Hattutäti

Eilistä asua, olen ollut hassu hattutäti. Kuulin ristiriitaisia kommentteja huopahatustani, ja myös useita kysymyksiä epäilyistä, että pyrkisin kapinoimaan kesäisellä tyylilläni viileneviä säitä vastaan (musta on tullut niin tylsä, puhun täällä ain vaan säästä). Lierin alle oli kuitenkin hyvä piiloutua, jos ei tehnyt mieli sosialisoitua. Toisaalta kun olo oli päinvastainen, niin lierin alle mahtui suojaan vaikka ystäväkin. Eräät ystäväni kuvailivat ulkonäköäni ”pos. cowboy”, joka lienee tarkoittavan cowboyta positiivisessa mielessä. ”Eikä tarkoiteta mitään länkkärin vaimoa, joka istuu odottelemassa, vaan sellaista joka oikeesti nousee ratsaille!”
Parin kuukauden tauon jälkeen valikoin kaapistani vaaleat Levikset. Ihanat, ihanat Levikset. Sinapinkeltainen paita sopi vaalean denimin kanssa, eikä niiden rinnalle kaivattu paljoakaan. Jos pidän farkuista, niin pidän kyllä paidastakin. Yleinen muotikanta on kai se, että polyesterille pitäisi syljeskellä, mutta en voi olla nauttimatta siitä, ettei tämä 100%-polyesteri paita mene lainkaan kurttuun. Laiskan silittäjän unelma.
Armoton hiusharjoitteluni jatkuu ja kiharsin suoristusraudalla hiuksiani kiehkuroille. Hyvinhän se meni, vaikka kärsivällisyyteni riitti vain päällimmäisiin hiuksiin. Ja tietenkin urakkaani helpotti myös päätökseni hatusta: miksipä panostaa latvoja pidemmälle? Harkitsen myös kihartimen ostoa, ja jos jollain olisi vinkkejä laadukkaista, toimivista kihartimista, jotka sopivat liukkaalle ja paksulle tukalle, niin let me know. Korvissa roikkuivat sulkakorvikset, joiden tilaamista Hannalta en ole katunut. 
Mutta mutta, huomenna koittaa se kirppispäivä. Oletan näkeväni monenmonta iloista naamaa siemailemassa aamukahvia kotinsa sijaan Valtterin kirpputorin kahvilassa. Olen kovin innoissani, termarikahvia jihuu! Pöytä nro 730 (ja tyylikkäät ystävät viereisessä pöydässä) ja seitsemän Ikea-kassillista myytävää tavaraa.
Henriikka
kengät, kauluspaita/kirppis, farkut/Levi’s, korvikset/Hanna, huopahattu/H&M
Kategoriat: oma tyyli 35 kommenttia

Hattutäti

35 kommenttia

 • Elinabeth sanoo:

  Henriikka. Upeat hiukset! <3

 • tuuli sanoo:

  aivan ihana toi keltanen paita!

 • Anonymous sanoo:

  kihartimesta tuli mieleeni, että uskaltaisin suositella Remingtonin Pearl wandia :3 kätevä otus. ihana postaus, jälleen kerran.

  • Henriikka sanoo:

   Kiitos kovasti sinne suunnalle, sekä kehaisusta että suosituksesta. Täytyypä etsiä tuo jostain käsiini ja tsekkailla!

 • Ssara sanoo:

  Ihana tuo hattu, siulle se käypi vaikka minkälaiset asusteet ja erilaiset vaateyhdistelmät !:> t. kateellinen (:

 • maiju sanoo:

  eka reaktio kun tää´sivu aukes: wau! ihan uskomattoman kaunis oot (varsinkin) tossa ekassa kuvassa hymyines ja hattuines ja kiharine hiuksines :) oot huippu!

 • nasu86 sanoo:

  tuossa ekassa kuvassa näytät todella upealta! :)

 • Anonymous sanoo:

  Taisit olla Riihiksellä hurraamassa Idän ihmeille ja muuten nauttimassa tunnelmasta? Jos oikein tulkitsin kivelläistumiskuvasta että se on siellä teltan lähellä :) Oliko mukava Riihis?

  • Henriikka sanoo:

   Kyllä kyllä, olin juurikin siellä perjantaina ja nämä kuvat ovat sieltä. Riihiksestä en varsinaisesti osaa sanoa, kun piipahdin vain, mutta mukavalta vaikutti ainakin alku.

 • Anonymous sanoo:

  Tuota joidenkin epäilyä ”pyrkisin kapinoimaan kesäisellä tyylilläni viileneviä säitä vastaan” en ihan ymmärtänyt. Mun mielestä tuo asu sopii nimenomaan syksyyn aivan loistavasti.
  Eniten ihastuin tuossa juurikin paitaan. Vaik juu, polyesteria kammoan minäkin :-D Ihan vain siksi että se hiostaa, ei mulla kummempaa syytä ole.

  -AT

  • Henriikka sanoo:

   No ihan samaa mietin minäkin! Että mielestäni tämä oli jo aika syksyinen asu, tai ei ainakaan erityisen kesäinen. Ajatuksemme kulkevat siis samaa rataa.

