Turku Design Festival -voita täydellinen huppari.

Suuria uutisia tapahtumarintamalla: Turku Design Festival on taas levittäytynyt ihanaan Turkuun. Festivaali järjestetään 15.-21.5.2013. Turku Design Festival kokoaa yhteen Turun alueen mielenkiintoisimmat muotoilijat ja muotoilutapahtumat. Kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 alkunsa saanut tapahtuma on rakentunut muotoilualan toimijoiden yhteistyönä ja se koostuu luennoista, näyttelyistä, työpajoista ja markkinoista. Oi, kumpa olisin siellä.
Selasin tapahtuman ohjelmaa lävitse eilisillan ratoksi ja fiilistelin tapahtuman kirjoa. Tässä jos jossain on esimerkki siitä, että myös Helsingin ulkopuolella osataan tehdä mielettömiä tapahtumia. Joskus kun tuntuu, että pääkaupunkiseudun väki luulee omistavansa kaiken tietotaidon. Tänään Turussa on muuan muassa tarjolla näyttely skeittilautojen muotoilusta ja muotoilijoiden aamupäivä, joka tuo alan ammattilaiset ja opiskelijat yhteen. Huomenissa tapahtuma alkaa oikein kunnolla, ja viikonloppuna on luvassa late night shopping,  designtarjouksia, tuotemaistatusta, teenjuontia, pientä kirjapuotia, pikastailausta, pukunäytöksiä, vaatesuunnittelukurssi… Ohjelmaan kannattaa tutustua tarkemmin täältä. Yksi kutkuttava erillistapahtuma on Kultahattu-muotinäytös Kinopalatsissa. Tapahtumaa vietetään ympäri kaupungia useissa eri paikoissa ja liikkeissä ja tapahtuman nettisivuilta löydät suloisen kartan avuksi.
 
Turku Design Festival otti minuun yhteyttä muutama viikko sitten kysyäkseen, olisiko heidän yhteistyömerkkiensä joukossa joku, jonka kanssa haluisin toteuttaa pienen yhteistyökuvion festivaalin ohessa. Listan merkkien joukosta pomppasi ehdottomasti itseäni kiinnostavimmaksi RCM, Roots Cultural Movement. Ja mitä enemmän yrityksen toimintaa tutkin, sitä vakuuttuneemmaksi tulin.RCM on suomalainen ekologisiin ja eettisiin vaatteisiin erikoistunut yritys Turusta. Heidän toimintaansa on jatkunut nyt kolme vuotta, ja kaupoissa on nyt nyt kolmas mallisto, jonka kaikki tuotteet on valmistettu hampusta ja luomupuuvillasta. Itselläni on näissä kuvissa päällä juuri tuon kolmannen malliston vaatekappale, Biscuit Hoodie -huppari (kyllä, tietysti XL-kokoa).

Roots Cultural Movement on nimensä mukaisesti paljon muutakin kuin vaatemerkki, mutta pääpaino toiminnalla on vaatteissa. Sen lisäksi RCM toimii Turussa aktiivisesti katukulttuurin parissa. Vaatteet suunnittelee toinen merkin perustajista, Lahden muotoiluinstituutista valmistunut vaatesuunnittelija Saija Kangasniemi, jonka lisäksi yrityksessä työskentelee myynnin ja kulttuuritoiminnan parissa yrittäjä-pariskunnan toinen puolisko Janne Lahti.
RCM tukee eettisempää ja ekologisempaa vaatevalmistusta Kiinassa, josta myös hamppumateriaali on peräisin. RCM syntyi perustajien matkustaessa Afrikassa, ja siksi toiminnalla tuetaan myös ugandalaisia nuoria oman ystävyysprojektinsa RCM Star African kautta. Taidatte päästäkin jo jyvälle, minkä takia juuri tämä kyseinen merkki innosti hih.

Yrityksen kivijalkaliike RCM streetshop on Turussa, josta löytyy oman vaatemerkkimme Showroom ja luomupainoitteinen kahvila. Seuraavalla Turun vierailullani taitaa aamukahvit löytyä tästä osoitteesta. Myynnissä on myös rullalautailutarvikkeita, taidetarvikkeita ja käsitöitä. Rcm streetshop toimii myös galleriatilana paikallisille nuorille taiteilijoille (Huomaattekos: tämän yhteistyön syyt sen kuin syvenevät).

Ja nyt otsikon mukaiseen loppuun. Joku teistä onnekkaista voittaa itselleen kuvissa näkyvän hupparin. Okrankeltainen huppari on hamppua, ja koko on XL. Lupaan sen takaavan voittajalle astetta rennomman kesän. Arvontaan voi osallistua kirjoittamalla kommenttipoksiin sähköpostiosoitteensa ja vaihtoehtoiset letkeät kesäterveiset. Arvonta päättyy viikon päästä, ke 22.5.2013 klo 23.59.  EDIT: Arvonta on päättynyt. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Hyvää designviikonloppua kaikille.
-Henriikka
Lisätietoja:
Kategoriat: kilpailut ja arvonnat, muoti, oma tyyli, tapahtumat 175 kommenttia

Turku Design Festival -voita täydellinen huppari.

175 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.