Shaped by tradition, tailored for today.

Ihan ensiksi katsokaa tämä video, niin pääsette samoihin sfääreihin kuin minä. Mahdollisesti.
Yhtä asiaa olen jo odottanut useamman kuukauden. Tai useampaakin, mutta tämä on niistä yksi: Sitä, että saan mennä pian kauppoihin ihailemaan ja hipelöimään Iittalan Sarjaton-sarjan astioita. Kaikkia niitä hartaasti ja harkiten, tunteella ja tunnelmoiden. Syyskussa tulee myyntiin uudenlainen astiasarja: joukko yksinäisiä, mutta kuitenkin yhteensopivia astioita. Olen vaikuttunut.
Iittala kuvailee seuraavasti: ”Sarjaton on Iittalan moderni tulkinta suomalaisuudesta ja suomalaisista traditioista. Se on irtiotto vallitsevasta kattausperinteestä: tasapainoinen, symmetrinen ja vähäeleinen valikoima erillisiä astioita, jotka tarjoavat monia mahdollisuuksia luoda yksilöllisiä kokonaisuuksia erilaisiin ruokailuhetkiin.”

Mutta tämän sarjan takana ei olekaan vain yksi henkilö, vain suunnittelijajoukko on yhtä lailla ”sarjaton”. Heitä on mukana peräti kuusi: Aleksi Kuokka, Harri Koskinen, Samu-Jussi Koski, Hennamari Asunta, Jopsu Ramu ja Timo Ramu. 26-osaiseen astiastoon kuuluu lautasia, tarjoilukulho, jalallinen juomalasi, keittiötekstiilejä ja puinen tarjotin. Sarjaton on kokonaisuus, joka toimii ripoteltunakin.
Jos saan leikkiä mielikuvitusleikkiä ja valita, mitkä sarjan osaset kotiini hankkisin, niin ensimmäiseksi valitsisin tämän kirjoituksen viimeisenä nähtävän valkoisen mukin mustalla kuviolla. Seuraavaksi nappaisin tyylikkäitä valkoisia peruskulhoja, jonka jälkeen lisäisin mustia kulhoja ensimmäisenä mainitun mukin kuvioinnilla. Haalean vaaleanpunainen kutkuttaa myös. Kai tässä on tultava tulokseen, että tämä sarjatonkin toimii parhaiten sarjallisena. Täytenä kokonaisuutena.

 Kai joku muukin tulee kaupoille vähän hypistelemään, hyrisemään? 
Hyrrrrrrrr, kasva astiakaappi!
Henriikka
Kuvat: 
Iittala.com
Sarjaton.com
Kategoriat: astiat, sisustus 24 kommenttia

Shaped by tradition, tailored for today.

24 kommenttia

 • Hosuli sanoo:

  Sieviä! Vaikka oonkin aika omistautunut Teemalle. :)

 • Mutti sanoo:

  Ah, Iittala ja hypistely! Kattausosastoilla astiat ovatkin ihanimmillaan: omiensa joukossa. Kotiin kun ei näillä neliöillä ja tällä rahapussilla valitettavasti saisi riistettyä kuin muutaman hassun kipposen. Onneksi saa sentään käydä kopeloimassa!

  • Henriikka sanoo:

   Hypistely, elämän pieni ilo. Ehkä meidän pitäs perustaa joku hypistelijöiden ja kopeloijien kerho. Ja nimenomaan astioiden, ei minkään siveettömän.

 • ina sanoo:

  Voi mäkin oon jo pidemmän aikaa odottanut et nää tulis pian kauppoihin niin sit niitä sais aina kauppareissulla käydä edes vähä ihailemassa :D Erityisesti näistä mua ihastuttaa toi ensimmäisen kuvan vaaleanpunainen muki.

  • Henriikka sanoo:

   PIAN PIAN. Ja oot oikeessa, toi vaaleanpunainen muki on ihana. Jotenkin toi vaaleanpunainen sävy on juuri oikea, ei ällö yhtään.

 • ida sanoo:

  tää kolahti!

 • Crystal sanoo:

  Oi, näyttää ihanilta!!

 • katja sanoo:

  Miekin oon niin oottanut tätä! Nuo vaan ovat niin kauniita, yhdessä ja erikseen. Meidän astiakaappi on muutenkin niin sekametelisoppa että varmasti mukaan mahtuisi muutama sarjatonkin.

  • Henriikka sanoo:

   Se on hyvä, jos astiakaappi on sellainen elämäntapa-sarjaton. Sitten ei tarvitse syrjiä, jos löytyy pikkuisen lisää ihania.

 • sannero sanoo:

  minä ainakin menen hipelöimään, olen odotellut noiden saapumista kauppaan jo liian kauan! Joulupukki, i have some wishes for you…

 • Milla sanoo:

  Onpas ihania! <3

 • anni sanoo:

  ensmäsen kerran kun näin ton videon taisin hieman itkeä. sitten katsoin sen pari kertaa uudestaan. linkkasin facebookiin ja blogiin jakaakseni iloa. katsoin pari kertaa lisää. ei vaan voi kyllästyä tommoseen täydellisyyteen.

  • Henriikka sanoo:

   Oih mikä ihana reaktio sieltäpäin. Minä vaan repeatilla oon vedellyt tuota viedoa useamman viikon, toi biisi on koukuttava. Minut on ehk pian aivopesty.

 • katriina sanoo:

  määki ottaisin ton vikan kupin! ja laseja. se video on niin ihana. ja vitsi kaikki aikuistenmaailmaan kuuluvat esineet on hienoja! niinku astiat.

  • Henriikka sanoo:

   aikuistenmaailma on aika fifti fifti. Toisaalta astiat, huonekalut, punaviini ja saa valvoa myöhään jos huvittaa. Toisaalta laskut, pakkoruoanteko ja liian pitkät kauppakuitit. voih.

 • H sanoo:

  Oijoijoi, nyt tiedän mihin kesätyörahat käytän! Täpläraitamukit ja kulhot on lemppareita, ja vaaleansinisen kulhon kuviointikin on kiva! :D

 • Anna* sanoo:

  Löysin sattumalta blogisi ja inspiroiduin :))

  A*

  • Henriikka sanoo:

   Hei kiitos kovasti, ilo kuulla! Täytyypi käydä vierailemassa sunkin blogeissa, et näköjään oo tyytynyt vain yhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.