Markku Arantila ja Alaskala

Joskus sitä vaan törmää sellaiseen asiaan, että on muutaman hetken ajan sellaisessa WOW-tilassa. Itselleni kävi tänään iltapäivällä niin, kun törmäsin Markku Arantilan taideteoksiin. Käyn maanantaisin työväenopiston piirustuksen ja maalauksen kurssilla, ja tänään maalasimme vesiväreillä. Selailin tunnin keskellä inspiraatiota hakien erästä akvarellimaalausta koskevaa kirjaa, ja kun Arantilan teokset tulivat vastaan, suuni jäi auki. 

Juuri tälläistä taidetta rakastan niin kovin kovasti. En voi olla jakamatta muutamia teoksia, olen myyty.
Tukalassa asemassa, 2008, akvarelli, 56x76cm
Alaskalan kuuma kesä, 2011, akvarelli, 50 x 70 cm
Haveri, 2012, akvarelli, 50 x 70 cm
Alaskalan Alaskala, 2012, akvarelli, 50 x 70 cm
Markku Arantila on nimeltä suhteellisen tuttu, mutta tuotantoon en ollut koskaan perehtynyt. Markku Arantila on syntynyt Espoossa 1960 ja asuu ja työskentelee nykyisin Orivedellä. Hän on opiskellut Vapaassa Taidekoulussa ja tehnyt opetustöitä TAMK:in taiteen ja viestinnän osastolla, Taideteollisessa korkeakoulussa, Vapaassa Taidekoulussa, Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitoksella, Oriveden Opistossa, Helsingin Taiteilijaseurassa, kansalais- ja työväenopistoissa ja taideseuroissa. Saisi olla tuolla Helsingin työväenopistollakin vierailevana meidän kurssin opettajana. No, onneksi meillä on pätevä opettaja yhtä lailla.
Alaskalan kevät, 2012, akvarelli, 50 x 70 cm
Onko kellään sitä vastaan, että… tai enpäs sanokaan! akvarelli, 30x40cm,
En tiennyt, enkä osannut hänen käytöksestään päätellä oliko paikka hänelle tuttu, enkä sitä kysynyt, 2007, akvarelli paperille, 55,5 x 74,5 cm.
Murs, 2008, akvarelli käsintehdylle paperille, 70 x 100 cm.
Aion kyllä hankkia kunnon taulut seinille, kunhan kasvan riittävän aikuiseksi. Ja varakkaaksi. Tai ainakin hankin muutaman helmen. Toivottavasti Arantilalta on sitten joku teos meidän aarteiden joukossa.
Kauniita unia, Alaskalan kuvia.
Henriikka
Lähteet: Galleria Minoa
Kategoriat: taide 8 kommenttia

Markku Arantila ja Alaskala

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.