Jumppapuvussa

Tässä olisi asukokonaisuus päivältä, jolloin kouluun saapuessani luokkakaverini kysyi: ”Miksi sulla on päälläsi jumppapuku?” Yh, minä kun olin pukeutunut mielestäni somaan mekkoon. Ymmärrän kyllä mistä moiset mielleyhtymät tulevat: kyllähän tämä kiiltävä kangasmateriaali ja minimitta herättävät muistoja kultaiseen lapsuuteen, kun kirmasin voimistelu-treeneissäni mitä räikeämmissä jumppapuvuissa, ja koitin nykiä pukua alemmas, ettei pikkarit vilkkuisi. Näin aikuisiällä turvaan kuitenkin mielelläni sukkahousuihin hameen alla.

Jumppapuvun kanssa kontrastia luomaan valitsin mustan bleiserin. Ei siitä mihinkään pääse, että yleensä asukriisien vastaus on bleiseri. Liian löysää? Laita bleiseri. Liian väritöntä? Laita bleiseri. Mahdollisesti alipukeutunutta? Laita bleiseri. Se auttaa monessa pulmassa ja on juuri yksi niistä vaatteista, joita vaatekaapista täytyy löytyä. Mitä istuvampi ja monikäyttöisempi, sen parempi. Tällä hetkellä haaveilen tämän perinteisen linjalle kuitenkin jonkun persoonallisella leikkauksella varustetun.
Mutta kuka huomasi uudet kengät? Ne on mielettömät. Nike Air Maxien metsästys alkoi itselläni Jyväskylästä, kun övericool tanssinopettajani Sanaz tanssahteli niissä hiphop-tunneilla harvase päivä. En kuitenkaan suostunut tyytymään sellaisiin, josta tykkään jonkun verran. Halusin värityksen, johon ihastuisin salamana, ja niiden löytäminen kesti.
Pidin New Yorkissa silmäni auki, mutta ei napannut siellä halvoista hinnoista huolimatta. Nyt Lontoon reissun alkaessa päätin, että jos jonkun kalliimman hankinnan teen, niin ne on sitten ne Niket. Kiersin noin 20 liikettä etsien sopivaa paria. Lentopäivänä Oxford Streetillä kuljin kaupasta toiseen, tuloksetta. Joko värit eivät olleet sopivia, tai sitten koot olivat loppu. Viimeiseksi (älkää kysyko miksi) menin Nike Towniin ja suuntasin kenkähyllylle: Kahden Maxit. Ehdin jo paasata myyjälle, että miten Lontoon Nike Townissa ei voi olla kuin kahdet Maxit. Sitten huomasin alahyllyllä yhden yksinäisen harmaa-punaisen kengän, minun kokoni jee! ”Otan nämä”, sanoin myyjälle. 
Myyjä etsi varastosta vartin verran kenkää ja tuli kertomaan, ettei toista löydy. Laitoin kampoihin, ja lopulta kolme myyjää etsi toista Nikeä varastoistaan toisen viisitoista minuuttia. Ehdin sen aikana pitää saarnan neljännelle myyjälle siitä, miksi kannattaa tulla Suomeen. Mutta kenkä löytyi. Ja myyjäkin vakuuttui Suomesta. Kiitin, hymyilin leveästi, maksoin ja postuin. Viimeinen pari, se oli minun. Lucky me. 

 Hopeaharmaa juurikasvu kiittää ja kumartaa. Mukavan mukava viikonloppu.
Henriikka

Kategoriat: muoti, oma tyyli 30 kommenttia

Jumppapuvussa

30 kommenttia

 • Hanna sanoo:

  ihanatihanatihanat kengät!!!

 • Suvi sanoo:

  Jumppapuku tai ei, mutta just ihana! Tykkään väristä :)

 • Anonymous sanoo:

  Nyt on aika karmee vaateyhdistelmä :) yleensä tykkään yhdistelmistäsi, mutta nyt auts…

 • Anonymous sanoo:

  Täällä maata näkyvissä -festareilla, janne atte ja ville veti mahtavasti! Terkkuja kotiinpäin iloisilta kuuntelijoilta:))

 • Katja sanoo:

  Bleiseri on kyllä ehdottomasti paras huonojen asupäivien pelastaja, tuo sinun yksilösi istuu päälle todella hyvin! :)

 • Veera sanoo:

  ihanat air maxit! minä oon myös haaveillu moisista, mutta mulla on ollut täsmälleen sama ongelma: ”just sitä” kuosia ei ole vielä tullut vastaan :( mutta ehkä mullakin on vielä toivoa! :)

  • Henriikka sanoo:

   Kiitos Veera. Älä tyydy, kyllä ne täydelliset vielä sieltä vastaan kävelee. Pidän peukkuja ja saat kyllä sitten raportoida, kun ne löytyy.

