Mintunvihreä seinä

IMG_9008 (kopio)

Monissa asioissa olen aikaansaava ja vähän liiankin nopea (= hätiköivä). Sisustamisessa olen hidas ja liian harkitseva. Tiedämme, ettemme tule asumaan nykyisessä asunnossamme muutamaa vuotta kauempaa. Se lisää kapuloita rattaisiin, vaikka pyrinkin asettumaan aina sinne, missä kullakin hetkellä asun. Sisustaminen on usein myös huomattavasti työläämpää kuin moni muu asia, johon pystyn tarttumaan hetkessä ja tekemään muutoksia ja päätöksiä ripeästi. Epäonnistuneiden sisustusratkaisujen pelossa saattaa moni kuningasidea jäädä vain aprikoinniksi.

Kesällä tartuimme kuitenkin vikkelästi ideoista yhteen: mintunvihreään seinään. Siinä se nyt komeilee kuvissa. Ja olen siitä kovin ylpeä.

IMG_9003 (kopio)IMG_9016 (kopio)

Halusimme tehdä kaiken tarkasti. Luulin, että efektiseinän (= vain yhden värillisen seinän), maalaaminen olisi nopeaa ja yksinkertaista. Sainpa ennen maalaushommiin ryhtymistä kuitenkin kuulla, ettei asia ole aivan niin simppeli. Maalausmestarina toimi isäni ja pääsimme kisälleiksi puhelimen välityksellä.

Suurin oivallus oli, ettei värillistä seinää voi maalata seinien kulmien mukaan, jos haluaa mahdollisimman siistin lopputuloksen. Sivuseinät ja katto ovat usein pienesti kieroja ja niiden mukaan maalaaminen saisi vinouden näkymään värillisen seinän vuoksi. Suorat rajat on siis napattava vatupassilla ja katon- ja sivuseinien rajaan on hyvä jättää pienet marginaalit.

Suojasimme lattian, lähellä olevat huonekalut , sivuseinät ja alalistat. Listoja emme irrottaneet, vaikka se olisi tehnyt jäljestä vielä siistimpää. Maalattavan seinän reunat kävimme läpi maalarinteipillä, jotta maalinrajasta tulee tarkka. Kiinnitimme teipin rajan tiukasti, ettei maali pääse valumaan sen alle. Teipinrajasta maalasimme pienemmällä telalla, joka oli ketterämpi ja tarkempi, muu seinä maalattiin isolla telalla.

IMG_8998 (kopio)IMG_9015 (kopio)

Alkuvalmisteluissa meni monta tuntia, itse maalaamisessa muutama hassu hetki. Kävimme seinän läpi kahdesti, välissä tunnin odottelu: toisella kerralla vielä tarkemmin, jotta ensimmäisellä kerralla ohueksi jääneet kohdat peittyivät. Aloitimme urakan seitsemältä illalla luullen, että hommassa menee 2-3 tuntia. Lopulta olimme valmiita kahdelta yöllä. Pitkä urakka sinänsä yhdestä seinästä, mutta tulipa ainakin tehtyä tarkasti.

Mintunvihreä on ollut aika in viime vuosina. Mietin, tulisinko kyllästymään siihen buumin mennessä ohi. Lopulta tulimme tulokseen, että ainahan sitä voi maalata uudestaan. Sitä paitsi väri on niin kaunis! Tikkurilan valikoiman Capri. Joka aamu herätessäni ja illalla kotiin palatessani katson seinää ilahtuneena. Värin sävy tuntuu vaihtuvan eri valossa: auringossa vihreämpi, hämärällä miltei vaaleansininen.

Hyvä duuni. Hyvä me.

– Henriikka

Kategoriat: DIY, sisustus 26 kommenttia

Mintunvihreä seinä

26 kommenttia

 • Riikka sanoo:

  Hienon näköinen seinä! Kiitos isällesi tuosta vatupassi -ja marginaalivinkistä. Todella siistiä jälkeä! Pitää muistaa nuo vinkit itsekin, kun maalausinto iskee.

  Kiitos huipusta blogista! Löysin tämän blogin sattumalta pari vuotta sitten joululomalla, kun etsin mukavaa tapaa tappaa aikaa. Kauniita kuvia, kiinnostavia aiheita ja hyvää läppää!

  • Henriikka sanoo:

   Vien isälle terveiset.

   No mutta kiitos itsellesi, että jaksat vieläkin pysyä mukana ja vielä jättää kommentinkin!

