Kun löysin kesäveisuni: Hermanni Turkki.

Minulla on tapana etsiä jokaiselle kesälle kesäveisunsa. Ja jos tarkemmin ajattelee, niin myös keväälle, syksylle ja talvellekin. Aina pitää löytyä muistomusiikkia, joka kuvastaa sen vuodenpätkän tunnelmia ja mietelmiä, olivatpa ne sitten kepeitä tai syvällisiä. Kesän 2013 kohdalla on ollut aukko. Nyt se on täytetty, kun sain vihdoin hankittua Hermanni Turkin ”Lihava Kuu” -EP:n.

Jos erään veisun nimi on ”Kunhan kuljeskelen”, niin ei voi mennä vikaan. Tämä kesä on nimenomaan pyhitetty kunhan kuljeskelulle ja kunhan oleskelulle. Yritin koota tästä vinyylistä jotain kiteytettyä sanottavaa, mutta totean Yle Radio Suomen tehneen sen paremmin:

”Jos huulipielet eivät nousseet tämän kappaleen aikana ylöspäin, niin epäilen kyllä, että mitään ei ole sitten tehtävissä. Hermanni Turkin pojat osaavat iloisen soppansa hallinan niin suvereenilla tavalla, että iso onni on, että tällainenkin poppoo on olemassa. Hermanni Turkin EP on nauhoitettu livenä studiossa. Edellinen levy olikin nauhoitettu komerossa. Pääasia, että nauhoitettu on, niin on saatu tämäkin aito folkmelske kaikkien kuulolle ja käsiin!”

Ja jos joku havittelee samanmoista kiekkoa, niin täältä saisi, ja sähköisesti täältä.
Tänä kesänä jotenkin vain himmaillaan. Hyh, jotenkin nyt tämä sekoittui ihan Kirkaan: ”täää yö nyt ollaan vaan ja hengaillaaaaaan.” Unohtakaa Kirka, muistakaa H.Turkki.
-Henriikka
Kategoriat: musiikki 11 kommenttia

Kun löysin kesäveisuni: Hermanni Turkki.

11 kommenttia

 • ruuskamuikkunen sanoo:

  Hermanni Turkki tuli soittamaan sitseillemme syksyllä ja olen siitä lähtien ollut rakastunut. Mikä energia livenäkin!

  • Henriikka sanoo:

   Livenä nimenomaan kaikista parhaimmillaan. Olen iloinen tietäessäni, että saan kuulla heitä tänä kesänä ainakin kerran livenä.

 • Anonymous sanoo:

  RAKASTAN SUN MEKKOA!!!

  • Henriikka sanoo:

   KIITOS. Löysin sen joskus edesmenneeltä Valtterin kirpputorilta.

  • Gajsa sanoo:

   Ei oo totta! Rukoilin hiljaa mielessäni kun näin mekkosi ekassa kuvassa että ”anna olla uusi mekko juuri ostettu kaupasta”. Nöyh, sydämeni murtui hieman. Mutta on IHANA! Ja sopii sulle :)

  • Henriikka sanoo:

   Voi ei! Miten surullista, että jouduin tuottamaan pettymyksen. Tuo on kyllä ihana, käsityönä tehty johonkin teemajuhliin ja minä sain kuin sainkin sen vajaalla 20 eurolla. Sopii kesäjammailla tuo yllä.

 • Mä olen teemabiisien suhteen ihan samanlainen! Vieläkin muistelen tyyliin kesää -96, jolloin veisu oli Jamiroquain Virtual Insanity. Terveisin vanhus. ;)

  • Tarkennus: kyseinen mahti 15v kesä muistuu elävänä mieleen heti, kun kuulen kyseisen kappalee. En mä muuten sitä kesää enää istuskele muistelemassa. Niin vanha en sentään vielä ole. Heh.

  • Henriikka sanoo:

   Hihp. Kyllä vielä tuo toinenkin tilanne koittaa, kun pyörität levysoittimesta kipaleita ihan muistelun takia. Pakko oli etsiä käsiin tuo sun -96. En joutunut pettymään hahah.

 • Anonymous sanoo:

  :D jopas tuli hyvä mieli :D oon ollu koko päivän iha hermona mut tää piristi. Nyt voinko alkaa ilosena nukkuu.:) terveisin Veera joka on liian laiska kirjautuu sisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.