 • emppu sanoo:

  Tosi pirtsakka asukokonaisuus :)

 • Anonymous sanoo:

  Tämä ei nyt liity mihinkään, mutta täytyy sanoa, että mielestäni sinulla on kauneimmat kasvonpiirteen mitä olen aikoihin nähnyt. Vaikka yleensä minua kiehtoo monissa ihmisissä nimenomaan joku yksityiskohtainen persoonallinen oma piirteensä, esimerkiksi sievä nenä, kauniin/erikoisen malliset silmät, persoonallinen piirre olemuksessa jne. Eli siis mielestäni ei todellakaan tarvitse olla ”täydellinen”, jotta ihminen olisi kaunis tai upea. Mutta sinun ulkonäössä tekee vaikutuksen kertakaikkiaan kauniin ja jopa ”täydellisen” muotoiset ja sopusuhtaiset kasvot! Ja tällä en tarkoittanut sitä, ettet sinä olisi persoonallinen. :D Ja muut lukijat: Huomatkaa omat ihanat piirteenne!

  • Henriikka sanoo:

   Voi että, kun tällaiset kommentit laittavat hymyilemään. Ihan puskista tämä ja mitä parhaimpaan hetkeen: oon nimittäin lähiviikkoina kriiseillyt persoonattomia kasvojani. Itsekin ihailen aina yksityiskohtia yms, ja oon tullut tulokseen, että mun kasvoissa ei kyllä ole mitään sellaista. Mutta ehk tämän jälkeen ymmärrän, että munkin lärviä voi kantaa ylpeydellä. Kiitos.

   Ja mitä luultavimmin sielläkin ruudun takana istuu erittäin viehättävä ihminen.

  • Anonymous sanoo:

   Tälläkin oli siis tarkoituksensa! Nimittäin mun on pitänyt sanoa sama asia jo todella todella pitkän aikaa, mutta olen aina unohtanut. Mutta nyt tuli oikein tunne, että ”Nyt kirjoitan sen kommentin, koska tämä asia täytyy kertoa!” :D Joten älä todellakaan kriiseile kasvoistasi, ne on mahtavat.

 • Petra sanoo:

  Oot upee oon jotenkin aina tykänny sun blogista. Tää on jotenkin niin persoonallinen. Kaunis asu.
  Tajusin just että oot naimisissa Idän ihmeiden jannen kanssa! Kui siistiä. Aika pieni tää maailma. Sairaan hyvä bändi!

  • Henriikka sanoo:

   No minä kiitän suuresti. Välillä lamaantuu aina kelailemaan, että eihän tätä blogia kukaan jaksa lukea, mutta tällaisten kommenttien jälkeen innostuu ain uudestaan.

   Ja kyllä, mieheni on idän ihme. Ja ihme muutenkin. Vien bändikehut perille! Mikäs sut sai tämän faktan tajuamaan?

  • Petra sanoo:

   Olin maata näkyvissä- festareilla viikonloppuna ja olin siellä sitten Idän ihmeiden keikalla ja tuumin että ompas tutun näköinen naama. Aloitin salapoliisin työn ja tulos oli tämä :)

 • Anonymous sanoo:

  bleiseri on mun ”uskottavuus”asu, kun pitää päteä tai sopia vanhempien joukkoon :D ja Sanaz on ihan mahtis!

  • Henriikka sanoo:

   Psssst! Niin minunkin. Tai kun on oltava asiallinen blogitapahtumissa, hehehe. Vaikka enhän minä ketään kykene huijaamaan.

   Sanazille pusuja, huikea nainen.

 • Upeet kengät!!

 • Anonymous sanoo:

  Hyviä kuvia, oot säteilevän kaunis! :)

 • sänna- sanoo:

  Noi Air Maxit on aivan mahtavat!! Törmäsin muuten samaan hommaan kun menin Pariisiin vahvassa uskossa että sieltä löydän itselleni naisten ihan perus valkoiset Air Force ykköset, mutta Champs Elyseen Nike Store tuotti suuren pettymyksen!

  • Henriikka sanoo:

   MITÄ! Hyihyi pariisi! Itse löysin juuri valkoiset air forcet nykistä lasten puolelta. Kovasti olen niihinkin rakastunut, mutta nämä olivat hyvät lisä.

   Toivottavasti saat poposi! Helsingissäkin niitä riittää.

 • Anonymous sanoo:

  Täytyy sanoa että hieno on asukokonaisuus.
  Kaunista katseltavaa. Tuon kun saisi purkkiin ja kirjahyllyn reunalle…….

  Kaikkea hyvää ja pidä tyylisi.

  • Henriikka sanoo:

   APUA! Kirjahyllyn reunalle! Pitäisikö mun olla otettu?

   Haha, kiitos kovasti ja mä lupaan sinnikkäästi pitää tyylistäni kiinni, sanoo porukka mitä sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.