Ostoksia, jotka tekevät hyvää

Kerron usein täällä blogin puolella kirppislöydöistäni ja usein kirpputorien yhteydessä on myös vilahtanut ”Fidan” nimi. Eikä ihme, sillä Hakaniemen Fida on tämänhetkinen ehdoton lempikauppani. Jos jollekkin kuitenkin kyseinen nimi on tuntematon, niin kerrottakoon, että Fida on Suomen ulkoministeriön virallinen kumppanuusjärjestö, jolla on lähes sata kehitysyhteistyön, humanitaarisen avun ja kummilapsityön hanketta yli 40 maassa. Kerrottakoon myös, että minulla oli kunnia aloittaa yhteistyö Fida-kirppisten kanssa. Parempaa yhteistyöpuljua en voisi keksiä: Vuosittain Fidan ja kumppaneiden hankkeiden kautta apua saa noin 2 miljoonaa ihmistä ja minunkin ostamieni vaatteiden tuotto käytetään Fida Internationalin tekemään avustustyöhön yli 40 maassa. Vau.

Minä saan rellestää Fidan myymälöissä entiseen tapaan, ja te voitte siellä vapaasti kommentoida onko tullut ostettua hittejä vai huteja (mistä tämä sanapari tupsahti? joku radiokanava?). Seuraavat kaikki kipaleet ovat juuri sieltä Hakaniemen kiskasta: loivan ylämäen pienestä liikkeestä, kun lähtee tepsuttelemaan Sörnäistä päin.

Läpikuultava, tummansininen silkkipaita. Tälläistä olin kaivannut! 
Raidallinen, löysä lyhythihainen paita. Varmaankin kesällä farkkusortsien kanssa.
140 cm poikien takki löysi uuden kodin. Mutta miksi hyvästä löydöstä huolimatta näytän siltä, että haistaisin sonnan?
Siniset trikoot! Naurakaa pois. Ai että, mitä nannaa.
Pinkki college. Voisinko poistua kauppakassin kanssa, joka ei sisällä yhtään kolitsia?

 Olipa siinä taas vähä vaatetta. Fida on siitä hyvä ostopaikka, että ain voi selittää itselleen turhat ostokset sillä, että näiden sijoitettujen pennien avulla maailmasta tulee taas vähän parempi paikka. Tänään siivosin myös vaatekaappiani kevätkuntoon ja taas olisi kirpputori-materiaa jo jonkun verran. Kalenteria selatessani huomasin kuitenkin, että taitaapi siirtyä myyntipuuhat ensi syksylle. Kaipaisin kyllä jo kirppispöydän ääreen.. Ehkä sitten kuitenkin joku kesäinen päivä Hietsussa. Ei sitä onneksi tarvitse nyt yöllä päättää.

Ja aivan unohdin, hurraa Suomi! Inhottaa koko kisat, mutta siitäkin huolimatta purin täällä tyynyn kulmia rikki ja riehuin vallattomana voiton edessä. Minkäs sille mahtaa.
Henriikka
Kategoriat: kirpputori, ostokset 32 kommenttia

Ostoksia, jotka tekevät hyvää

32 kommenttia

 • Sara sanoo:

  Ääk, ootpas tehnyt ihania löytöjä. :3 Täytyy sanoa että saatoin kohottaa hieman kulmiani noiden sinisten trikoiden kohdalla, mut toisaalta oon ihan varma että onnistut yhdistelemään ne jotenkin supersiististi tulevaisuudessa, kuten aina!

  Kans toi silkkipaita on aika mageeee

  • Henriikka sanoo:

   Kulmien kohottelu onkin erittäin salittua näiden pöksyjen edessä, hahaha. Saa nähdä mitä noille sitten keksisi. Vai keksiikö.

   Kiitos kovasti!

 • Ellu-Kana sanoo:

  Fida on huippu juttu ja kirppari! Ihania vaatteita, voi että ku itsekin löytäöisi noin kivoja :))

  • Henriikka sanoo:

   Fida on niin ehdoton ihana. Kyllä sitä kuka vain löytää, kunhan jaksaa sinnikkäästi etsiä ja kartoittaa kirppisosaamistaan.

 • Nyrha sanoo:

  kivoi löytöi! Varsinkin toi kauluspaita on ihana :)

 • eve sanoo:

  oijoi, en siis ole ainoa joka ei osaa poistua kaupasta ilman kolitsia ? huippua ! huomenna pääsen miekin kirpparikierrokselle, jee:) ja niin, hyvä jellonat.

 • Camilla sanoo:

  ihana toi sonta-kuvateksti :DDDD naurattaa kun oon ihan väsynyt. mulla on tänään synttärit ja oon tunnin ajan ainakin vaan kirjotellut kiitos, kiitti ja kiitoksia erilaisina versioina, eli aivot lyö tyhjää ja kaikki naurattaa :D eniveis tosi kivoja löytöjä !! :-)

  • Anonymous sanoo:

   Mua nauratti myös toi, ja naurattaa Camillan viestikin kun häntä naurattaa! Haha, naurusympatiaa kyberavaruuden kautta!

   -Sofia

  • Camilla sanoo:

   ihana :—-D

  • Henriikka sanoo:

   Mitä te täällä oikein hekotatte yhdessä voimin? Taidan liittyä nauramaan näiden kommenttien johdosta. Mutta tottahan se on, että näytän siltä, kuin haistaisin jotain epämiellyttävää. Kai yritin jotain uskottavaa räbäilmettä, lopputulos oli kuitenkin toista. Öh.

