Ultimaattiset hanpparit

Punpulihäät oli ja meni, ja nyt on aika hanppareiden. Kerronpahan kuitenkin, kuinka ilahtunut olin kommenteista viime juttuun: Rakkaus se on vaan juttu, joka jyllää. On siistiä huomata, kuinka se saa aina aikaan liikettä ja ajatuksia. Kerronpa vielä, että vinkkienne mukaan pakkasimme eilen reppumme ja lähdimme irtiotolle… Tuusulaan! Mahtava paikka, ehkä muutaman kuvankin lisäilen huomenissa. Ellen ole jo kiireessä muuttamassa samaiseen paikkaan.
Nyt kuitenkin reseptiä! Sara La Fountainin Passion for Food -kirja on meillä ahkerassa käytössä. Minulle hyviä ohjeita, Jannelle kokista silmänruokaa. Tällä kertaa päätimme tehdä kotitekoisia hamppareita. Asuin kolme kuukautta Ruotsissa vuonna 2009, erään perheen luona. Siellä Ruotsi-äitini teki aina hampurilaisia, joita syötiin sitten suodatinpusseista. Hampurilais-idea kumpusikin kaipuusta Skövdeen ja tuttuun ruotsalaiseen ruokapöytään.

Ultimate hampurilainen (2-4:lle)
1/2 pkt pekonia
sinappia
5 hampurilaissämpylää
salaattia
50 g cheddarjuustoa
1 tomaatti, siivuina
maustekurkkua
1 sipuli, renkaiksi leikattuina
majoneesia
Jauhelihapihvit
500 g naudan paistijauhelihaa
2 rkl sauce demi-glace -kastikepohjaa
2 tl Chipotle Tabasco -maustekastiketta
suolaa
mustapippuria
öljyä
BBQ-kastike
4 rkl ketsuppia
4 rkl ananasmehua
3,5 rkl fariinisokeria
1 rkl tomaattipyrettä
2,5 tl Chipotle Tabasco -maustekastiketta
Ruskista pannulla pekoni rapeaksi ja laita sivuun. Lämmitä kattilassa bbq-kastikkeen ainekset ja anna keittyä hieman kasaan. Lämmitä uuni 180 asteeseen. 
Valmista jauhelihapihvit. Sekoita kulhossa jauheliha, demi-glace ja mausteet. Muotoile taikinasta suurikokoisia pihvejä. Paista pihvejä pannulla, tilkassa öljyä, molemmilta puolilta noin 3 minuuttia. Jatka pihvien paistamista uunissa 180 asteessa 12-15 minuuttia tai paista pihvit grillillä, haluamasi kypsyyden mukaan. 
Kokoa hampurilainen. Voitele sämpylän alapuoli sinapilla, lisää salaatti ja lämmin jauhelihapihvi. Asete cheddar-juusto jauhelihapihvin päälle. Lisää reilusti bbq-kastiketta. Laita tuoreita tomaattisiivuja, maustekurkkua, sipulirenkaita ja lopuksi vielä rapeaa pekonia ja majoneesia. Laita sämpylän kansi kiinni.
-Sara La Fountain (Passion for Food)
VALMIS! Niin kuin ehkä kuvista huomasi, niin sovelsimme ohjetta pikkuisen. Nyt karkkia ja ristikkoperunoita. Joku voisi vaikka väittää minun syövän epäterveellisesti?
Henriikka

22 kommenttia

  1. Avatar roosaliina. 10.7.2012

    UI HÖLZ. tehdään noita sitten aina kun asun hki.

    Vastaa
  2. Avatar annie 10.7.2012

    herkullisen näköistä ! kotitekoista hampparit ovat suurta herkkuani :-)

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 12.7.2012

      Niin minunkin. Ihan superhyviä, toisin kun mäkkimömmöt.