   Hyvä läppä lämmittää mieltäni erityisen paljon, khihii.

 • Passaa ihan mainiosti tuon karttavanhuksen kaveriksi! <3

 • On kyllä nätti. Hyvä, että uskalsitte!

  • Henriikka sanoo:

   Kiitos, mekin ollaan Jannen kanssa oltu tosi tyytyväisiä värivalintaan. Välillä pitää tehdä rohkeita kokeiluita!

 • M sanoo:

  ihana väri! ihanampi olohuone.

 • Alala sanoo:

  Upea väri ja hieno lopputulos! Mutta siis häh, antaako hoas maalata asuntojensa seiniä?

  • Henriikka sanoo:

   Tattista! :-)

   Olemme enemmän kuin valmiita maalaamaan seinät takaisin valkoisiksi kun muuton aika tulee, jos vain saamme nauttia pari vuotta tästä mainiosta seinästä.

 • Anskiky sanoo:

  Ihana seinä! Kiinnostuin kovasti tuosta lamppusysteemistä, onko siinä kolme erillistä lamppua vai kaikki kolme samassa kiinnityssysteemissä? Osasinkohan selittää tarpeeksi epäselvästi :D

  • Henriikka sanoo:

   Minä kiitän ja kumarran.

   Hmm, lamppusysteemissä on kolme erillistä ”johtoa”, mutta kaikki tulevat samasta muovihärpäkkeestä, että ne saa asennettua. En itsekään oikein osaa selittää sitä. Mutta Clas Ohlson auttaa tarvittaessa.

 • Jaana sanoo:

  Ihana väri! Oon itse asiassa suunnitellut samaa eteiseen, mutta munkin sisustamisprojektit on usein aika hmm, pitkäkestoisen harkittuja.

  • Henriikka sanoo:

   Kiitos Jaana.

   Harkinta-aika on hyvä, mutta jossain vaiheessa pitää ryhtyä tuumasta toimeen. Kannustan siihen. Voihan seinät maalata aina uudestaan, jos väri ei nappaakaan.

 • Laurs sanoo:

  Ihanaa kun mintunvihreä ja turkoosi valtaa maailmaa <3 Olen itse niin ihastunut kyseisiin väreihin, että piristyn jo vain näkemällä niitä. Kaunis seinä, kaunis koti!

 • Emmi sanoo:

  mulla on tismalleen samanvärinen seinä ;) ihanaihanaihana!

  http://sokerileipurinkotona.blogspot.fi/2014/06/uusi-koti.html

  • Henriikka sanoo:

   No niinpä näkyy olevan. Ja vallan mainiolta näyttää sinunkin kodissa. Oi, miten ihana tuo lamppukin. Vau.

 • Hosuli sanoo:

  Aivan ihana seinä. Kannatti maalata!

  • Henriikka sanoo:

   Niin kannatti. Ihana kuulla hyvää palautetta myös teiltä lukijoilta. Se lämmittää mieltä ja vahvistaa, että tehtiin oikea ratkaisu maalatessamme.

 • Misorella sanoo:

  Näyttää todella kivalta, ihanan raikas ja pirteä kodin yksityiskohta. Hillitty, mutta samaan aikaan hyvällä tavalla (tilaa) valloittava. :)

 • Olen suunnitellut mintunvihreää vaaleiden keittiökaappiemme taakse. Kunpa minäkin osaisin olla liikaa miettimättä, kipaista ajatuksen herättyä maalikauppaan ja ruveta pensselöimään. Ja nimenomaan, jos väriin kyllästyy, sen voi peittää aina uudella ja uudella sävyllä. =)

  • Henriikka sanoo:

   Heippa Kaisu.

   Suunnitelmasi kuulostaa todella käyttökelpoisilta. Sitten vain tuumasta toimeen!

   Vai oletko jo ehtinyt sen tehdä?

   • Kyllä, capri valaisee nyt keittiötämme. Mut huh, oli rankka homma kun pohja oli tiilenvärinen. Piti maalata kaksi kertaa ensi pohjamaali ja siihen päälle kaksi kertaa minttu. Roikuin A-tikkailla ja kurkottelin kaappien yli seinän ja katon rajaan. Pikkasen paikat tutisi homman jälkeen ja oikea olkapää jumissa mutta oli homma sen arvoinen. Tuli ihanan valoisaa.

    • Henriikka sanoo:

     HURRAA! Ihan huikea homma. Meillä taisi olla helppo urakka verrattuna sun ponnisteluihin. Olen susta ylpeä, niin sitä pitää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.