Meikämandoliini vuonna 2012

En tarkalleen tunnista syytä, mutta varmaan hetkellisen nostalgiaryöpyn vallassa aloin käydä vanhoja asukuviani läpi. Vaatteet ja asukokonaisuudet muistuttavat itseäni menneistä vuosista ja erillisistä hetkistä. Saatan muistaa hyvin, kenet olen tavannut missäkin vaatteissa tai jos olen ollut surullinen tietyissä vetimissä. Näiden parin vuoden takaisten asujen läpikäynti oli yllättävän tunteellista.

Samalla huomasin sen olevan myös yllättävän noloa. Miten voi näin nopeasti tulla tunne, miten on saattanut laittaa jotakin päälleen? En tunnista tämänhetkistä itseäni läheskään kaikista kuvista. 2012 alkuvuosi oli yhtä suurta kulmakarvakauhetta, miksi olen värjännyt ne noin tummiksi? Jos olisin ollut ihan teini, voisin vähän huvittuneesti hekottaa. Nyt hekotuksen lomassa on myös hivenen häpenee. Tummien hiusten värjääminen takaisin vaaleiksi jätti ilmeisesti kulmakarvattomuuden kriisin ja pakotti liian punertavan kulmakynän sauhuamaan.

Ja sitten toisaalta taas tunnistan itseni oikein hyvin. Kesää kohden alkaa näyttää jo ihan kivalta. Sitä paitsi sama ilo jatkuu läpi asujen. Paljon kokeiluja, värejä, printtejä ja huumoria, niitä minulla on edelleen tapana miksata. En 2012 helmikuun jälkeen ole myöskään värjännyt hiuskuontaloani ja ehkä se on sopivasti hillinnyt pukeutumista ja olemusta siitä lähtien. Sama vanha minä olen edelleen.

Nyt päästän teidät arkistojen ääreen. Säästin huomiselle vielä puolet. Latailkaa samalla rakentavat kritiikit valmiiksi.

DSC_5399 IMG_2361_2 IMG_5240_2 IMG_5275_2 IMG_5422_2 IMG_5526_2 IMG_6191_2 IMG_6459_2 IMG_7294_2 IMG_7313_2 IMG_7470_2

helmikuu-aamukahvilla

IMG_0034_2 IMG_7590_2IMG_8058_2IMG_8469_2IMG_8495_2IMG_8760_2IMG_8910_2IMG_9011_2IMG_9293_2IMG_9409_2IMG_9447_2IMG_9828_2IMG_0126 (kopio)IMG_0306_2

maaliskuu-aamukahvilla

IMG_0608 (kopio) IMG_0832 (kopio) IMG_1280 (kopio) IMG_1400 (kopio) IMG_1491 (kopio) IMG_1532 (kopio) IMG_1572 (kopio) IMG_7281 (kopio)IMG_2108 (kopio)muokattu (kopio)

huhtikuu-aamukahvilla

IMG_2313 (kopio) IMG_2956 (kopio) IMG_3077 (kopio) IMG_3185 (kopio) IMG_3630 (kopio) IMG_3686 (kopio) IMG_3855 (kopio) IMG_4447 (kopio) IMG_4610 (kopio) IMG_4852 (kopio) IMG_5231 (kopio) IMG_22082 (kopio)

IMG_5762 (kopio) IMG_6683 (kopio) IMG_6798 (kopio) IMG_7022 (kopio) IMG_7678 (kopio) IMG_7823 (kopio) IMG_7921 (kopio) IMG_8215 (kopio) IMG_8471 (kopio) IMG_8712 (kopio)

kes_kuu-aamukahvillaIMG_0173 (kopio) IMG_0309 (kopio) IMG_0456 (kopio) IMG_0641 (kopio) IMG_0850 (kopio) IMG_0898 (kopio) IMG_1065 (kopio) IMG_1342 (kopio) IMG_1447 (kopio) IMG_2275 (kopio)

Huomionarvoinen seikka: valokuvaajan kehittyneet taidot!
Oma lemppari: toukokuun toiseksi viimeinen
Oma inhokki: Helmikuun 4. ja 10. Miksi mustat kulmakarvat?

