Kertokäyttökamera numero yksi

Kesäkuun lopulla lähetin kaksi kertakäyttökameraa kiertämään Suomea. Ensimmäinen kotiinpalannut on näiden seitsemän kuukauden aikana kiertänyt reitin Helsinki-Kouvola-Kemijärvi-Joensuu-Tampere-Tampere-Lappi-Turku-Jämijärvi-Kirjala-Helsinki-Turku-Helsinki-Kouvola-Helsinki. Ensimmäinen ja viimeinen Helsinki tarkoittaa minua, ja näiden kahden etapin väliin on mahtunut 13 tuntematonta kuomaa. Toisin kun etukäteen olin ajatellut, niin en itse kuvannut kuvia lainkaan, vaan annoin filmin lukijoiden armoille. Jokainen nappasi kameralle kaksi kuvaa, erästä mysteerihenkilöä lukuun ottamatta… kuvia kun oli 27 kappaletta. Kuvat alla aikajärjestyksessä, nauttikaa!

Tähän hämäräperäiseen, batman-naamarilla varustettuun lumimieheen päättyi 27 kuvan sarja. Kestovaipoista oli hyvä aloittaa ja lumisateeseen päättää. Mitä piditte? Itseäni jännitti niin kovasti, että saadessani kuvat käsiini, vatsanpohjasta otti jokaisen uuden näkemäni kuvan kohdalla.

Myöhemmin näitä olen sitten katsellut hymyillen ja naureskellen ja jopa analysoiden: Kuvaajat taisivat olla luontoihmisiä? Ehkä armottomia romantikkoja? Lisäksi kissat olivat kova sana, sillä niitä löytyy kuvista peräti kolme. Eläinrakkaus ei kuitenkaan lopu siihen, sillä 18.kuvassa komeilee kastemato. Mutta kuka olisi tunnistanut kolmanneksi viimeisen kuvan iloiset? Siinäpä onkin Kaksitvån designer-kaksikko ilmielävänä. Tienaan kuvalla tulevaisuudessa mahdollisesti tuhansia. Eipä olekaan kaikilla yhtä uniikkia fanikuvaa. Tai ehkä tämä olikin merkki siitä, että minun olisi ehdottomasti ostettava itselleni esimerkiksi tällainen paita kyseiseltä merkiltä? Kohtalo.

Näissä tunnelmissa jäämme odottamaan toisen tuhlaajapojan kotiinpaluuta (tämä oli mahdollisesti huonoin intertekstuaalinen viittaus, jota olen blogihistoriassani käyttänyt). Sormet ristiin, että se palaa ehjänä ja kuvat onnistuvat.

Että minä rakastan elämää.

Henriikka

Kategoriat: tempaukset, valokuvat 52 kommenttia

Kertokäyttökamera numero yksi

52 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.