Viikonlopun second hand -riennot: Arabian Katufestivaali ja Muotikirppis.

Viikonloppuni oli täynnä kierrätysrientoja. Jotenkin tämä blogi on lähiviikkoina pursuillut second hand -juttuja vielä enemmän kuin tavallisesti. Kevään tapahtumarikkaimmat viikonloput ajoittuvat aina toukokuun loppuun ja tähän viikonloppuun sain mahdutettua sekä Helsingin Arabianrannan Katufestivaalit, että Tampereen Muotikirppiksen. Ensimmäiseen osallistuin myyjän roolissa, kun taas toiseen astelin turistina.
Lauantain Arabianrannan päivä oli mitä mainioin. Olin lupautunut organisoimaan tapahtuman kirpputoripuolta, mutta siitäkin huolimatta aikaa jäi myös omalle myyntitiskille. Tavarani ja vaatteni saivat uusia ihania asiakkaita, ja sain jutella monen uuden mukavan naaman kanssa. Erinomaisen hyvä mieli jää aina, kun myy jonkun oman vanhan vaatteensa sellaiselle, jolle se sopii huomattavan hyvin. Vihreä turbaanini löysi oikean kodin ja keltainen jakku istui ostajalleen täydellisesti. Eniten hymyilytti pariskunta, jonka mieshenkilökin tunnusti lukevansa blogiani. Tämä oli historiallista, nimittäin tähän mennessä ehk ainut julkinen mieslukijani on ollut Juha Pekka Tapani Heikkinen. Niin kuin olen sanonut, tämä on tyttöjen blogi, jota pojat seuraavat salaa. Kaikkien aikojen luetuin juttukin kertoo NHL-repuista.
Bloggaajista paikalle olivat saapuneet myytävine tavaroineen ainakin Laura, Alexandra, Maria, Sharon ja Susanna. Ihania naisia. Sharonin myyntipöydästä nappasin jo tapahtuman alkuvaiheessa turkiskauluksen, joka on hullun kreisi ja hullun ihana. Jotta hauskuus ei loppuisi kaulukseen, oli päälläni myös Poola Katarynan jumpsuit. Haalarit ovat kyllä vapauttavia, ei tarvitse suotta kelata vilkkuuko hameen tai paidan alle.
Arabia tarjoili parastaan: katutaidetta, tanssia, kierrätystä, Ravintolapäivän antimia, musiikkia ja vaikka mitä muuta. Viidestä tuodusta Ikea-kassista kotiin palasi ainoastaan yksi. Ensi vuonna uudestaan. Arabianranta on kyllä osoittautunut hyväksi paikaksi asustaa. 
Viimeisen kuvan valloittava leidi oli päivän tyylibongaukseni. Aivan mahtava. Juuri tällaiset asut saavat minut vakuuttuneeksi siitä, että kirppikset ovat kyllä ne oma intohimoni. Siitäkin huolimatta, että vauva.fi on listannut minut tyylikkääksi, ”vaikka vähän hipsteriksi”.

Sunnuntaina oli Tampereen Muotikirpputorin vuoro. Tampereen reissu osui juuri oikeaan aikaan ja helluntaina pyyhälsimme Pakkahuoneelle. Jätimme suosiolla ensimmäiset ruuhkatunnit ja villeimmät hetket, mutta puolen päivän jälkeen uskalsimme suunnata tapahtumapaikalle.

Muotikirppis oli mainostuksensa veroinen. Visuaalinen ja muotia täynnä. Paikkaa oli kiva kiertää ja myyjät olivat hyvällä tuulella ja vimosen päälle laitettu. Yleistunnelma oli hyvä, vaikka lämpötila kipusikin turhan korkealle. Haalin mukaani muutaman jutunkin: samettitakin, flanellipaidan, nahkahameen, Nooran vanhat hopeiset housut ja Idan mustan samettipannan. Kiitos kaikille järjestäjille, good job. Haahuilen näissä tapahtumissa aina kulttuurituotannon näkökulmasta: tarkkailen järjestelyjä ja mietin, miten mikäkin asia on järjestetty. Muotikirppis oli hyvä esimerkki hyvin järjestetystä tapahtumasta, jee!


Second hand -viikonloppuni oli antoisa. Kirppiskamojen ääreen on pakkautunut aina niin sekalaista seurakuntaa, että on kiva kierrellä pöytiä ja höpötellä mukavia. 

Nyt kutsuu kuitenkin anoppilan pihasauna ja puusaunan hyvät löylyt.
Good night.

-Henriikka
Kategoriat: kirpputori 14 kommenttia

Viikonlopun second hand -riennot: Arabian Katufestivaali ja Muotikirppis.

14 kommenttia

 • ee sanoo:

  onpa hämmentävää bongata itsensä tuolta kuvista !! mutta siellähän minä hattuni ja leopardineuleeni kanssa olen Idan pöydän luona hihe

 • Anonymous sanoo:

  näyttääpä kivoilta tapahtumilta molemmat! ulkona otetut kuvat on tosi jees, kun valo on hyvä :)

  • Henriikka sanoo:

   TOTTA, sisällä on paljon kehnompi kuvata. Kivoja tapahtumia oli molemmat, seuraavia vastaavanlaisia odotellessa.

 • Aino sanoo:

  Komppaan Eerikaa – vähän on outoa bongata oma pärstä toisen blogista! :–) Toi tapahtuma oli kyllä aivan huippu, toivottavasti järkätään pian uudelleen!

  • Henriikka sanoo:

   Olempas minä onnistunut (tai no Jannehan se kuvasi) saamaan monta kaunista tyttöä muistikortille.

   – Minäkin odotan jo seuraavaa!

 • Anonymous sanoo:

  Olipas kiva jumpsuit, sopii sulle! :)

 • Ida365 sanoo:

  Hiiiio hoi, oli ihana halata ja tavata! Vaikutat just samalta livenä mitä blogissakin, varsin ihana ilmestys siis :-*

 • Anonymous sanoo:

  tykkään sun tyylistä ihan sikapaljon ! eli paljon siis =)

 • anniina sanoo:

  Määkin liityn vielä niihin jotka bongas itsensä näistä sun kuvista! :–D Oli kyllä mahtava tapahtuma, vaikken ees kierrelly kun piti vaan saada tavaraa menemään, mutta ainakin onnistuin siinä! En kehannu sanoa mitään ”luen sun blogia” -blaablaata kun kävit munkin pöydässä siinä, mutta sanon sen näin postuumisti että sulla on tosi kiva blogi!!

  • Henriikka sanoo:

   Oijoi, olisi vaan sanonut. Olisin ehk osannut käyttäytyä asiallisemmin, toivottavasti en ollut toope. Sitä ei ain tajua, että joku saattaakin lukea mun hassuja höpinöitä.

   Kiitos kovin kovin paljon. Oli kiva nähdä, vaikka en sitä aivan täysin tiedostanutkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.