On tämä elämä yhtä taivaltamista. Katson kahden vuoden päästä tämänvuotisia kuvia ihmeissänia ja nostalgian vallassa. Teinikuvien pariin en ole vielä kehdannut palata, vaikka yritän esittää olevani sujut sateenkaarenväristen sukkahousujen ja kravattien aikakaudesta. Sanotaan tekosyyksi, ettei muu maailma ole vielä valmis teinityylini kanssa. Taisin tosin silloinkin olla aika hyväntuulinen.

Huomenna heinäkuusta joulukuuhun.
Laittakaa nyt jotain kommenttia. Huomaako muutosta?
Voisin veikata, että moni ajattelee nyt: ”Eihän näissä ole mitään eroa nykyisiin kuviin?”

– Henriikka

(kuukaudet pöllitty Julian blogista)

Kategoriat: muoti, nostalgia, oma tyyli, random 53 kommenttia

Meikämandoliini vuonna 2012

53 kommenttia

 • krista sanoo:

  Hahhahhaa muistan En Vogue-asun niin hyvin! Olin sillon Helsingissa kaymassa ja olin vasta alkanu lukemaan tata blogia ja olin ihan intopiukeana kun bongasin sut tossa college-paidassa ja yritin kerata rohkeutta tulla sanomaan etta ”HEI. SUN BLOGISI ON MAHTAVUUTTA.”

  (olin myos kateellinen superhienosta paidasta, pitaa myontaa….)

  • Henriikka sanoo:

   Mainio tarina! Niin hauskaa, että ihmiset muistaa vaatteitani niin elävästi.

   Toivottavasti olet vieläkin samoilla linjoilla kuin silloinkin. Ja toivotaan, että sullekin löytyisi ikioma Vogue-paita.

 • Elina sanoo:

  Toukokuun toiseksi viimeisen kuvan kohdalla mietin: täytyypä kertoa Henriikalle tämän olevan lempparini. Ehditkin itse ensin. Oot hurmaava, terkkuja ja halauksia Jyväskylästä.

 • eveliina sanoo:

  Sulta ei ainakaan rohkeutta olla oma itsesi ole koskaan puuttunut! Ihanaa :) Olisi mahtavaa, jos kaikki uskaltaisivat laittaa omaa persoonaansa enemmän pukeutumiseen: silloin kaupungilla ei ehkä kävelisi toinen toisensa kopioita olevia teinilaumoja, vaan maailma olisi varmasti täynnä värejä, toinen toistaan hauskempia tyylejä ja tapoja pukeutua. Ihania kuvia, jotka myös todistaa, että kyllä sitä toden totta voi, ja saa muuttua ja vaihtaa tyyliään kasvaessaan..

  • Henriikka sanoo:

   Oon samaa mieltä sun kanssa. Ja oon myös iloinen, että itseltä on löytynyt rohkeutta pukeutua sillä tavalla kuin mieli tekee. Nyt mennään jo vähän rauhallisemmissa tunnelmissa kuin joskus aikaisemmin ja se on myös ihan hyvä heehee.

   Kiitos kivasta kommentista!

 • Eve sanoo:

  Voi miten tuttuja kuvasia! Aaaah helmikuun ekan kuvan pöksyt ja helmikuun kukkapaita, ja ihan vikan kuvan mekko. Voiskohan sun vaatekaapilla käydä vähän shoppailemassa ?

  • Henriikka sanoo:

   Ainakin blogikirppiksen muodossa voi! :-)

   Ihana, että mulla on tällaisia lukijoita, jotka muistaa kuvia parinkin vuoden takaa. Kiitos, että olet jaksanut pysyä mukana.

 • Nimetön sanoo:

  Tuona keväänä meistä tuli toverit! Mun lemppari on kesäkuun tokavika. Löysää täydellisyyttä.
  Mira

 • Nimetön sanoo:

  Tammikuun toka kuva, helmikuun kuudes, maaliskuun neljäs, huhtikuun neljäs, toukokuun yhdeksäs, kesäkuun kolmas & seitsemäs. Yksi sana VAU. Olet todella hurmaavan näköinen niissä kuvissa.

