Pihakirppis- ja kyläjuhlakalenteri/Kevät 2013

Lupasin koota teille Helsingin kaupunginosien kyläjuhlat ja pihakirpputorit kalenterimuotoon. Monet muualla asustavat ovat myös kysyneet vinkkejä keväiselle Helsingin reissulle: nämä ovat juuri sellaisia tapahtumia, joiden mukaan kannattaa reissunsa ajoittaa. Kyläjuhlilla ja koko kaupungin kirppistapahtumissa näkee juuri sitä aidointa Helsinkiä ja tunnelmaa.

Vanhan Herttoniemen pihakirpputori ja Tapanilan Mosa Herää -kyläjuhla ovat jo takanapäin, mutta seuraavia kinkereitä olisi vielä tarjolla:

18.5. klo 12-17 Arabian Katufestivaali

”Arabian katufestivaali yhdistää uudella ja räiskyvällä tavalla katutaiteen ja kierrätyksen 18.5. klo 12-17. Katufestivaali on kaupunkitapahtuma Hämeentien varrella Arabiassa, joka tarjoaa laajalla kirjolla taidetta, designia, musiikki- ja tanssiesityksiä, performansseja, kirppari- ja kierrätysmeininkiä, työpajoja, suositun Buffattu –katutaidealueen ja leppoisaa hengailufiilistä keväisessä Arabiassa.Tähän asti tapahtuma on kulkenut nimellä Iso Kierrätystapahtuma ja Suuri Katutaidetapahtuma houkutellen jo muutaman vuoden ajan tuhansia taiteesta, kirppiksistä ja kierrätyksestä kiinnostuneita kävijöitä. Tänä vuonna entistä kansainvälisempi tapahtuma on täynnä uutta, kutkuttavaa ohjelmaa!”


Taidetapahtuma kerää myös kirpputorimyyjät Hämeentien varteen ja HUOMHUOM itsekin olen yksi myyjistä. Tervetuloa siis ostoksille Arabian Kivitorin huudeille. 
Lisätietoja tapahtumasta: http://www.arabiankatufestivaali.fi/

18.5. klo 10-15 Puu-Vallilan perinteinen pihakirppis
Aikaiset linnut käväisevät jo ennen Arabian kirpputoririentoja Puu-Vallilassa. Puu-Vallila on sympaattinen puutaloalue keskellä kaupungin sykettä. Alueen pihat täyttyvät kirpputoripäivänä vaaterekeistä, huonekaluista, astioita ynnä muusta. Viimevuotisesta kirpputorikiekastani voitte lukea täältä.
HUOM! 18.5. vietetään myös Ravintolapäivää. Kokonaisvaltainen nautiskelija suunnittelee aamupalat, lounaat, kahvitauot ja päivälliset Ravintolapäivän ravintoloiden mukaan.
25.5. klo 10-16 Kumpulan kyläjuhla

”Autoliikenteeltä suljettu Limingantie avautuu kirppiskaduksi klo 10.00 ja Kumpula-juoksu starttaa klo 12.00 maauimalan parkkikselta. Kirpparipöytiä voi ja kannattaa laittaa muuallekin kuin Limikselle, sillä päivä sattuu olemaan onnekkaasti sama kuin koko kaupungin yhteinen Siivouspäivä.”


Kumpulan kyläjuhlan katukirppis oli viime vuoden perusteella mieletön aarreaitta. Viime vuodesta voi lukea täältä.
25.5. järjestetään myös Siivouspäivä, koko kaupungin yhteinen kirpputoripäivä.
Siivouspäivä levittäytyy myös muualle Suomeen ja kaduille kannetaan keskitetysti turhat tavarat, vaatteet ja muut romppeet. Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin uusi juhlapäivä. Siivouspäivä muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi, joille kuka tahansa voi tuoda ylimääräiset tavaransa myytäväksi tai annettavaksi.


Suosittelen ottamaan pyörän, ratikan, bussin, metron, junan tai vaikka polkuveneen ja suuntaamaan pihakirpputoreille. Se on varmaa, että minä ainakin päivystän näillä kekkereillä ahkerasti. Kun on Arabianrannassa saatu myytyä turhat pois, on hyvä täyttää syntynyt tyhjiö uusilla löydöillä. 
-Henriikka
Ps. Puuttuiko jotain? Koska ovat Käpylän kyläjuhlat? Päivitän kalenteria teidän vinkkien ja uusien uutisten mukaan.
Kategoriat: Helsinki, kirpputori, tapahtumat, vinkit 14 kommenttia

Pihakirppis- ja kyläjuhlakalenteri/Kevät 2013

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.