Kaikkea ihanaa ja itsetehtyä. Tai itsekierrätettyä.

Olen ollut lähiviikot jotenkin menossa. Olen vain halunnut mennä joka paikkaan ja nähdä kaikenlaista. Lukeudun ihmisiin, jotka tykkäävät tosissaan tulla kotiin työpäivän jälkeen kotiin ja pysyä siellä, mutta hyvä kai välillä viettää aktiivisempiakin viikkoja.
Eilen kävin Roosaliinan kanssa Messukeskuksessa tsekkaamassa ”Meidän viikonloppu” -nimellä kulkevan messukokonaisuuden. Huomasimme sisällä jo ensiaskelilla, että voimme keskittyä pääasiassa Kädentaito-messuihin ja ilmaiskarkkeihin ja jättää menopeli- ja metsurimessut miehekkäämmille.
Messujen paras läntti sijaitsi kädentaitotapahtuman keskellä. Muihin messuosastoihin verratuna DIY showroomin osasto pieksi kaikki kuus-nolla. DIY Showroom on loppuvuodesta lanseerattava virtuaalinen inspiraatioyhteisö DIY-tyypeille. Itselleni jäi vähän epäselväksi mitä tuleman pitää, mutta messuosastolla oli ainakin non-stop Fix Your Fashion -työpaja, johon kaikki messukävijät ovat tervetulleita osallistumaan ja ähräämään.
DIY-osaston kaksi brändiä kutkutteli kahta kovemmin: toinen jo vanha tuttu, toinen itselleni ihan uusi. Vanhana tuttuna paikalla oli WST, laadukasta second handia myyvä verkkokauppa, jonka kautta olen jo itselleni hankkinut puuhkan ja Niket. Tyhjin käsin en lähtenyt eilenkään, kun käytin viikkorahat erääseen laukkuasiaan. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin erillisessä jutussa.
Uutta puolta edusti Named. Helsinkiläiset suunnittelijasisarukset myyvät vaatteiden sijasta kaavoja ja rohkaisevat kaikkia ompelemaan. Todella hyvä konsepti. Usein ompelulehtien kaavat ovat aika kulahtaneita ja vaatteet eivät istu aivan minun makuuni, mutta näitä skandinaavisia ja yksinkertaisia vaatteita voisin jopa yrittää ommella.
Niin me vietimme laadukasta perjantai-iltaa, minä ja sisareni. Pohdimme, että miksi käsitöistä tulee mieleen kaikki pikkuisen naurettavankin räpelletty ja suloinen. ”Käsityö” sanana on jotenkin mieltynyt päässä sellaiseksi itsekseen ähräämiseksi, kun tilalle on tullut sellaisia trendisanoja kuin DIY ja tunaus. Käsitöistä tulee mieleen pitsinnypläys ja lusikoista tehdyt tuulikellot, kun taas DIY:stä vanhoista nahkatakeista tehty laukku ja harmaasta laatuvillapaidasta tehty design-tyyny.
Ja eihän näiden välillä tarvitsisi olla sellaista kuilua? Käsityö ja itse tekeminen on kuitenkin näiden kaikkien pohjalla, kun 90-luvun telkkarivallankumous on saatu vähän taltutettua.
Ja taas oranssia! Huuto.netistä löydetty Filippa K:n silkkitoppi menee heittämällä ergiavaatteiden kärkeen. Tänään laitoin stopin tapahtumajuoksulle. Vanhalla Ylioppilastalolla järjestetty design-tapahtuma jäi kuin jäikin väliin, kun oli tärkeämpää vähän levähtää ja tehdä aamusta vieläkin pidempi.
Mutta nyt kuulkaas on sellainen juttu, että aion ehkä ensi kertaa olla ääliö ja ennakkokertoa, että olen päättänyt huomenna kertoa suuria uutisia. Hauskan arvailupelin voimme käynnistää nyt, kun kerron asian koskevan jotakin seuraavista:
a) perheenlisäys
b) avioero
c) blogiuran päätös
d) blogimuutto
e) ensiasunnon osto
f) fitnessblogin aloittaminen
g) siskoni liittyminen kanssabloggajaksi
h) kauneuskirurgia
i) silikonitissit
j) muutto ulkomaille
k) pörröinen kaveri
l) liityn Piraattipuolueeseen
m) Legolas haluaa vihdoin kanssani vihille
Ähäkutit. Mukavaa viikonloppua.
-Henriikka
Kategoriat: kahvilla, tapahtumat 45 kommenttia

Kaikkea ihanaa ja itsetehtyä. Tai itsekierrätettyä.

45 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.