  -Vilja

 • Katja sanoo:

  Voi että, muistan elävästi aika monta näistä! Ehdoton suosikkini on leohousut+oranssi paita -asu, lämmitti kovasti mieltä silloin ja lämmittää vieläkin. Ja ihan suotta nolostelet, joukossa on monta muutakin ihanaa asua ja naamaa ja kuvaa, sinä se vaan olet aina yhtä mieletön!

 • moi sanoo:

  Mitä ihmettä! Nää asuthan on ihan huikeita. Varsinkin tammikuun asut :) Ihania ihania ihania. Rohkenisin jopa sanomani että voi kun sinulla olisi vieläkin tällainen tyyli.

  • Henriikka sanoo:

   Kiitoskiitoskiitos.

   Tyyli on saattanut pikkuisen muuttua vuosien varrella, mutta toivottavasti ainakin pilkahduksia tällaisestakin tyylistä on vielä jäljellä :-)

 • Nea sanoo:

  rakastan sun tyyliä ja taitoa yhdistellä vaatteita! huhtikuun surfing snoopy (?) paita on aivan mahtava ja maaliskuun asuista voisin pistää päälleni joka ikisen! olet ihana

 • Bianca** sanoo:

  Tuo keltainen neule hippulavippuloineen on ihana ja myös raitamekko nahkavyöhön ja -laukkuun yhdistettynä. Minä olen uusi vierailija, joten en osaa sanoa vielä sanoa erosta nykyiseen tyyliin. Oli miten oli, virkistävää vaatteilla leikittelyä! Inspiroiva asu ei useinkaan sinällään päädy päälle koska se vaatisi rohkeutta ja uskallusta olla erilainen mutta hienoa että sinun kaltaiset inspiroivat pukeutujat viritätte sananmukaisesti mielen uusille ideoille:)

 • myrtsi sanoo:

  siun tyyli (ja koko habitus) on ollu mieletön vuonna 2012 ja on sitä yhä ja edelleen! suosikkeja oli ihan liikaa, mutta jotenkin sitten parhaiten mieleen jäi tuo toukokuun lonkkarikuva.
  olet upea nainen! :)

 • Titta sanoo:

  Monta persoonallista ja inspiroivaa asua! Pitää palata tähän toiste paremmalla ajalla.

  P.S. Veikeä tuo ”laukku-paita”. Pitäisiköhän itse kokeilla kirjailla johonkin vanhaan tylsään paitaan saman tapaista? Vain mielikuvitus rajana!

  • Henriikka sanoo:

   Palaa ihmeessä!

   Laukku-paita on kieltämättä aika veikeä. Eikä varmaankaan niin vaikea toteuttaa. Ryhdy tuumasta toimeen :-)

 • Naava sanoo:

  Älä yhtään häpeile, siulla on ihania vaatteita ja huomaa kyllä huikean tyylimuutoksen mutta rakastan näitä vanhoja asuja <3 Ja mitä kulmakarvoihin tulee, harvalla ne on täydelliset ja onnistuneet (voin sanoo ku itteltä puuttuu puolet kulmakarvasta et mite oon niitä nuorempana piirtäny tai jättäny piirtämättä)

  Rakastan kaikkia vaatteitasi! hih ja siuta myös

  • Henriikka sanoo:

   Uskollinen Naava.

   Kiitos jälleen kerran, että kommentoit. Kivaa, kun mulla on sun kaltainen lukija!

   • Naava sanoo:

    oijoi nyt hykertelen täällä mielissäni :D se on kivaa et jaksat huomioida meidät lukiat myös ja aina niin ahkerasti vastaat kaikkien kommentteihin.

 • Mymmeli sanoo:

  Hei Henriikka! Tajusin juuri että olen lukenut blogiasi yli kaksi vuotta kertaakaan kommentoimatta. Tyylisi kolahti silloin ja kolahtaa edelleen. Kiitos ihanasta blogista!

  • Henriikka sanoo:

   No mutta Mymmeli – huippua, että nyt jätit kommentin! Kiitos siitä ja myös siitä, kun oot jaksanut pysyä mukana jo yli kaksi vuotta.

