Lontoon vintage-tuliaiset

Palatakseni Lontoon reissuuni: Lontoo on ehdottomasti paras vintage-aarteiden kaupunki, jossa olen känyt. En tietystikään ole käynyt kaikissa potentiaalisista, mutta esimerkiksi New Yorkiin verrattuna liputtaisin kyllä tässä asiassa vahvasti Lontoon puolta. Odotan jo uutta matkaa, jolloin voin ensimatkani pohjalta suunnitella retroiluni järjestelmällisemmin ja nauttia putiikeista uudestaan ja pidempään. Vintage-liikkeitä on ympäri kaupunkia sadoittain ja niiden sisältö on laajaa, eivätkä hinnat ole kaikissa kaupoissa lainkaan törkeät. Itseäni sylettää vintagen taivaisiin hinnotointi, mutta ainakin käväisemissäni kaupoissa osattiin olla asiallisia. Hyviä materiaaleja, kestävää kehitystä, henkeäsalpaavaa sisustusta, innovatiivisuutta ja harvinaisia muotiluomuksia: sitä nämä liikkeet ovat parhaimmillaan.

Haahuilu-lomani kuului suunnittelemattomuus, eikä tarkoituksenani ollut kiertää second hand -kauppojakaan kovin systemaattisesti. Tiesin kuitenkin, millä alueilla käytettyä kampetta löytyy ja suuntasin metromatkani kuulemieni alueiden mukaan. Tehokasta ajankäyttöä suosivien kannattaa ottaa parhaista kaupoista, alueista ja markkinoiden ajankohdista etukäteen selvää. Suosittelen lämpimästi muillekin Bricklanea, Camdenia ja Portobello Streettiä, joista Bricklanea sunnuntaina, ja kahta muuta lauantaina. Camdenista suosittelen skippaamaan perinteiset marketit ja ohjaamaan askeleet sivukaduille, joista löytää kivijalkakauppoja täynnä aarteita. Portobello Streetiltä taas löytää joka lauantaiset markkinat, joissa huhutaan myös maailmankuulujen muotisuunnittelijoiden ottavan vaikutteita. Bricklane oli oma ehdoton suosikkini, joka on täydellinen sunnuntaipäivän mesta: joka sunnuntaiset markkinat, sekä lukemattomat kivijalkaliikkeet avavaat täysin uuden maailman taiteilija-alueen keskiössä.

Ja mitä näistä liikkeistä sitten ostin? Tässäpä tulisi tämä kuuden setti:

Sinipunavalkoinen tiimi-verkkatakki. 25 euroa.
Jannelle inkkarikuvioinen kauluspaita. 8 euroa.
Villapaidasta tehty hame. 15 euroa.
Hupparista tehty hame. 15 euroa.
(Nämä kaksi hame-ideaa aion tietysti toteuttaa sniikisti itsekin)
Vihreä college. 12 euroa.
Sinikeltaiset Adidaksen verkkahousut. 5 euroa.
 Markkinoilla kannattaa tinkiä, kun taas kivijalkaliikkeistä kannattaa tsekata alennusrekit. Kauppojen väleillä on jonkunmoista hintahaitaria, joten ensimmäiseen miljoonatakkiin ei kannata kajota. 
Tällä hetkellä olen enemmän noita 70-90-luvun mimmejä, mutta ennustan kyllä itselleni sellaista 50-70-luvun tulevaisuutta. Kun ikävuosia karttuu, niin ehkä pääsen hillitympään väriloistoon ja överimeiningeistä seesteisempään irrotteluun: housupukuihin, kellohameisiin, villaisiin puvuntakkeihin, henkseleihin ja collegen sijasta juhlavimpiin materiaaleihin. Who knows.
Henriikka
Kategoriat: matkustus, muoti, nostalgia, ostokset 22 kommenttia

Lontoon vintage-tuliaiset

22 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.