Sinä olet minä.

Sinä olet minä, enemmän kuin kukaan
kun sä lähdet maailmasta
tulen silloin mukaan.

Sinutta on tyhjyys
sinutta oon vaan
lintu siivetön tai kala kuivan maan
sinä olet minä.

– Anna Puu

sarisomppi4sarisomppi1

Sinä olet minä on minun ja siskoni biisi. Joku voisi kuvitella sen olevan rakastavaisten laulu, mutta hän on väärässä, nimittäin se kertoo sisaruudesta ja ikuisesta ystävyydestä. Tästä ystävyyssuhteesta kertoo myös sormus, jonka annoin Roosaliinalle joululahjaksi. Itselläni on sormessani samanlainen ja se tuntuu hyvältä ja turvalliselta.

Sormukset ovat Sari Isosompin käsialaa ja saatu yhteistyön kautta. Sari Isosomppi on suunnittelija, joka suosii yksinkertaisia, puhtaita linjoja. Koruille tunnusomaista on ajattomuus, selkeät muodot ja oivaltavat yksityiskohdat. Sormusten lisäksi tuotantoon kuuluu muun muassa korviksia, rannekoruja ja riipuksia. Päämateriaalina toimii hopea. Nämä Omin sanoin -malliston korut ovat omia suosikkejani, sillä koruihin saa tilattua tahtomansa tekstin.

sarisomppi3sarisomppi5 sarisomppi6sarisomppi7

Sari Isosompin koruja saa tilattua nettikaupasta, mutta jälleenmyyjiäkin löytyy muun muassa Helsingistä, Lahdesta, Oulusta ja Kuopiosta. Olen itse kyllästynyt antamaan lahjoja, joiden käyttötarve tai -tarkoitus on epäselvä. Oli ihana huomata, että tämä lahja osui ja upposi yhtä lailla lahjanantajaan kuin saajaankin.

sarisomppi10sarisomppi8

Meillä on siskoni kanssa harvinaislaatuinen suhde. Iloitaan, nautitaan, riidellään, sovitaan. Vielä ei ole tullut eteen riitaa, joka ei olisi loppupeleissä vain vahvistanut. Eikä toivottavasti tulekaan.

Sillä ilman sinua olen lintu siivetön tai kuivan maan kala.

-Henriikka

Kategoriat: random 40 kommenttia

Sinä olet minä.

40 kommenttia

 • iduska sanoo:

  Voi teitä. Kuvat on jälleen kerran ihan mielettömiä… ja niinhän se on. En tiedä mitä itsekään olisin ilman siskoja.

 • hellurei sanoo:

  Se on lintu siivetön tai kala kuivan maan ;) Mut ihana teksti, voih! :´) Me oman siskon kanssa oltiin aina liian lähellä toisiamme (samassa huoneessa siihen asti kun muutin kotoa pois), emmekä ole vielä tähänkään päivään mennessä kovin läheisiksi tulleet.

  • Henriikka sanoo:

   Hih, taisin tietääkin sen, kunhan vääntelin ja kääntelin sanoja.

   Harmi, että liika läheisyys lopulta vähän karkotti toisen luota. Ehk vielä joskus lähennytte?

 • Nameless sanoo:

  Tai karhu talviuneton. Tai kissa kynnetön. Tai koira kuonotukkoinen. Tai ilves tapparaniskainen. Tai lehmä stressaavainen. Tai hepo tallihiirilöinen. Tai sika hienohelmainen. Tai kukko enhän-mie-mittäänen. Tai kana erakkoinen. Tai hämähäkki peukalo keskellä kämmentä.

 • santra sanoo:

  mun oli ihan pakko tallentaa toi eka kuva ku on nii upee! :-) sulosia kaikki!

 • lumihiutaleinen sanoo:

  Sisko, ihana aarteeni myös mun. <3 Terkkuja Ellusabriinalle, jos sattuu siellä jossain lukemaan tämän!

  Kiitos lämpöisestä jutusta Henriikka!

  • Henriikka sanoo:

   Ellusabriina, toivottavasti näet siskosi terveiset. Mua alkoi hymyilyttää, kun mietin, että teidän oikeat nimet olisi Ellusabriina ja Lumihiutaleinen.

   Ole hyvä, ilo oli minun.

 • lumihiutaleinen sanoo:

  Sisko, ihana aarteeni myös mun. <3 Terkkuja Ellusabriinalle, jos sattuu siellä jossain lukemaan tämän!

  Kiitos lämpöisestä jutusta Henriikka! :)

 • ameliaemilia sanoo:

  Ihanat sormukset ja kuvat ja te! Tekisi mieli tilata omallekkin maailman rakkaimmalle siskolle ja minulle omanlaiset. Ehkä ensi jouluksi tai sitten ihan muuten vaan :)

  • Henriikka sanoo:

   Voi kuule, tilaa. Menee rahat suomalaiselle suunnittelijalle ja aitoon hopeaan. Ja ennen kaikkea aitoihin ajatuksiin, ajatuksella annettuun lahjaan.

 • nanana sanoo:

  millä muokkaat sun ihania kuvia? :)

  • Henriikka sanoo:

   Heippahei, muokkaan photoshopilla. Mutta teen aika vähän mitään muutoksia, tykkään säilyttää kuvien alkuperäisen tunnelman.

 • sannero sanoo:

  kun olen oikeasi aikuinen, toivon, että saan kaksi tyttölasta, joista tulee noin suloisia siskoksia toisilleen.

  • Henriikka sanoo:

   Voi! Sitä itsekin toivon. Tai no, suoraan sanottuna en toivo kaltaistani temperamenttipakettia, mutta siskokset joilla olisi näin hyvät välit. Kyllä kiitos.