      Vastaa
  3. Avatar Qtja 10.7.2012

    Voi ei, just tulin töistä ihan nääntyneenä ja suolet syö toisiaan ja sit pitää kattella tämmösiä kuvia! Huhhuh kyllä nyt maistuis tuollanen överihamppari. Karkitkin menis….

    Vastaa
    • Avatar paula 11.7.2012

      ”suolet syö toisiaan”, ihan mieletön sanonta! :D

      Vastaa
    • Avatar Henriikka 12.7.2012

      Toi sanonta on ehdottomasti napattava käyttöön. JA JES mulla on vielä yksi karkkipussi säästössä.

      Vastaa
  4. Avatar Inka 10.7.2012

    Se mikä tekee onnelliseksi, on terveellistä. Aivan mahtavia nää kuvat, erityisesti tuo viimeinen on melko inspiroiva muutenkin kun tuon hampparin vuoksi.

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 12.7.2012

      Mietin lausettasi kauan, ja ehkä se tosiaan on noin. Hanpparionnellisuus se vasta aitoa onnellisuutta onkin. Ja kiitos!

      Vastaa
  5. Avatar Inka 10.7.2012

    Ooh nam mitä hamppareita! Toi näyttää ihan joltain hampurilaisravintolan mainoskuvalta. Ne mainoskuvat ei ikinä vastaa totuutta mutta tuo on varmaan ollut tosi hyvää, itse tehdyt hampparit on aina!

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 12.7.2012

      Ehkä meidän tulevaisuus onkin hampurilaisbaari, sellainen kukkakuvioinen asuntovaunu? Mahdollisesti, mahdollisesti.

      Vastaa
  6. Avatar Emilié 11.7.2012

    Looks delicious! Pitäis varmaan oppia syömään iltapalaa, ettei kuola valuis pitkin poskia :-)!

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 12.7.2012

      MITÄ! Etkö syö iltapalaa? Se voi olla sun elämäs pelastus. T. illalla syön aina norsuja

      Vastaa
  7. Avatar sannero 11.7.2012

    se on aina ihan parasta, kun joku kirjoittaa hanppari ännällä :)

    p.s. lainasin sun bannerin kuvaa lempiblogipostaukseeni, toivottavasti et pahastu !

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 12.7.2012

      Voi en pahastunut sitten laisinkaan, etenkin tekstin luettuani. Ihan sulin. Kiitos sinulle!

      Vastaa
  8. Avatar Anonymous 11.7.2012

    En hyväksy tota kohtaa, missä pihvit laitetaan uuniin.

    Vastaa
    • Avatar Mahtijanne 12.7.2012

      Älä tuomitse. Toimii kuin häkä.

      Vastaa
    • Avatar Henriikka 12.7.2012

      Miksei pihvejä uuniin? Tulee liian kuuma kesällä asuntoon? :-)

      Vastaa
  9. Avatar Anonymous 11.7.2012

    Tehtiin tänään, ja tuli ihan sairaan hyviä! Kiitos reseptistä!

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 12.7.2012

      MAHTAVAA, hyvä hyvä! joku aktiivinen toimeentarttuja. Kiitos Sara L.F.

      Vastaa
  10. Avatar karoliina 12.7.2012

    Musta nuo kaupan ”hampparisämpylät” on ihan kamalaa kuraa, tehdään poikaystävän kanssa aina reissumieheen hampparit, kannattaa kokeilla! Oon nyt haaveillu poikkiksen tekemistä hamppareista pari viikkoa, mun hamppariin tulee aina kruunumajoneesia, punasipulia, pekonia, pihvi, cheddarsiivu ja salaatinlehti. omnomnom vesi herahtaa kielelle kun vaan aatteleekin…

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 16.7.2012

      Minä se oon vähän oksettava tyyppi, kun pidän noista ällösämpyistä niin paljon. Mutta huh, kyllä tota tiedän ruissiakin pitäis kokeilla! Kuulostaa kuolattavalta.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.