Perjantaineilikoita!

Kiitos Pirkka Reilun Kaupan neilikoista. En tiedä montaakaan arjen pientä asiaa, joista iloitsen yhtä paljon kuin nipusta K-kaupan neilikoita. Kuinka luksusta onkaan, että kauppareissullaan kaiken päätteksi voi nostaa tuoreita leikkokukkia koriinsa (Minä käytän niitä rullaavia koreja. Olen aina kaupan ainoa, enkä ymmärrä miksi. Nehän ovat superkäteviä!).
Enkä valita siitäkään, ettei hinta ylety pilviin. Yhden kukkapuskan saa vitosella. Joku ehkä miettii, onko nämä sellaisia mallikelpoisia kukkia vieraille vietäväksi. Minun ystävilleni sellaista viestiä, että jos välttämättä joskus haluatte kotimme kukittaa, niin nämä ovat juuri täydellisiä. 

Neilikka on lempikukkani. Niitä meillä oli häissä sadoittain ja nykyisin myös usein kotona. Neilikat voi kestää maljakossa parikin viikkoa, kun muistaa vaihtaa veden riittävän usein ja uusii kukkien imupinnat.

Mutta nyt en enää höpötä kukista, sillä suurinta arjen luksusta on Janne. Emmekä ole nähneet tällä viikolla juuri yhtään. Aiomme viettää laatuaikaa perjantain kunniaksi. (Meinasin kirjoittaa, että aiomme mennä ostamaan Frozen Yoghurtia, mutta sitten tajusin että lopetan aina juttuni kertomalla, mitä aion pian syödä.)

Ihanaa perjantaita.
-Henriikka
Kategoriat: sisustus 17 kommenttia

Perjantaineilikoita!

17 kommenttia

 • Lusikka sanoo:

  Se on ihmeellistä miten kukkakimppu voi tuoda niin paljon hyvää mieltä sekä raikasta ilmettä kämppään! Etenkin neilikat; yksi lempi kukistani myöskin!

 • Eveliina sanoo:

  Neilikat <3
  Olen sitä mieltä että ihmisten pitäisi ostaa useammin kukkia kotiinsa. Itselleen.

 • nana sanoo:

  Ei nyt taas liity postauksen pääpointtiin mut niiden rullallisten korien käyttämättömyyteen oon huomannu kaks syytä (oon siis kassalla töissä :D): 1) ihmiset on laiskoja kassalle tullessaan kun pitäis kyykkiä ne tavarat ylös sieltä 2) ihmiset on selkävaivaisia, jolloin tää sama loppuvaiheen tehtävä on hankalaa/epämukavaa.

  Ite käytän niitä aina kun on vähän isommat ostokset, vihaan kun ne pikkukorit täyttyy ja tulee painaviks niin äkkiä ja hiuksetkin jää sen kahvan alle kun sitä pitää käsivarrellaan! :D

 • Anonymous sanoo:

  Rullaavat korit: ainakin meidän prisman rullaavat korit pitää sellaista ärsyttävää kolinaa. On erittäin ärsyttävä vetää perässä koria, joka pitää ääntä. Joten en käytä perässä vedettävää kärryä. Mä käytän aina riipuen ostosten määrästä normi koria tai sellaista mummokärryä (ne korkeat kärryt). :D

  • Henriikka sanoo:

   Hei Nana ja anonyymi.

   Suuresti ilahduin ja ääneen nauroin tälle tiukalle argumentoinnille koskien rullakärryjä.

   Mä nostan aina rullakorin siihe liukuhihnan päähän muina miehinä, enkä ole koskaan vielä huomannut kolinaa. Hahaha. Joskus otan vain rullattavan korin omalle repulleni ja kannat ostokset käsissäni.

   Ainoa ongelma on, että rullakoreille ei koskaan ole kassoilla pinoja, koska niitä ei kukaan käytä hih.