   Ja polyesterin voisi vaikka kieltää lailla, kunhan saisin säästää tämän paitani.

 • emppu sanoo:

  En tiedä miksi, mutta ensimmäisestä kuvasta tuli mieleen Pieni talo Preerialla. Aivan ihana postaus :)

 • Korvistyttö sanoo:

  hurmaava asu! kunpa osaisin pitää hattuja, pipotki tuottaa hankaluuksia. ehkä en vaan oo löytänyt sitä oikeaa. ja remingtonin helmisauvaa suosittelisin minäkin, se on loistava!

  • Henriikka sanoo:

   Luuletko että tämä olis sun kohdalla totuttelukysymys? Uskon, että löydät vielä unelmien hattusi ja sitten oot sulaa vahaa.

   Jo toinen suosittelu kyseisestä kihartimesta, täytyypi harkita kovasti.

 • Anonymous sanoo:

  Kumpu on kivoista kivoin. Ja teiksi on kauneista kaunein. Siu!

 • Isla sanoo:

  Hattusi on ihanan ihana! :)

 • Niina Inberg sanoo:

  Huikaisevaa kuinka saat kaikista asukokonaisuukista niin mielettömän näköisiä, huhh! <3 Tuo hattu, vau! Kirkas paita, no hell yeah! Mustat kengät, tahtoooo! Ja kaiken kukkuraks oot vaa nii kaunis, aina vain! <3

 • Anonymous sanoo:

  Sunnuntaisin on aina tylsää, kun tulee vilkaisemaan, onko tänne kirjoitettu ja muistaa, että blogi lepää silloin. Mutta sitä kivempi on maanantaina tulla katselemaan, joko olis uusi juttu ja uusi Henriikka tullut, aina yhtä viehättävänä, sisältä ja ulkoa. :) Olet kyllä ihmeellinen siitä, että tämä on yksi harvoista blogeista, joita olen jaksanut lukea säännöllisesti. Onko joissakin ihmisissä sisäistä glitteriä? Jos on niin sinussa. Vedät puoleesi kiinnostavia asioita ja maailma vetää sinua puoleensa. Voisin melkein sanoa, että olet ihanteeni! Olet jopa niin ihana, ettei sinua halua kadehtia, vaan mieluummin pyrkii ottamaan mallia. Tuntuu, että sinä tuplaat onnen etkä pidä sitä itselläsi. Kiitos, että pidät näin erikoislaatuista blogia, olet voimakas ja annat voimaa!

  T

  • Henriikka sanoo:

   Siis tämä oli aivan ihmeellinen kommentti, oon ihan sanaton. Kuinka upeaa, että minun hassuista höpöttelyistä ja inspis-jutuista voi joku saada noin paljon irti. Minä jos joku saan olla kiitollinen, kun ruudun toisella puolella istuu noin kultaista väkeä. Kiitos!

 • Kaisa sanoo:

  Kuule Henriikka,

  Halusin tulla tänne oikein erikseen kiittämään siitä, että sinä ja blogisi olette olleet mulle inspiraationa värien uudelleenlöytämiseen. Monen vuoden mustan valta on murtumassa. Pitkään käytin mustaa päästä varpaisiin, mutta nyt tämän kesän aikana värilliset vaatekappaleet ovat enenevässä määrin eksyneet ylleni. Tänään työmatkallani havahduin ja katsahdin asuani: luumunliila villapaita ja vaaleansiniset housut! MITÄ? Mikä iloinen yllätys!

  Maailmankuvani on avartunut: tyylikäs voi olla muussakin kuin mustassa!

  Kiitos väreistä, aamukahvilla!

  Kaunista alkavaa syksyä (vaikka olenkin eri mieltä kanssasi siitä, saako se jo alkaa)!

  Terkuin,
  Kaisa

  • Henriikka sanoo:

   Jo toinen aivan upea kommentti putkeen. Häkellyin näistä kovasti. Mutta ihan todella siistiä, että oon voinut olla auttamassa sukellukseen värien maailmaan. Luumunpunainen ja vaaleansininen kuulostavat aivan ihanilta yhdessä, tekisi melkeinpä mieli nähdä.

   Kuin myös kaunista elokuuta ja syksyä sinulle, kiitos ihanasta kommentista.

 • Anonymous sanoo:

  Miten oot saanu tän blogin keskiosan valkoiseksi, vaikka muu tausta on erilainen? Voisitko neuvoa, kiitos! Olen etsinyt tähän ohjeita montamonta viikkoa mutta mistään ei tunnu löytyvän. Mielenkiintoinen blogi!

  • Henriikka sanoo:

   Kiitos sinulle! Valitettavasti mä en osaa yhtään sanoa, kun blogini ulkoasua hoitaa ystäväni ville. Tämän sivun alareunasta pääset hänen kotisivuilleen, josta varmasti löydät yhteystiedot jos haluat asiasta kysäistä.

 • M sanoo:

  Hittolainen, taas uus kiva blogi. Ei tuu töistä kohta mitään ;) tervetulloo vastavierailulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.