Marimekko: Dioriitti ja Kultahippu

En tykkää olla myöhässä. Se saa minut huonolle tuulelle ja stressaamaan. En onnekseni tapaa myöhästellä kovin usein. Löytyy kuitenkin poikkeustapauksia, sillä huomaan muodin ja designin suhteen olevani toisinaan auttamattoman myöhässä. Kiertokulku on aika lailla tällainen: Löydän jonkun tuotteen, kun se on tullut markkinoille. Hypistelen ja ihastelen, mutta koitan esittää järkevää aikuista: ”Mutta kun enhän minä tätä tarvitse. Parempi jättää ostamatta.” 
Osa näistä tarinoista päättyy onnelliseen loppuun. Muutamat kuitenkin johtavat loppujen lopuksi paniikinomaiseen metsästykseen, kun yhtäkkiä tuote onkin yksinkertaisesti pakko saada. Ja yhtäkkiä sille löytyykin sadoittain käyttötarkoituksia, ja se viisas aikuinen on kadonnut tuhansien kilometrien päähän myhäilemään vahingoniloisesti.
Eräs tällaisen surullisen metsästyksen kohde on ollut Marimekon Dioriitti- ja Kultahippu -mekot, jotka ovat kevätmallistosta 2012.
Huomaatteko, että olen todella niin myöhässä, etten edes Googlen avulla löytänyt pikselitöntä kuvaa Kultahippu-mekosta? Joka tapauksessa nämä kaksi Marimekon mekkokaveria ovat olleet kiikarissani yli puolisen vuotta. Herttoniemen outlet-myymälässä pudisteltiin päätä ja kehotettiin soittelemaan jälleenmyyjille. Nettikaupoista on mekot loppu, eikä tori.fi ja huuto.net ole tuottaneet tulosta. Olen katsastanut jopa Keltaisen pörssin. 
Onko ideoita, mistä voisin armaani löytää? Jos en mekkoja saa, niin josko löytyisi edes sielunkumppaneita? Samanlaisia hupsuja, jotka ovat aivan-liian-myöhään liikkeellä.
-Henriikka
Kategoriat: muoti 22 kommenttia

Marimekko: Dioriitti ja Kultahippu

22 kommenttia

 • MINNNA sanoo:

  Heheee samassa veneessä ollaan. Oma kohteeni on tosin Mombasa-mekko. Eräänä iltana alkukeväästä sain päähäni kuvan Marimekon mainoksesta ja tämän mekon. Kaivoin googlen läpi tuloksetta, koska mielestäni olin nähnyt mekon pari vuotta sitten. Sitten selvisikin, että oon vaan puoli vuotta myöhässä, sillä mekko oli edellisen syksyn mallistoa. Eipä enää auttanut liikeissä käynti ja kukapa niin ihanaa mekkoa tahtoisi huuto.net:iin laittaa.

  Poikaystäväni jopa tarjoutui teettämään mulle samanlaisen mekon, mutta eihän sitä kangasta saa ostettua!

  Nyt oon jo aika hyvin mekon unohtanut, mutta sait kaipuun takaisin. Taidan painua selaamaan googlen kuvahakua ja syömään suruuni suklaata

  • Henriikka sanoo:

   http://www.funkis.com/sale/marimekko-mombasa-dress.html

   !!!!!!! EEVI OLI TEHNYT UPEAN LÖYDÖN. Toivottavasti palaat pian tänne kommenttipoksiin.

  • Henriikka sanoo:

   Voi minä niin kovasti toivon, että palaat kommenttipoksiin ja huomaat tämän. Ja että tämä mekko on se oikea.

   – Tarinasi oli niin sympaattinen. Samassa veneessä loppuun saakka. Vaikka näyttääkin siltä, että olet pian pääsemässä paremmille vesille.

  • MINNNA sanoo:

   Oi tää on niin taivaallista!!! En voi uskoa! Mekko on jo melkein mun!
   Kiitos sulle Henriikka! Ilman tätä postausta en olis menny selaamaan nettiä ja löytänyt linkkiä.
   Blogisi on päiväni piriste ja oot ihanaihana! Niin aitoa tekstiä ja kauniita kuvia. Parempaa ei ole:-)

  • Henriikka sanoo:

   JIHUU! Blogillani on vihdoin elämää suurempikin merkitys. Olen niin iloinen.

