriksi. Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua? Häät oli ja meni, mutta kirppikseltä ovat vaaleanpunaiset kengät ja snoopy-paita, uutena ostetut vaaleansiniset pilkkusortsit ja suuri huivi. Sininen villatakki on Etiopiasta, eikä niistä ostoksista ole aina varma: voi olla, että he myivät samoilla hinnoilla pikkuisen käytettyäkin. Pyöräni rinnalla näytin edellistäkin lyhyemmältä, mutta katsokaas tuota ylempää varjoa: säärenihän ovat kuin gasellilla!

Polkupyöräni otti tuntoa asvalttiin ja Janne viiletti lonkkarillaan. Reiteni olivat hapoilla, kun hän roikkui ylämäet tarakassani. Mieli oli hyvä ja aurinko yhtä armollinen, kuin aina. Nuttura näytti niukasti kärsineen maksiminopeuksistani, mutta eipä sen väliä. Toista olis talvella.
Henriikka

huivi, aurinkolasit ja sortsit/H&M, neuletakki/Etiopian tuliainen, 
paita, korvikset ja kengät/kirppis, pyörä/mummin vanha
Kategoriat: oma tyyli 37 kommenttia

Filetsu

37 kommenttia

 • Aino sanoo:

  Oi Henriiikka, oot ihana!!

 • Anonymous sanoo:

  Ihanan aurinkoisen kesäistä! Tuo on kyllä aivan totta että kesällä pukeutuminenkin saa olla paljon rennompaa! Toisaalta ihan hyvä niin. Jos ympäri vuoden kaikki hassuttelisi asuissaan niin olisiko se sitten enää niin hauskaa?

  • Henriikka sanoo:

   Oot oikeessa, nimittäin toi kontrasti kesä- ja talviaikoijen välillä on kyllä ihanaa. Kesä, kesä, ain mielessäin.

 • annie sanoo:

  Ihania kuvia ! Mulla oli joskus samanlainen pyörä, mutta joku idiootti pölli sen :( mulla on ollu uus pyörä hakusessa nyt varmaan vuoden päivät mutta mistään ei tunnu löytyvän noita mummopyöriä, kun täällä englannissa ei ole edes kirppareita, nyyh. En oikeen tykkää noista moderneista maastopyöristä

  • Henriikka sanoo:

   Miks englannissa ei oo kirpputoreja? Onpa hämmentävää. Ja jostai vintagepuljusta kun ostaisi niin maksaisi sikana. Toivottavasti löytyy!

  • Henriikka sanoo:

   Ps. Saitko sä kesätöitä Suomesta?

  • Riikka sanoo:

   Kyllähän Englannissa kirpputoreja riittää! :) Pienien maaseutukylien melkeimpä vakiovaruste on ainakin yksi second-hand-shop, joten kaupungeissahan niitä vasta onkin. Pienikokosempia kylläkin kuin Suomessa, ja ne ovat melkeimpä aina jonkun hyväntekeväisyys (esim dog trust, red cross tai cancer research) ylläpitämiä. Tuotteet ovat siis kaikki lahjoituksia, mutta kyllä niistäkin löytöjä tekee! Netissä on yleensä listattu hyvin kylien ja kaupunkien kirppareita :)

   Pyörää Englannista kannattaa ettiä gumtree.com:sta tai eBaysta. Tai ihan markettien seinäilmotuksista! :)

  • annie sanoo:

   Siis onhan täällä juuri noita hyväntekeväisyyskauppoja, mutta lähinnä tarkoitin kirppareita mistä ihan pyöriä löytyisi. noista hyväntekeväisyyskaupoista löytyy lähinnä vaatteita ja kirjoja :–)

   Henriikka, en oo vielä saanut kesätöitä, mutta yritys on kova ! pidähän mulle peukkuja pystyssä :)

 • Anonymous sanoo:

  en halua olla nipo, mutta sii asfaltti… :(

  • Henriikka sanoo:

   Katsaus kysymykseen ” asvaltti vai asfaltti ” ja siihen, missä yhteyksissä näitä vaihtoehtoisia kirjoitusmuotoja käytetään.
   Lähtökohta ”asfaltti” sanan käytölle on kreikan kielestä peräisin oleva sana ”άσφαλτος”, eli ”vuoripiki”.