   Ja miten kauniisti sanottu, kiitos.

 • Susanna sanoo:

  Hoi kuule! Olisi ihana kuulla uskostasi. ”Kuinka” uskot ja erityisiä voimanlähteitä, jos sulla on sellaisia ”omia”, henkilökohtaisia käsityksiä ja ajatuksia Jumalasta. Intiimi aihe, ja vaikket blogissasi siitä ilmeisesti ole aikonutkaan kertoa, niin pyydän nyt kuitenkin ;)

  Vaikkei suoraa tekstiä (jonka seurauksena ihmisten on usein helpompi työntää herne nenuliin/pillastua ja jota on mukavampi pilkata tai halveksia), niin edes kuvia, runoja, lauluja? K I I T O S

  • Henriikka sanoo:

   Voi hitsi. Tämä on vaikea aihe käsitellä ja oon ajatellut niin, että kun se joskus tuntuu luonnolliselta, niin kerron. Mutta vielä ainakaan en. Mitä henkilökohtaisempia asioita julkisesti kirjoittaa, sitä enemmän ihmiset alkaa oikeasti tuntea. Tällä hetkellä oon pitäytynyt tosi pinnallisissa asioissa, vaikka lukijoista saattaa tuntua, että oikeasti kerron ”elämästäni”.

   Yritän tuoda tapaani elää kaikissa kirjoituksissani esille, mutta sen rajaaminen erilliseksi on vaikeaa. Kiitos kommentistasi, sai ajattelemaan ja rohkaisi.

 • Sussa sanoo:

  Apua miten ihana postaus! Tulee ikävä omaa siskoa, jota en enää hirveän usein näe. Tästä inspiroituneena taidankin laittaa hänelle viestiä, kiitoksia sinulle Henriikka :)

 • Paju sanoo:

  Olipas kaunis postaus. Samanlainen suhde on myös omaan siskooni, jonka kanssa muutamme pian saman katon alle. :-)

 • Anna Sofia sanoo:

  Aivan upeat kuvat! Ja niin ihana biisi, yksi ikisuosikeista.

  Aloin heti miettiä, mitä omassa sormuksessani lukisi… :)

  Kaunista uutta vuotta!

  • Henriikka sanoo:

   Ihan mieletön biisi. Jannen mielestä se kertoo minusta ja hänestä, mun mielestä musta ja Roosaliinasta. Haha.

   Ja voi, kerro mitä omassa sormuksessasi lukisi.

   • Anna Sofia sanoo:

    Haha, voihan se kertoa monesta ihmisestä yhtä aikaa? Tuo on kyllä myös täydellinen hääitketys-biisi. :’)

    Jos antaisin sormuksen parhaalle ystävälleni, siinä lukisi ainakin odotetusti: Kultasiskoni. :) Se on semmonen juttu. Ja Astrid Lindgrenin satu.

    Pus Henriikka!

 • lili sanoo:

  Voi miten herkkiä kuvia.. :’) Mulla tulee sisko mieleen aina Laura Närhen Siskoni-biisistä. Teini-iässä olimme kaikkea muuta kuin läheisiä, mutta nykyään hän on yksi parhaimpia ystäviäni<3

  • Henriikka sanoo:

   Minusta on hauska huomata, miten tuo Närhen biisi jakaa mielipiteitä. Toisiin se kolahtaa täysin ja esimerkiksi itse en ymmärrä, miten sen tarinaan voisi samaistua. Ihana biisi tosin ja huippua, että ootte taas läheisiä. Veri on aina veri.

 • miija sanoo:

  Voi mieletön miten ihana postaus kuvineen!

 • N sanoo:

  Voi ei, ja mä kun keksin kanssa tuon hiuksistaan-kiinni-olevat-tytöt -idean muutama vuosi sitten ja odottelin vaan sopivia malleja, mutta kaikki ideat taitaa olla sitten jo käytettyjä. No mutta hienoja kuvia silti ja hauska toteutus!

  • Henriikka sanoo:

   No voi harmi, jos tuntuu että omat visiot murentuvat. MUTTA tiedätkö, mä uskon että tästäkin ideasta voi tehdä niin monenlaisia versioita erihenkisillä toteutuksilla. Eikun malleja etsimään.

 • Nimetön sanoo:

  Aaivan ihania kuvia, ootte todellatodella kauniita siskoksia :) itselläni ja siskollani on niin monenmonta vuotta (lähes kymmenen) ikäeroa, ettei suhde ole hyvin läheinen (tai siis tottakai läheinen, mutta ei niin läheinen mitä saattaisi olla jos ikäero olisi pienempi), mutta serkkuni on muodostunut lähes siskoksi, olemme samanikäisiä jopa. Näissä(kin) asioissa huomaa että suku on paras <3

  • Henriikka sanoo:

   Voi suurkiitokset sanoistasi. Voin ymmärtää, että vajaa 10 vuotta saattaa tuntua aika suurelta, kun tuntui että tämä melkein kolmekin tuntui ennen melkein ylitsepääsemättömän suurelta. Mutta serkku siskona, mikä ihana juttu. Hyvä niin. Pidä hänestä kiinni.

 • Noora sanoo:

  Oih. Niin ihana postaus, että sait minut melkein kyynelehtimään. Nuo kuvat ♥

 • Kiia sanoo:

  Ihanat siskokset, huomaa kuinka toisistanne välitätte. Näistä henkii sellainen omanlainen tunnelma, tuli heti hymy kasvoille kun kuvat näki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.