Heikkona herkkuputiikkeihin

IMG_8645 (kopio)

Fresh summer drinks! Monen sadan teen valikoima! Kylmää soodaa! Itsetehtyä jätskiä! Itsetehtyä toffeeta! Tikkunekkuja ja kaikille kävijöille luomulakua!

Olen heikkona pieniin, laadukkaisiin herkkukauppoihin. Tajusin sen taas kerran, kun löysin Porvoosta Skafferin siirtomaatavaraliikkeen. Taatusti tuoretta. Teetä ja kahvia, jonka pavut jauhetaan vasta kahvipussin ostohetkellä. Entisajan tunnelmaa ja silmälle iloa. Pyörin putiikissa pitkään ja hartaasti. Lopulta ostoskoriin päätyi Polka-toffeeta, lakritsivadelma-toffeeta, pala mansikkavalkosuklaata ja Pinki Grapefruit -hilloa.

IMG_8384 (kopio)IMG_8368 (kopio) IMG_8372 (kopio) IMG_8373 (kopio) IMG_8377 (kopio)IMG_8378 (kopio)IMG_8367 (kopio)IMG_8389 (kopio) IMG_8390 (kopio)

Ettei menisi vain kauppojen hyllyillä notkumiseksi, niin tänään keräsin talvivarastoon myös kesämansikat. Keräsimme monen monta sankkoa Polkaa pakkaseen, ja nyt pitäisi keksiä, kuinka saan ne kaikki mahtumaan. Mansikkapellolla on aina ihan oma tunnelmansa ja nyt on sormenpäät ja kynnenaluset punaisina. Poiminnan jälkeen tietysti pehmistä.

Hyviä herkkuputiikkeja on kiva tukea. Sukupuuttoon kuolevat kivijalkaliikkeet ovat kadonneet hiljalleen kauppa kerrallaan, mutta onneksi löytyy vielä sinnittelijöitä.

– Henriikka

Kategoriat: ostokset, ruoka ja juoma 11 kommenttia

Heikkona herkkuputiikkeihin

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.