   ”Asvaltti” on saman sanan vaihtoehtoinen kirjoitustapa, jota käytetään kuitenkin yleisesti eri yhteyksissä asfaltti-sanaan nähden.

   Virallisissa yhteyksissä käytetty ilmaus on normaalisti ”asfaltti”, joka näkyy mm. vuonna 2008 lakkautetun Asfalttiliiton (nykyisin Infra ry:n asfalttijaosto) sekä alan yritysten etujärjestön virallisen julkaisun, Asfalttilehden (www.asfalttilehti.fi), nimissä.

   ”Asvaltti” ja sen taivutukset kuten ”asvaltointi” löytävät tiensä usein alan vähemmän muodollisiin yhteyksiin, kuten esimerkiksi työmaapöytäkirjoihin päällystys urakoiden suhteen.

   Virallisissa yhteyksissä on kuitenkin parhainta välttää ”asvaltti” muotoa.

  • Henriikka sanoo:

   Oi, kuulostin jotenkin tökeröltä. Tarkoitukseni oli ilmaista, että asvaltti on aivan oikein. Kieli muuttuu ja jogurtin/jugurtinkin voi kirjoittaa jukurtti.

 • Sulosia kuvia! ^^
  Minäkii tahdon pyörän :[

  x Satu
  Indie by heart

 • Elinabeth sanoo:

  Tuo pukeutumisjuttu on niin totta :DD kuvattiin tänään sannin kanssa kadulla kirppislöytöjä ja mulla oli mekko ja paljaat jalat ja autollinen poikia ajoi ohi ja jokainen tuijotti niskan loppuun saakka :D jos olisi ollut heinäkuu niin kukaan ei olisi edes huomannut mua siinä jalkakäytävällä!

 • Nyrha sanoo:

  Ihania kuvia! aloin just mettiin, että onkohan mulla tuunauksessa samanlainnen pyörä kuin sulla on..?

 • maria sanoo:

  ihan superi toi toiseks alin kuva!! :))

 • Tuuli sanoo:

  Ihana pirteä asu :-)

 • Olka sanoo:

  tuun aina hyvälle mielelle kun luen sun blogia, jatka samaan malliin!

  hyvää vappua!♥

 • Anonymous sanoo:

  ihanaa törmätä blogiin jossa kirjoittaja vaikuttaa ihan inhimmilliseltä ihmisolennolta, ja mieletön asu! Kiitän!

 • Korvistyttö sanoo:

  niin söpö asu!

 • pinja sanoo:

  täydellinen takki! :) ihaaania kuvia uijui

 • niina sanoo:

  tunnelmia! super.

 • Käpsy sanoo:

  Ihanan letkeä meininki sun kirjoituksissas :)

 • Anonymous sanoo:

  Hei vaan hei pitkästä aikaa!
  Vai ei voi talvella hassutella? Sillonhan on hyvä heittää päälle mitä sattuu vain siksi koska on pirun kylmä. Ja sateella voi käyttää hölmöjä kumppareita :-) Talvella tuijotetaan tiukasti maata :-D Enemmän mulle ihmetellään kun en käytä kivoja pieniä kesämekkoja kun kerrankin ois tilaisuus :-D Löysät sortsit mieluummin kiitos. Ehkä kulttuurieroja on myös Suomen sisällä… Tai mun pään :-D Mut mä oonkin talvityyppi.

  – AT

  Ps. Vappuja <3

  • Henriikka sanoo:

   Aijaij, rakas AT. Oot kyllä ehkä vähäsen oikeassakin, ellet paljon. Talvityyppejä on niin harvassa, minä lukeudun itseni syksytyypiksi. Inhottaa kesän pikkupikku-bikinit yms. Ehkä alan myös talvella hassuttelemaan.. niin kuin ehk muiden mielestä oon jo tehnyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.