Maailman ensimmäinen valokuvauspäivä

Teen tänään radikaaleja muutoksia tapoihini, sillä päivitän tänään jo toistamiseen sunnuntaista huolimatta. Huh huh, miten järisyttävää. Ajattelin kuitenkin kertoa eräästä todella kiinnostavasta jutusta, josta olen saanut vihiä ja johon aijon itsekin osallistua…

… Nimittäin ensi viikon tiistaina, 15.5. vietetään ensimmäistä kertaa ikinä koko maailman yhteistä valokuvauspäivää.

Ideana on, että ihmiset eri maissa tallentavat valokuvin arkeaan yhden päivän ajan ja jakavat kuvansa muulle maailmalle. Kameraksi käy mikä vain kännykamerasta järkkäriin. Tapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon ruotsalainen järjestö Expressions of Humankind, joka on saanut yritystukijakseen viestintäteknologiaa kehittävän Ericssonin. Julkkistukijoihin kuuluu mm. laulajatähti Robyn, sekä meidän oma ihana Martti Ahtisaari.

Yhden vuorokauden aikana otetut valokuvat kootaan ainutlaatuiseksi kuvakokoelmaksi, joka esittelee ihmisten elämää yhtenä päivänä ympäri maailmaa. Osa valokuvista julkaistaan myös ensi marraskuussa ilmestyvässä A Day In The World -kirjassa. Lisäksi kuvia esitellään erilaisissa digitaalisissa valokuvanäyttelyissä, ja niitä hyödynnetään tutkimusaineistona.

Tiistaina 15.5. otetut valokuvat voi samasta päivästä alkaen jakaa maailmalle osoitteessa fi.aday.org. Kuvauskohteena on ihmisten arki niin kotona, töissä kuin muuallakin. Käytettävän kameran suhteen ei ole rajoituksia. Kävijät pääsevät vapaasti tutustumaan myös muiden jakamiin kuviin.

Valokuvauspäivän tavoitteena on dokumentoida ihmisten nykyelämää ja arkea eri puolilla maapalloa. Valtavan valokuva-arkiston kaikki kuvat säilytetään tuleville sukupolville. How cool is that.

Minä toivon, että tosi moni innostuu! Onhan tämä nyt todella mielenkiintoinen juttu. Sitä paitsi he saavat haluamansa, jotka ovat niin kovasti toivoneet niitä ”päiväni valokuvina” -juttuja.

Lisätietoja maailman valokuvauspäivästä: fi.aday.org/finland
Kuka mukana? Ajattelin informoida tästä jo tänään, jotta voitte 
henkisesti valmistautua ja ladata kameroiden akut! 
– Henriikka
Kuva: Henrik Halvarsson image for Aday
Kategoriat: tapahtumat, valokuvat, vinkit 27 kommenttia

Maailman ensimmäinen valokuvauspäivä

27 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.