Pakonomainen tarve neuloa jatkuvasti jotakin

Mä oon tällä hetkellä aivan neulemeiningeissä. En saa happea, kun katson kauniita neulejuttuja. Niistä huokuva lämpö ja seesteisyys, så mysigt. Ja kuitenkin siihen rauhaan voidaan liittää tyylikkyys, estettisyys ja eleganssi. Villapaidat ja neuletuotteet eivät todellakaan ole aina 90-luvun villapaitoja tai käytännöllisiä, mutta epämääräisen rumia lankakasoja. Olen villapaita-fani ja suren jo nyt sesonkia, kun on vaihdettava villahousut takaisin sukkiksiin. 
Keräsin neulekuvien lemppareita kuvasarjaksi, hakekaa tässä välissä kuppi kuumaa mehua ja nauttikaa.

Kaunista? Kyllä. Olisin löytänyt sarjaan satoja kuvia lisää, mutta nämä olivat tältä erää kaikista kirkkaimpia. Alan olla enemmän ja enemmän sitä mieltä, että pitäisi vain rohkeasti tarttua puikkoihin ja kokeilla jotkain. Kaulaliina? Sukat? Lapaset? Tai jos samantien virkkaisin menemään tuollaisen puun?
Kaipaan tällä hetkellä murrettuja sävyjä, pehmeitä värejä. Ja pehmeää kasvissosekeittoa.
Henriikka
Kategoriat: muoti 16 kommenttia

Pakonomainen tarve neuloa jatkuvasti jotakin

16 kommenttia

 • Anonymous sanoo:

  Sukat on kivoimmat, alota niistä. Lapasissa peukaloiden tekeminen on ärsyttävää ja kaulaliinaa ei koskaan saa valmiiksi. Ja villasukkia tarvitsee aina :)

  • Henriikka sanoo:

   Muutamat sukat mä neuloinkin pari vuotta sitten, Pirkan ohjeiden mukaan. Nyt ne pellet ovat poistaneet niiden täydellisen sukkaohjeen netistä, missähän muualla olisi hyvä?

 • Saara sanoo:

  Lettineulokset vasta onkin nam!!
  Mutta oikeesti mun asia oli semmone, että joka kerta ku oon pyörähtäny aamukahvilla, oon rakastunu aina uudelleen ja uudelleen tähän sun blogin ulkoasuun!(:

  • Henriikka sanoo:

   Kiitos Saara. Kylläpä on kiva, että porukka jaksaa täällä ain uudestaan ja uudestaan käydä. Ulkoasu on oma lempparikin, onneksi mulla löytyy taitava ystävä, joka ulkoasun kanssa puuhailee.

   Lettineulokset kunniaan, kuinkahan niitä oppisi tekemään?

 • Hennesolmu sanoo:

  Hei mitäs sille kesäkuvatempaukselle kävi? :) Siis se kun oli kertakäyttökamera ja eri ihmisiä jne.

  • Henriikka sanoo:

   KAMERAT OVAT MATKALLA. Kovin ovat olleet hitaita, hyi hyi ihmiset! Mutta matka ei ilmeisesti kuitenkaan oo katkennut, jos mun salapoliisitaidot pitävät paikkansa.

 • Anna sanoo:

  NEULEEEEEEEEEEEEEEEEEEET! <3

  Mulla on niitä kaapissa vaikka kuinka paljon, mutta nissä on vieläkin kuuma näillä typerillä keleillä…. lunta kehiin Suomi, pliiis!

 • Piia sanoo:

  Ääh, aivan ihania! Miten minulla tänä vuonna on jäänyt neulominen kokonaan väliin… pakko korjata asia!

  • Henriikka sanoo:

   No munkin pitäs ryhdistäytyä. Onneksi sitä voi neuloa joulun jälkeenkin. Tsempataan toisiamme, kyllä sitä tulosta sitten syntyy.

 • Anonymous sanoo:

  Kaulaliina on ehdottomasti helpoin tehdä (ainakin yleensä), mut toisaalta villasukat on käytännöllisimmät. Ja vaikka niin moni aina vaikeroi kantapään kanssa, niin ei se kyllä järin hankala oo. Pitää vaan pysyä laskuissa mukana :)

  • Henriikka sanoo:

   Kantapään osaankin, ohjeiden mukaan, mutta ulkoa en muista. Ehk näiden kannustusten myötä uskaltaisin taas jotakin kokeilla. :-)

 • Suosittelen aloittamaan villasukilla. Kuten on jo todettu, lapasten peukalon tekeminen on todella kuttumaista. Kaulahuivi jää usealta kesken, koska sen pitää olla niin pitkä ja ennen loppua ehtii kyllästymään.

  Mä oon koukkuuntunut tv-sarjaan nimeltä Sydämen asialla (tiedän, kaikki eläkeläiset katsoo sitä..), siinä on ihan nahtavia neuleita melkein joka jaksossa! Hiukan häiritsevää, kun välillä menee juoni ihan ohi, kun alan piirtelemään niitä malleja ja kuvioita ylös, että voisin jossain omassa käsityössä niitä käyttää.

  • Henriikka sanoo:

   Sydämen asialla ei kiinnosta sinänsä, mutta siinä näkyvät villapaidat oikyllä oikyllä. Voi kuinka mä ikinä jaksan napata taas puikot ja langan, ja koklata jotain. Täytyy yrittää keksiä joku ehdoton motivaattori: superkaunis lanka tai vastaavaa. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa…

 • Karoliina sanoo:

  Hei Henska. Osta isot puikot ja paksua lankaa. Niillä tulee aika isokin neule nopsaan ja helposti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.