DIY-mummo kaulaan.

Minulla ja ystävälläni Miralla on askartelupiiri. Tai on meitä nimellisesti muitakin, mutta jännästi huomaamme piirin nimenhuudon yhteydessä, että taas olemme säälittävästi kaksin. Säälittävää on ollut lähiaikoina myös aktiivisuutemme kokoontumisen suhteen, mutta kesää kohden otamme toisiamme niskasta kiinni ja ryhdymme diy-puuhiin enenevissä määrin. Täten lupaan siis väsäilyjuttuja niin tyylin- kuin sisustuksenkin piiristä.
Mummokaulakoru on simppeli tunausvinkki. Miran ohjeen mukaan väänsimme maatuskan pienimmille mummeleille uusia elämiä kaulakoruissa. Tarvikkeeksi tarvitsee ketjun, mummon päähän porattavan koukun ja itse mummon. Toisissa maatuskoissa pienimmissä yksiköissä ei enää ole edes kahta osaa, mikä helpottaa siinä, ettei osat irtoa toisistaan. Toisaalta kaksiosaiset maatuskat tuovat koruun ”salaluukku”-aspektin. Ruuvi naputellaan alkuun maatuskan päähän ja kierretään tiukaksi. Tämän väkivallan jälkeen lisätään vain ketju ja siinä se.
Hellyyttäviä mummoja. Oikeastaan en itse edes näkisi tällaista omassa kaulassani, mutta muutamille ystävilleni mummokorut istuvat kuin ruuvi päähän. Mutta maatuskakorvikset voisivat olla kovaa valuuttaa.. hmm. To be continued.
 
Itse käytin vain pieniä maatuskoita
Kovimmat räppärit ottavat käyttöönsä ne suurimmat.
-Henriikka
Kategoriat: DIY 18 kommenttia

DIY-mummo kaulaan.

18 kommenttia

 • Anonymous sanoo:

  haha kuinka palankaan halusta nähdä jonkun kaulassa sellaisen suurimman mummon !

 • Lotta sanoo:

  Nauroin ääneen ruuvi päähän -vertaukselle, kiitos! Tämä kuitenkin sen jälkeen kun olin juuri kaatanut mustikkakeitot matolle.

  Ja salaluukkuaspektihan on puolet ilosta esineessä kuin esineessä.

  • Henriikka sanoo:

   Mua taas hävetti, että miten voikaan olla taas näin surkeat jutut. Mutta hyvä että nauratti.

   – Salaluukut todella ovat kyllä kivoja. Lapsena rakastin niitä ystäväkoruja, joihin sai sisään valokuvat.

 • Hosuli sanoo:

  Aa niin siisti! Pitääpä painaa mieleen ja metsästää pikkumummoja kirppiksiltä.

 • Anonymous sanoo:

  Aivan ihana blogi! Oot ollu mun suosikki jo pitkään. Sen verran täytyy näihin maatuskoihin liittyen sanoa, että kun pari vuotta sitten löysin erään mummon keräilymessupöydältä maatuskakorvikset ja sain ne (onnekseni) omakseni, niin ei oo kyllä kauheesti muut korvakorut korvissa keikkuneet! Maatuskat on kyllä ihan parhaita!

  • Henriikka sanoo:

   Voi että miten mukavaa on aina, kun joku ihan yllättävä kertoo minun lukeutuvan lemppareihin. Kiitos suuresti. Maatuskakorvisten himo senkun kasvaa kommenttisi myötä.

 • miijamarya sanoo:

  vinkki: tallinnassa myydään halvalla semmosia maatuskarintakoruja, jossa on ns. iso hakaneula josta roikkuu vaikka viis pientä mummoa. Mä oon jo vuosia ostellut niitä ja irrottanut alkuperäisestä rintakorusta ja iskenyt rannekoruihin yms :) ei tartte koko maatuskaa metsästää!

 • Elsa M sanoo:

  Mahtavia mummoja! Taidan napata tämän DIY-vinkin itselleni.

 • Laura sanoo:

  Söpö DIY-idea. Mulla on myös ollut ajatuksentasolla mielessä kokeilla jonkinlaista korua maatuskoista. Näitä hellyyttäviä mummoja kun on viimeaikoina näkynyt vähän siellä sun täällä. Mulla vaan ei valmiiksi ole jemmassa tällaisia, joten ensin on jostain sellaiset haalittava. Näin kyllä jossain myös tällaisia valmiita korunosiksi/askarteluun tarkoitettuina, mutta mun mielestä siinä ei sitten oikein oo samaa fiilistä. Haluaisin ennemmin antaa oikeasti jollekin herttaiselle maatuskamummolle uuden elämän :)

  • Henriikka sanoo:

   Se on totta, että autenttinen fiilis vähän katoaa, jos ei väännä itse alusta loppuun vaan ostaa jotain askarteluun tarkoitettua valmiskamaa. Ajatuksentaso on kuitenkin hyvä lähtötaso, sitten vaan kirppiksille mummoja etsimään.

 • Inka sanoo:

  Söpöjä! En vaan halua uhrata omia maatuskojani :D

 • Anonymous sanoo:

  Jos ei halua/jaksa/osaa tehdä itse, niin voi lähteä reissuun: maatuskakorviksia myydään kaikissa Pietarin turistimyymälöissä :) Suomi-Venäjä-Seurankin toimistosta Merihaasta niitä ainakin joskus löytyi.

  • Henriikka sanoo:

   Hei toipa onkin hyvä vinkki! Haha, naurattaa ajatus tosin, että lähtisin Suomi-Venäjä-seuraan vierailulle pienten maatuskojen takia. Ehkä menenkin khih.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.