 • Eicca sanoo:

  Mä ostan aina keväällä kaupasta tulppaaninipun kotiin. Ei maksa montaa euroa ja tekee heti keväiset tunnelman kotiin. Mutta nuo neilikatkin on kyllä tosi kauniita!

  • Henriikka sanoo:

   Tulppaanit. Ne ovat kyllä nostalgisia. Tuovat mieleen lapsuuden ja sen, kuinka isä joskus yllätti äidin tulppaaneilla. Hih. Pitääkin muistaa ostaa kimppu, kun kausi pyörähtää kunnolla käyntiin.

 • Anonymous sanoo:

  Suosittelen kyllä mieluummin ostamaan kukat kukkakaupoista, koska siellä niitä hoidetaan paremmin (pidetään kylmässä jne.) ja tiedetään paremmin mistä ja milloin kukat ovat tulleet. Ja floristit sitovat kukat kukkakimpuksi, kun nyt nuo ovat vaan irrallaan.. Asiakkaan halutessa sidotusta kimpusta saa myös paljon näyttävämmän muutamallakin välivihreällä (puhumattakaan kaikesta muusta mitä kimppuihin voi laittaa). Suositaan kukkakauppoja, jos vain suinkin on rahaa, pliiis.

  • Henriikka sanoo:

   Helou. Olet ehdottoman oikeassa, eivät kauppakukat ole kukkakaupan vertaisia. Että suositaan ehdottomasti, jos vain rahalliset resurssit riittää.

   Mutta jos ei riitä, niin nautitaan femman kimpuista. Uijui.

 • eveliina sanoo:

  Oonkohan ainut, jonka oli _aivan_ pakko rueta tarkistamaan viimeisen, suluissa olevan lausahduksen paikkaansapitävyyttä..?
  Tavallaan harmittaa, että mulla ei oo ikinä ollut mitään ehdotonta lemppari kukkaa. Mut neilikat on kyllä ihania ja nuo kuvat on super kauniita.

  • Henriikka sanoo:

   Khihih. No pitikö paikkansa? Mä luulen, että muutama muukin on alkanut selaamaan.

   Kiitos kovasti ja mua kyllä naurattaa ajatus, kun sä lähdet etsimään mun ruokaan liittyviä loppulaineja.

 • Matleena sanoo:

  Oi mitä estetiikkaa! Miksen ikinä itse osta kukkia, vaikka ne tuovat oikeasti tietynlaista harmoniaa kotiin!

  Terveisin toinen rullakoreilija (onpas harhaanjohtava sana! korjaan siis, etten hienostele papiljotit päässä), joka toivoo etteivät rullattavat korit tämän postauksen myötä kasvata liikaa marketeissa suosiotaan. Olisi nimittäin ikävää joutua joskus pakon sanelemana tarttumaan kannettavaan malliin!

  • Henriikka sanoo:

   Estetiikkaa, nimenomaan.

   Mä ainakin huomaan, että kukkia on tosi vaikea ostaa, jos koti ei ole aivan tiptop. Tulee tyhmä olo, jos tuo kukkia sotkuiseen kotiin. Nyt kuitenkin toin, ja tuntui heti paljon raikkaammalta.

   Pidetään me rullailijat yhtä.

 • Maireanna sanoo:

  Kukkakimppu perjantaina on sellainen luksusjuttu jota minäkin harrastan sillointällöin. En aina, se tulisi liian tavanomaiseksi. Juuri silloin kun on tunne, että on juhlan aika, ostan sen kunniaksi. Tahi, sitten ihan vaan mielen piristykseksi. Jostakin syystä? Siinä se juttu.

  • Henriikka sanoo:

   Se on totta, ettei joka perjantai voi, koska muutoin se ei tuntuisi niin hyvältä ja kauniilta.

   Kukissa on jotain hämmentävää voimaa. Ne tuottavat iloa ja energiaa, vaikka niitä vain katselisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.