 • Ripu sanoo:

  Ois kiva nähdä sut joskus istuvissa, tosi tavisvaatteissa. Tyyliin tiukat farkut ja toppi. Ihan tyylikokeilun takia. Ja sulla vaikuttaa myös olevan kiva vartalo, mutta Se hukkuu noihin säkkeihin.

  • Henriikka sanoo:

   Säkit on mun heikkous. Mutta jep, ehkä sitä voisi joskus poistua omalta mukavuusalueelta ja kokeilla valtausta tiukemmalla rintamalla!

 • Marie sanoo:

  Hih, tää oli kiva postaus! Mä muistan, että olen törmännyt sun blogiin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2012. Kaikki lähti tuosta kuvasta missä sulla on tuo sinivihreä neule missä menee kivasti toi laukkukuvio. Ajattelin silloin, että sulla on ihan älyttömän hulvaton ja kiva tyyli. Kolahti heti vaikka ollaankin pukeutumisen suhteen ihan erilaisia. (nimim. entinen Aada- blogin kirjoittaja)

 • Nimetön sanoo:

  En kestä, sinuja pitäisi olla maailmassa enemmän! Mutta ei liikaa. Neljä voisi olla sopiva luku, Henriikka ja Henriikan kolme Henriikka-kaveria, jotka aina piristäisi päivää näyttämällä joka päivä ihan erilaiselta! Olet ihana, ihanaa!

  ps. tykkäsin liikaa liian monesta, joten en voi valita! siitä saisi melkein runon alun, phihi.

 • Maunokas sanoo:

  Henkseliasu, talvipuutarha-asu, oranssi nahkatakki ja tuo klassinen mustan paidan ja harmaiden housujen yhdistelmä kutkutti omaan hermooni kovimmin.
  Noista kulmakarvoista täytyy sanoa, että musta sulle sopii parhaiten ilman mitään väriä tai ait ihan tosi vähän korostusta. On niin ihana vaalea tukka ja iho.

  Ihanan iloisia ja yllättäviä yhdistelmiä, olet väripilkku blogien joukossa!

  • Henriikka sanoo:

   Mulla on aina niin paljas olo, jos on ilman kulmien värjäystä. Mutta ehkä mä kesällä voisinkin harjoitella.

   Kiitos, kun jätit niin kivan kommentin!

 • Anna sanoo:

  Noi harmaat housut henkseleiden kanssa: RAKKAUTTA!!!!!!!!!!!!!!

 • Olivia sanoo:

  Iiiik! Sulla on ihan mielettömän ihana tyyli pukeutua.
  Siis noi asuthan on upeita! Olen seuraillut blogiasi jonkin aikaa ja täytyy sanoa, että se on mahtava.
  Hienoa, että uskaltaa pukeutua persoonallisesti ja omintakeisesti. Oot ihan huippu.

  • Henriikka sanoo:

   Kiitos kovasti. Tällaista palautetta on aina kiva saada :-) Vaikka tietysti myös kritiikki ja kehitysehdotukset ovat todella tervetulleita!

 • Hannele sanoo:

  Rakastan eniten eniten sun huhtikuun keltasta paitulia!

 • nnu sanoo:

  Ainut mitä meikä jäi miettii, että miten outoa on jos muistaa näistä asuista tooosi monta? Ehkä on tullut luettua tätä blogia tosiaa jo jonkun aika :D

 • Elina sanoo:

  Tää postaus sisälsi varmaan enemmän aito hymy -kuvia kun koko blogimaailma yhteensä. Oot ihana. <3

 • Nimetön sanoo:

  Ihana tyyli !!! mutta jäätävät meikit :S

 • niina sanoo:

  Toukokuun toiseksi viimeinen, KYLLÄ! Purkkarit läpi kesän!

  • Henriikka sanoo:

   Purkkarit on ihan mun lempparit. Jos pitäisi valita yhdet kengät, joilla eläisi aina, valitsisin varmaankin purkkarit. Tai hollannikkaat. Hmm. Noiden välillä en osaa valita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.