 • Aino sanoo:

  Ihania ostoksia Henriikka!! Ja tuli tässä näin vaan mieleen, että ois kiva jos joskus tekisit jonkinlaisen musiikki postaukse tai jonkun. Ois kiva kuulla millast musiikkii tällä hetkellä kuuntelet:-)

  • Henriikka sanoo:

   Hei jooo, pitäis taas pitkästä aikaa tehdä jotai musajuttuja. Kyllä kyllä. Ja kiitokset kehuista, kirppikset ne vaan on niin mainioita.

 • *T* sanoo:

  Ihania löytöjä! Etenkin tuo poikien takki -ihan huippu!

  Aino heittikin hyvän ehdotuksen postaukseen.

 • Laura sanoo:

  Ihan sinun näköisiä löytöjä! Onkohan Hakaniemen Fida yhtä kallis kuin Iso Roban… Käyn useasti tuossa ”lähi Fidassani”, isoroballa ja siellä on kyllä isketty melkoiset hinnat tuotteille! Myytävät tavarat on kuitenkin saatu lahjoituksina..? Vaikka tuotosta meneekin hyvään tarkoitukseen, niin ihan överihinnoittelua en kirppiksellä oikein hyväksy ;–(

  • Anonymous sanoo:

   Kannattaa kipasta keskustasta kattoen periferian Fidoissa! Hinnat on jotain ihan muuta ku Roballa, Hakiksessa ja Sörkassa. Varsinkin vaatteissa. Esim. Soukan, Niittarin ja Myyrmäen Fidat on jees!

  • Henriikka sanoo:

   Kiitos Laura! Hakaniemen Fida on varmaankin suht samanhintainen, Hakaniemen Fidaa vaan itse pidän enemminkin ”vintage-putiikkina”, kuin kirpputorina. Ehkä kirpputori on alunperinkin väärä sana, myymälöiksihän Fida kai itse näitä kutsuu. En oo kovin useasti siellä iso-Roballa käynyt, harmi jos on karsee yli-hinnoittelu.

   Oon itse valmis maksamaan hyväkuntoisesta retrosta ja vintagesta, jotka on kauniisti laitettu esille yms. Olisko nää ylläolevat ollut kaikki 4-6 euroa. Mutta täytyis kyllä katsastaa just pääkaupunkiseudun muut puljut, varmasti hyvää kivaa kamaa sielläkin.

 • Anonymous sanoo:

  Ei vitsi noi trikoot on päheet ! ja tuo keltaraitainen paita kesällä, ai että ! Taidanpa lähtee ite kirpparikierrokselle tästä :)

 • Anna sanoo:

  Keltanen raitapaita on aivan _ihana_. HITTI!

  Noist sinisit trikoist tuli mun äippä mielee, kun sillä oli samantapaiset 90-luvulla. Nauratti, hihs.

  Sulla ne toimii kuitenki. Varsinki ton pinkin college-paidan kanssa. Viel ne ihanat neonväriset hainhampaasi tukkaan ja Voila! 1990-luku here we go!

  • Henriikka sanoo:

   HITTI JEEJEE. Äipät ne vaan ain on muodin edelläkävijöitä. Ei pääse mihinkään siitä, että jutut kiertää. Hurraa siis äipällesi. hahah ja mahtava idea noi hainhampaat, saas nähdä mitä keksin.

 • tharü sanoo:

  Sun blogis on järjettömän hurmaava. :3 ja söpöisiä löytöjä teit!

  • Henriikka sanoo:

   KIIDS, todella piristävää kuulla ain välillä hyvää palautetta koko tästä kokonaisuudesta, eikä vaan jostakin ostoksista. Toivottavasti taso pysyy!

 • Tuo keltaraidallinen paita on älyttömän suloinen! ^^ Kivoja löytöjä taas. Meidän ”pikku”kylässä = Mikkeli on jopa kaksi Fidaa, sieltä tekee kyllä monesti ihan parhaimmat ja edullisimmat kirppislöydöt. esim. ihanat mummohuivit 50 senttiä – 3 euroa.

  Satu

  • Henriikka sanoo:

   Hei ihana satu ja kiitos! Mikä se sun pikkukylä nyt olikaan? Fidat jaksaa kyllä sinnitellä ympäri suomea, hyvä niin. Hyvää tavaraa ja mielestäin mukavilla hinnoilla. Kouvolan Fidakin on ihan kärkeä.

  • Hihi kirjotin sen jo ;) itäisemmässä suomessa mikkelissä asustan ^^

 • Anonymous sanoo:

  Fida on Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö.

  Hei anteeks mutta miks sivuutit tän uskontoon liittyvän faktan aivan kokonaan???

  • Henriikka sanoo:

   Sen vuoksi, että olen lukenut niin monta ahdistavaa ja vihantäyteistä kommenttipoksia, kun on mainittu jotaki uskonnosta. Blogini keskiössä on tyyli, eikä Fidan uskonnollisuus vaikuta tämän blogin sisältöön millään tavalla. Toivon, että ihmiset tukevat Fidaa ja heidän huipputyötään, ovat he sitten uskonnollisia tai eivät.

 • karoliina sanoo:

  Ihania löytöjä! Varsinkin toi tummansininen läpinäkyvä paita ja pinkki kolitsi on ihania <3 =)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.