 • Anonymous sanoo:

  hehee pakko kertoa, minulla oli tuo alempi versio mekosta ylioppilasmekkona viime vuoden puolella! mutta jos löytyy niin osta ihmeessä, se on i-h-a-n-a! en kylläkään osaa käyttää sitä muuta kuin hienoissa juhlissa…..

 • Anonymous sanoo:

  http://www.funkis.com/sale/marimekko-mombasa-dress.html et varmaankaan tarkoita tuota, Minnna?

  Eevi

 • MouMou sanoo:

  MINÄ! Metsästän koko ajan vanhojen mallistojen juttuja Huuto.netistä ja eBaysta. :) <3

 • Anonymous sanoo:

  No täällä toinen! Ja juurikin tuo Kultahippu-mekko on UPEA! MIKSEI SITÄ MYYDÄ ENÄÄ? t. toinen myöhäisherännyt

  riiri

  • Henriikka sanoo:

   VOI EI MEITÄ LUUSEREITA! No ei nyt kai hihihi, mutta tämän mekon hankinnasta taidettiin molemmat myöhästyä pahemman kerran.

 • Anonymous sanoo:

  Mua ehkä vähän salaa naurattaa se, että mä en tienny, millanen on Mombasa-mekko ja googletin sen. Heti ekana tuli linkki paikkaan, josta sen voi ostaa :)

  Eevi

  • Henriikka sanoo:

   Tsihhh. Voi kumpa mun mekkojen kanssa olisi käynyt sama juttu.

   Mutta voishan olla, että nyt se on vasta pompannu ekaksi linkiksi, kun ovat laittaneet niin hirveät alet?

 • Lucy sanoo:

  Joo tiedän kyllä tunteen. Oon koko viime viikon itkeny Tamariksen vaaleansinisten korkkareiden perään. Tein viimein puolen vuoden jälkeen ostopäätöksen niin nyt niitä ei löydy enää mistään :( Mitkään korkkarit ei voi korvata just niitä, vaikka tilasinkin saman malliset mutta eri värisenä :)

 • Seregi sanoo:

  Marimekko on vuosien aikana kallistunut, eikä sinne enää tule kunnon alennusmyyntejäkään. Minä kuolasin aikani Marimekon Hare-mekkoa, josta ei löydy edes kuvaa interwebsistä :,(

  • Henriikka sanoo:

   Marimekko on ihana, mutta siinä oot oikeessa, että alennusmyynnit ovat kyllä pikkuisen kehnonlaiset tätä nykyä. Onneksi on Herttoniemen outlet.

   – Josko jonain kauniina päivänä Hare-mekko saapuisi eteesi, kun sitä vähiten odotat. Minä toivon kovasti niin.

  • Henriikka sanoo:

   Marimekko on ihana, mutta siinä oot oikeessa, että alennusmyynnit ovat kyllä pikkuisen kehnonlaiset tätä nykyä. Onneksi on Herttoniemen outlet.

   – Josko jonain kauniina päivänä Hare-mekko saapuisi eteesi, kun sitä vähiten odotat. Minä toivon kovasti niin.

 • Emmi sanoo:

  bongasin tänään tuon liehuhihaisen mekon herttoniemen marimekko outletista. siellä se roikkui vielä muutama tunti sitten alerekissä ;) koko taisi olla M, käy kokeilemassa.

  • Henriikka sanoo:

   USKOMATONTA! Kiitos sinulle. Menin tämän vinkin luettuani ihan suunniltani! Se oli Suomen viimeinen Dioriitti, juuri 36, eli täsmälleen minun kokoni. Käytiin siellä tänään käymässä ja jesjesjejs sain mekkoni. Otin sen tietysti lahjapakettiin, tuntui kuin olisi ollut joulu.

   Saisinko palkita sinut jotenkin tämän vuoksi? Saisinko edes lähettää postikortin kiitokseksi? Laita minulle maililla osoitteesi. KIITOS!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.