Itsetehty sushi, paras sushi. Ainakin ajatuksen tasolla.

sushi5

Tein muutama päivä sitten elämäni ensimmäistä kertaa itse sushia. Aloitin tätä juttua sillä ajatuksella, että kirjoitan teille auki, kuinka moinen ruokaelämys luodaan. Löysin kuitenkin selkeän ja visuaalisen selviytymispaketin täältä, jonka vuoksi en käy asioita itse kertaamaan.

Pidin etenkin linkkaamani jutun otsikosta ”Sushi DIY”. ”Do it yourself” kun yleensä liitetään kaikkeen sisustus- ja vaateväsäämiseen. Onko kaikki ruoka nykyään niin viimeiseen asti tehotuotettua ja koneellista, että kotiruoka on DIY?

sushi4sushi1

Ystävämme opastuksella tartuimme toimeen. Emme edes ryhtyneet kaiken maailman pikkukikkoihin, vaan turvauduimme tekemään kauniita ja aika tavallisia riisi- ja kala-asioita. Muutama spesiaaliyritys, totta kai, mutta pääasiassa ihan sellaista perinteistä rullasushia.

Homma oli hauskaa, eikä yhtään niin vaikeaa, kuin kaikki hokevat. Loppujen lopuksi pienellä vaivalla saa ihan mielettömän hyvää ruokaa. Tietysti aina toisinaan pitää käydä laittamassa sielunsa ja rahansa kunnon ravintolaan, mutta meillä tälläista ruoanlaittotohinaa tulee varmasti jatkossa olemaan useamminkin. Kivaa yhdessätekemistä ja myös huomattavasti halvempaa kuin ravintolassa ramppaaminen.

sushi3sushi2Oli jopa misokeittoa! Ja inkivääriä tietysti, omaa lempparia.
Hyvä Laura ja kiitos, kun toimit kärsivällisenä lehtorina meille muille.

Onko kukaan muu koklannut? Tai onko ollut harkinnassa?

Nyt täytyy myöntää, että alkaa väsymys painaa hartioissa ja odotan lomaa ihan toden teolla. Niin paljon kuin opiskeluista ja työstäni pidänkin. 3 days to go.

-Henriikka

Kategoriat: ruoka ja juoma 12 kommenttia

Itsetehty sushi, paras sushi. Ainakin ajatuksen tasolla.

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.