Kipparikalle

Ensimmäiset kunnon talvikuvat tältä talvelta, ablodit sille. Asu ei tosin ole kovin viimalta suojaava, sillä jätin kuvaustuokion koittaessa varsinaisen takin tien sivuun. Näissä vaatteissa tuli himmailtua viime torstai. Ruotsin reissulta löytynyt kipparinlakki oli päässä ensi kertaa, kun suuntasin kouluun. Vasta koulumatkallani tajusin, että ensimmäiset tunnit pidetäänkin Suomenlinnassa ja sinnehän mennään lautalla. Voitte kuvitella, millaista kettuilua sain kuulla koko loppuviikon siitä, että Henriikka se pukeutuu aina teeman mukaisesti. Korniksi osoittautui lakki siinä tilanteessa, ankkurinapit vielä korostivat kokonaisuutta.

Tämä asu on pelkistetty. Olen yrittänyt loppuvuodesta löytää vaatekaappiini niitä tavallisia vaatteita, ja tässä ne yhdistyvät mutkitta: tummansiniset farkut, musta nahkatakki, punasini-ruutuinen flanellipaita. Asu on kaikessa kokonaisuudessaan suht simppeli. Se, mikä tekee sen viimeisen silauksen, ovat asusteet: ruskea laatikkomallinen nahkalaukku, sekä kipparinhattu. Kolmantena särmää ovat luomassa mustat nahkakengät. Ja yllätys yllätys, kaikki näistä kolmesta juontavat juurensa kirpputoreille: nahkalaukun ostin lukiovuosinani Kouvolan Fida-kirpputorilta, kengät ovat Helsingin Kaivarin Kanuunasta ja lakin ostin maanantaina Tukholmasta, Emmauksen Vintage-liikkeestä.

Pureeko ruuhkatukka ja fankimmat asusteet yhdistettyinä perusvaatteisiin? Luokkatovereiltani sain kuulla olevani tomboy ja hollantilainen, kapinallinen farmityttö. Riittävätkö nämä termit kuvailemaan?
Henriikka
lakki, kengät, laukku, takki/second hand, paita/Lindex, farkut/Levi’s
Kategoriat: muoti, oma tyyli 18 kommenttia

Kipparikalle

18 kommenttia

 • julia sanoo:

  Hurr, mulle tuli hirveän kylmä kun näitä kattelin. Elähän tyttö palelluta itsees kuvien takia! Vaikka jälleen hurjan hyvältä näytätkin. :-)

  • Henriikka sanoo:

   Hahaha, nyt kun näitä kuvia katsoo, niin kieltämättä etenkin neljäs kuva on aika jäätävä, sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Lupaan olla paleltumatta, kiitos äiti :–)

 • Essi sanoo:

  Missä lukiossa oot opiskellu! Alko vain kiinnostaa. Terveisin nykyinen suurKouvolalainen :-)

  • Henriikka sanoo:

   Kouvolan yhteiskoulun lukio! Hop. Kovasti pidin koulusta, siellä osattiin opettaa hyvin ja vetää yhtä köyttä. Go Kouvola!

 • Anonymous sanoo:

  Oi onko sulla mitään ajatusta mistä tuo laukku on alunperin? Mulla on ihan samanlainen ja se on myös kirpputorilta!

  • Henriikka sanoo:

   Mulla ei oo kyllä valitettavasti mitään tietoa. Täytyisi ehk yrittää vielä etsiä, josko siitä joku lappunen löytyisi.

 • Anonymous sanoo:

  Erittäin magee asu! Ilman mitään naurettavia konnotaatioita… – Ruutupaita on ruutupaita on ruutupaita

 • Anonymous sanoo:

  Oot kyllä melkein epäreilun kaunis!

 • Anonymous sanoo:

  Voisitko tehä postauksen vaatteiden säilytyspaikastasi? ois jännä nähä mihin saat mahtumaan sun kaikki vaattees?!?! :) ja sit jotai niksejä jos sulla löytyy siihe liittye nii ois jees. :D TATTISTA!

  • Henriikka sanoo:

   Semmoista oon jo suunnitellut niin kovin pitkään, eli kyllä voin. Vaikkakaan en yhtään ole tyytyväinen säilytysjärjestelmääni.

 • Anonymous sanoo:

  Meinasin kans kysyy et tiiätkö mistä tuo laukku on alunperin kotoisin, onko siinä jotain merkki- tai valmistajatietoi sisäpuolel? Oon ettiny samantapasta :)

  • Henriikka sanoo:

   En yhtään tiedä ja enkä ole löytänyt lappuja. Voisin yrittää vielä katsoa, josko löytyisi. Kirpparit taitavat olla niitä parhaimpia paikkoja, joskin vaivaa pitää nähdä jonkun verran.

 • Anonymous sanoo:

  kiva asu neitilä..taas jälleen kerran.:) Nyt seuraa asia jota on pitäny kommentoida useasti aikaisemmin eeeliiii: Pakko tähän väliin antaa vähän kritiikkiä tän sinun blogi sivujen yleisestä toimivuudesta. Oon nimittäin huomannu että en jaksa useinkaan vaivautua palaamaan blogiisi uudelleen ( vaikka pidän blogiasi yhtenä parhaista ja mielenkiintoisimmista!! :)) koska sivut latautuu toooosi hitaasti ja tökkii muutenki. En oo huomannu samaa onkelmaa lukiessani mitään muuta blogia, joten rohkenen epäillä että sivusi yleisissä asetuksissa jokin mättää. Onko se sitten liian suurien kuvien, sivuntaustakuvan, bannerin tai muiden tiedostojen vika mut joo jos joku nettisivuasiantuntija osais kertoa paremmin. :)? muuten toivotan intoisaa joulun odotusta!

  • Henriikka sanoo:

   No voeh!! Otin tämän asian heti puheeksi henkkohtaisen nettiasiantuntijani kanssa, mutta hän ei vieläkään ole keksinyt syytä miksi näin olisi. Yritän kuitenkin hoitaa hommaa pikapikaan. Pienennän kuvat yms perusjutut, joten pitäisi kyllä toimia. Täytyy yrittää etsiä ja koodailla, niin saisi homman pelaamaan paremmin. Kiitos kommentista, tämmöset on tosi tärkeitä!

 • Anonymous sanoo:

  Moderni Myrskyluodon Maija!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.