Katja Tukiainen & Amnesty Finland -Idylli

Täältä saapuisi hyviä uutisia siitä, kuinka vaatesuunnittelu yhdistetään hyväntekeväisyyteen. Amnestyn Suomen osasto on lanseeraamassa uuden Idylli-nimisen malliston, jonka on suunnitellut kuvataiteilija Katja Tukiainen. Itse kuulun Tukiaisen faneihin ja haaveilen tulevaisuudesta jonkun hänen teoksensa kanssa, ja siksi tämäkin uutinen ravisutteli aivan eri tavalla. Malliston nimi ja tuotteiden kuosi syntyi Tukaisen Idyll-nimisen maalauksen pohjalta. Ja eipä ole lainkaan hassumpi mannekiinikaan: kuvissahan keikistelee näyttelijä Laura Birn.

Uusi mallisto on näkyvä osa Amnestyn Joku raja! -kampanjaa, joka toimii naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Kampanjalla vahvistetaan uhreiksi joutuneiden naisten asemaa niin parisuhdeväkivallan, ihmiskaupan kuin konfliktialueidenkin yhteydessä. Tuotteita – kietaisuhametta, Furushiko-liinaa, taskuliinoja sekä tuubihuivia – yhdistää pastellimainen ja sadunomainen kuosi. Kuosin takana on Tukiaisen filosofinen ajatus siitä, kuinka me tarvitsemme idyllejä, joissa löydämme voimia maailman julmuuksien kohtaamiseen ja ihmisoikeuksien puolesta toimimiseen. Söpö ja todenperäinen ajatus, todella.

Kaiken lisäksi mallisto valmistetaan Reilun kaupan puuvillasta vastuullisessa, WFTO:n jäsenenä toimivassa tehtaassa Mauritiuksella. Mallistosta saatava tuotto menee lyhentämättömänä Amnestyn ihmisoikeustyölle. Minäkin tässä harkitsen, että pitäisikö poiketa omasta turvallisesta tyylistä ja hankkia jotain näin hempeää? Kiitos Amnesty, kiitos Katja Tukiainen.

-Henriikka
Mallisto on saatavilla osoitteessa www.amnestystore.fi
Kategoriat: muoti 11 kommenttia

Katja Tukiainen & Amnesty Finland -Idylli

11 kommenttia

 • Hosuli sanoo:

  Just hetki sitten ihastelin tuota mallistoa Amnestyn sivuilla. Niin sievä! Tuubihuivi houkuttelisi, ja sehän on kuin lahjoitus hyväntekeväisyyteen. :)

  • Henriikka sanoo:

   Se olis todellakin. Se on näissä hyväntekeväisyysjutuissa aina hyvä puoli, että vaikka se saattaakin olla itselle selittelyä, niin siitä on varmasti jollekin jotain oikeaa hyötyäkin.

 • annieveliina sanoo:

  Aivan upeita kuvia kyllä! Voih :)

 • Anonymous sanoo:

  Laura Birn on kyllä upea!:)

  -Eveliina

 • Anonymous sanoo:

  Tykkään itsekin Tukiaisen töistä, vähän samaa henkeä on Iiris Pentikäisen kauniissa maalauksissa. Tässä linkkiä jos kiinnostaa, itse kyllä kotiuttiaisin molemmilta taiteilijoilta minkä teoksen vain! http://iirispentikainen.fi/

  -Minna

 • T sanoo:

  Heippa!

  Kiitos mahtavasta blogista taas kerran! Mulla on tuntuma, että olet viime aikoina jättänyt päivitysten suhteen joitakin päiviä (muitakin kuin sunnuntaita) väliin vaikka aikaisemmin oot päivittänyt tosi säännöllisesti. Käyn päivittäin lukemassa blogiasi, ja siksi vähän harmittaa, kun olisi niin kiva olla varma että joka päivä on jotain lukemista. :)

  Mutta eihän sellaista voi kukaan vaatia, varsinkaan minä kaukainen bloginlukija. :) Halusin vaan kertoa että mulle on ollut tärkeää ja ihanaa se, että oot jaksanut päivittää joka päivä, ja jos jaksat päivittää usein niin kyllä sulla lukijoita riittää!

  • Henriikka sanoo:

   No, tähän tulikin jo selittelyä itse blogikirjoituksessa. Kiitos kuitenkin vielä pohdituttaneesta, kauniista viestistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.