Fair Trade Knitting – Reilun kaupan kutomista

 
Olen ennenkin kirjoittanut yrityksestä nimeltä Wool and the Gang ja teen sen taas. En pääse yli siitä, miten sympaattinen konsepti tämä on. Eettistä, perinteistä, inspiroivaa, alkuperäistä, mutta kuitenkin täysin ajan hermolla. Wool and the Gang on ensimmäinen DIY-muotibrändi ja sen taustalla on rakkaus terapeuttiseen neulepuikkojen ääneen ja idea maailmanlaajuisen neuleperheen perustamisesta. 


”Make the world a more creative, communicative, caring and cosy place.”

Lankaa Wool and the Gang hankkii korkealta, 3500 metrin korkeudelta Perusta. Yrityksen mukaan paimenet nimeävät siellä lampaansa ja laiduntavat niitä suurilla aukiolla, samalla kun paikalliset neulojat kerivät pehmeää, kaunista villaa. Onnellisten lampaiden ja onnellisten kutojien keskuudesta nousee elinikäistä, kestävää muotia: villaa, alpakkaa ja puuvillaa. Näitä yhdistäen ja hyödyntäen Wool and the Gang tuo lankojensa kautta maailman ja ihmisen väliin jotain pehmeää, innovatiivista ja värikästä.

Wool and the Gangin päätuotteita ovat Do it yourself -paketit, jotka ovat ylellisiä pakkauksia sisältäen langat, ohjeet ja puikot haluttuun tuotteeseen. Laiskoille on kuitenkin valittavissa myös valmiita neuletuotteita ja näissä kuvissa minulla on päälläni juuri kaksi sellaista: ylemmissä kuvissa Rock Away -mekko ja alemmissa Coco Sailor -neulepaita. Odotan, että kesällä saan kulkea pelkässä mekossa ja yhdistää neuleen farkkusortseihin.

 
Tällainen blogiyhteistyö on enemmän kuin mieluisaa. Nämä ovat sellaisia vaatekappaleita, jotka tekevät maailmasta paremman. Ja ehdottomasti myös sellaisia yrityksiä. ’Eettisyys tyylistä tinkimättä’, siinä on monelle muullekin brändille pulma ratkottavaksi.
Mutta hei, etten pääsisi liian helpolla, niin otin myös neulehaasteen Wool and the Gangilta vastaan. Saatte myöhemmin nähdä kuvia, millaisen vaatekappaleen onnistuin omin pikkukätösin ähertämään.
Mitä parahinta torstaipäivää arvon leidit ja herrat. Muistakaa, että villa tutkitusti parantaa elämänlaatua.
Peace, 
Henriikka
Kuvat: maailman mukavin Eino Manner
Kategoriat: muoti, oma tyyli 16 kommenttia

Fair Trade Knitting – Reilun kaupan kutomista

16 kommenttia

 • tiiaelina sanoo:

  Wau! Vähänkö haluaisin tommoisen DIY-paketin kun löysin tuolta ihanan huivin :) noi vaatteet on todella ihania!

  • Henriikka sanoo:

   Ne DIY-paketit on ihan mielettömiä. Kaikki graafisesta suunnittelusta neulepuikkojen kärkiin asti on erittäin luksusta ja hyvinsuunniteltua. Myöhemmin kirjoitan omasta DIY-paketistani.

 • Milla sanoo:

  Ihana toi neulepaita, mulle kans! :)

 • Laura sanoo:

  Onpas kivoja! Tämä oli mulle uusi tuttavuus, on ehkä tutustuttava valikoimaan… :)

 • Hosuli sanoo:

  Tyylikästä! Hienoa, että kantavat vastuunsa. :) Niin pitäisi jokaisen brändin ja kuluttajan tehdä. Meillä länsimaalaisilla shoppailijoilla on melkoinen määrä orjia esimerkiksi Aasiassa…

  • Henriikka sanoo:

   Ehdottoman totta. Vastuunkantaminen ei tässä maailmassa ole aina itsestäänselvyys. Pidän kyllä monista ketjuliikkeistäkin, mutta sieltäkin pitää löytää se laatu.

 • Anonymous sanoo:

  Ouwow nyt kyllä hivelet minun silmiäni Henriikka! Upea varsinkin tuo ylempi asukokonaisuus. Toi sininen sopii sulle niin kauniisti!

  • Henriikka sanoo:

   On mukava hivellä silmääsi mysteerikommentoija. Yllättävää tosiaan oli, että sininen kävi niin hyvin. Täytyis ehk hankkia muitakin sen värisiä vaatteita. Kiitos kovin paljon.

 • Emilka sanoo:

  Onpas sulla ollut hurrrrrrrjan hyvä kuvaaja! Varsinkin nuo kirkkokuvat hivelee silmää! Sweetness!

  • Henriikka sanoo:

   Eino osaa hommansa. Kiitos kuvista siis hänelle. Kirkkokuvia oli ihana ottaa, kun oli aamu-usvaa ja kirkko jännästi usvan keskellä. Kiitos Emilka.

 • Anonymous sanoo:

  AA, aivan ihania kuvia. Ja kerta kaikkiaan rakastuin noihin sun farkkuihin alimmissa kuvissa! Minkähän merkkiset mahtaa olla? :)

  • Henriikka sanoo:

   NIIN MINÄKIN rakastan. Löysin ne viime vuonna Puu-Vallilan pihakirppikseltä, ovat alun alkaen Weekdayn MITFITSS tjsp -mallistoa.

 • Anonymous sanoo:

  Tykkään sun wool and the gang kirjoituksista tosi paljon, koska näissä näkee oikeasti miltä se vaate näyttää tosin kun monissa kuvissa kaupan sivulla :) mulla tuli inspiraatio käyttää hamstraamani hanko-langat tuollaiseen villapaitaan, koska olen usein toteuttanut näitä nettikauppojen paitoja itse kun ei ole rahaa ostaa :D mutta onhan sekin puoliksi kierrätyslankaa. Olisi kyllä mukava tuollainen viileinä iltoina! Olen seurannut WATG:ta tosi kauan, niillä on niin upeita ja nuorekkaita neuleita!

  • Henriikka sanoo:

   Kivaa kuulla tällaista palautetta. Pysy langoilla, sillä aion tehdä vielä ainakin yhden.

   – Tämä tosiaan on erittäin inspiroiva konsepti. Aina ei rahat riitä, mutta onneksi voi soveltaa omissa ohjeilla, omilla langoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.