Huolettomasti häissä

IMG_3232 (kopio)

Mietin äsken jutun otsikkoa. Yritin keksiä hyviä, tunnelmallisia biisejä, joissa kerrotaan häistä, kesästä, juhlista tai muusta asiaankuuluvasta. Otin jalat tähän tuolille syliin ja pohdin muutaman hetken. Ainoa mieleeni tullut oli lopulta: ”Kun on kännissä, väärissä juhlissa”, SMG:n uusimmalta albumilta. Ei taida olla osuva otsikko. Miksi kaikki kesäjuhlabiisit kertovatkin humaltumisesta? Pieniä häitä, sun muuta. Karri Koira sentään kutsuu jonnekkin, missä ei läiky skumppaa. Ei sillä, että skumpassa mitään vikaa olisi, mutta otsikoiksi näistä ei ole.

Eilen oli häät. Oikein suloiset häät. Yritin aikani etsiä uutta mekkoa alennusmyynneistä ja nettikaupoista, mutta totesin, että on turha ostaa uutta mekkoa, jos se ei ole täyspriima. Lainasin siskon vanhaa, valkotummansinistä kellohamemekkoa. Kylmyydeltä suojasi kirpparilta löydetty, jonkun tyylikkään pikkupojan vanha takki. Vanha on niin usein parempaa kuin uusi. Pätee niin moneen asiaan vaatteiden lisäksi.

IMG_3308 (kopio) IMG_3316 (kopio) IMG_3331 (kopio)

Eilen oli myös oma kihlapäivämme, kaksi kärpästä hyvän illallisen ja musiikin parissa. Tosin muistimme juhlapäivän vasta aamulla kirjoittaessamme hääparin korttiin päivämäärää. Kai ”uudempi, suurempi” juhlapäivä luonnollisesti kumoaa aina entisen. Seurustelun alku jää kihlojen jalkohin ja hääpäivä rynnii kihlojen yli. Vaikka juhlia rakastankin, ei muistini ja aikatauluni ehkä antaisi periksi kaikille. Heinäkuussa sitten juhlitaan kunnolla, nyt vain sopivasti siinä sivussa.

Mutta voi! Katsokaa noita hiuksia. Arvatkaa vain, kuinka iloitsin sopivan huolettomista hiuksistani. Samainen lahjakas kaverini Elina, joka loihti lettikruunun huhtikuun gaalailtaan, laittoi lettini kuntoon eilisaamuna Yrjönkadun Napsissa. Illan paras kohteliaisuus kuului, että näytän Frozenin Elsalta. Kamoon! Piirroshahmolta.

IMG_3338 (kopio) IMG_3234 (kopio)IMG_3341 (kopio)

Jotta ympyrä sulkeutuu sopivan epäsopivasti, päädyn kuitenkin tunnelmia kuvaamaan siteeraamaan sitä SMG:n biisiä, Balladi 1. Ajoimme keskiyön jälkeen kotiin ja koko Suomi oli niin kaunis ja pyöriskelin taas melankolisissa mietteissäni, kunnes nukahdin pelkääjänpaikalle.

Tietää pian itkevänsä

ettei pitäisi olla tässä

mutta kaiken kauneus
lyö hetken ällikällä


Suutelin tähteä puolivahingossa

ja hetken lentelin Euroopan yllä

syöden ohuen ohuita perunalastuja

ja kaviaaria jetsetin jatkona

kesä on kaikilla

– Henriikka

13 kommenttia

 1. Avatar henu 15.6.2014

  vihdoin. smg !

  Vastaa
 2. Avatar Anniina 15.6.2014

  mikä tukka <3

  Vastaa
 3. Avatar Jee 15.6.2014

  ihana tukka, ihana mekko. ihana laulu. ihanat te.

  Vastaa
 4. Avatar Rege 15.6.2014

  Ihana i h a n a tukka.

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 24.6.2014

   Suuri kiitos siitä ihanalle Elinalle, joka loihti tämän kampauksen :-)

   Vastaa
 5. Avatar Sartsa 17.6.2014

  Hei mitkä noi kengät on? I H A N A T !!!

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 24.6.2014

   Niinkin tylsä paikka, kun Bianco Footwear. Viime kesän mallisto, ehkä siellä olisi tänä kesänä jotain samanhenkistä vähintään?

   Vastaa
  • Avatar Kaina 26.6.2014

   Meinasin tulla kysymään samaa, en kestä miten ihanat! ♥

   Vastaa
   • Henriikka Henriikka 27.6.2014

    Noi on kyllä osoittautuneet hyväksi investoinniksi. Viime kesänä ostin ihan hätäpäissäni juhlakengiksi toisen kälyn häihin.

    Vastaa
 6. […] parin kesän takaa. Ja ansiokasta kierrättämistä on sekin, että kesän ensimmäisissä häissä päälläni ollut sinivalkoinen mekko oli nyt siskoni päällä. Vanha on uusi […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.