Tarjoan kahvit kaikille! (Crema esittäytyy)

yhteistyössä Crema

IMG_1127 (kopio)

Blogini nimi tuo minulle huvittavan usein kahviaiheisiä yhteistyöehdotuksia. Sinänsä se on erittäin hyvä asia, sillä olen intohimoinen kahvin juoja. Suuri osa näistä ehdotuksista on kuitenkin yrityksiltä, jotka kirjoittavat hakusanoiksi ”kahvi blogi” ja olettavat blogini olevan hyvin kahvikeskeinen. Usein jätänkin nämä yhteistyöt fanaattisemmille kahviblogeille.

Toisinaan kuitenkin osuu ja uppoaa, niin kuin tänä kesänä, kun Crema laittoi viestiä. Kahviin ja teehen keskittynyttä nettikauppaa ja kivijalkaliikettä pyörittävä Crema kutsui tutustumaan liikkeeseensä Kruununhakaan ja lupautui tarjoamaan kahvit ja teet kaikille blogin lukijoillekin.

IMG_1086 (kopio) IMG_1182 (kopio)IMG_1103 (kopio)

Crema on pieni yritys, jolla on sekä oma verkkokauppa että pieni kivijalkamyymälä Helsingin Kruununhaassa. Tuoteryhminä ovat kahvi ja tee, sekä kaikki niihin liittyvä. Olen kulkenut paikan ohi useita kertoja, mutta en ole aiemmin hoksannut, että siellä voisi olla jotain itseänikin kiinnostavaa. Vaatimattoman oven takaa paljastuikin sympaattinen putiikki ja laaja valikoima.

Yritys on saanut alkunsa reilut 6 vuotta sitten, kun Hankenissa tavanneet omistajat Samuli ja Anssi päättivät perustaa oman nettikaupan. Nykyään nettitilauksia toimitetaan ympäri Suomea, jonka lisäksi Ruotsiin, Viroon ja Tanskaan. Kivijalkaliike (Liisankatu 15) perustettiin neljä vuotta sitten myymään samoja tuotteita kuin verkossa. En ole kummoinen kahvi- tai teehifistelijä, mutta laadukkaan, hyvintehdyn kahvin puoleen liputan. Valikoimaan kuuluu myös oma tuotemerkki (ensimmäisessä kuvassa), jonka kahvit paahdetaan tällä hetkellä Porvoon paahtimolla. Lisäksi löytyy omaa maahantuontia, kuten Lucaffé-, MokaSIrs- ja Pera-kahvit. Liikkeen valikoima laittoi ainakin oman pääni sekaisin tuoksuillaan (lähinnä henkisesti hah).

IMG_1116 (kopio)IMG_1163 (kopio)IMG_1191 (kopio) IMG_1200 (kopio)

Irtomyynnistä löytyy tällä hetkellä noin 50 teelaatua ja parikymmentä kahvia. Teenjuojat eivät siis jää kahvittelijoiden varjoon. Kahvipavut jauhetaan myös tarvittaessa halutulle karkeudelle. Mikä siinä onkin, että niin helposti nappaa sen lähikaupan kahvipaketin? Pienpaahtimoiden kahveja olisi kiva käyttää edes toisinaan, vaikka se vanha lähikaupan tuttu olisikin mukana kuvioissa. Viikonloppuaamujen kahveihin olisi kiva saada vaihtelua ja iltatee irtomyynnistä houkuttelee keltaista peruspussia enemmän.

Creman putiikista voi napata myös take awayt mukaan. Suuresti plussaa neljäsosan opiskelija-alennuksesta ja muutenkin mukavista hinnoista.

IMG_1206 (kopio)

IMG_1211 (kopio) IMG_1093 (kopio)IMG_1225 (kopio)IMG_1241 (kopio) IMG_1262 (kopio)

Vielä kun pihalle nostaisi pöydän ja pari tuolia, niin Liisankadun kahvituokio olisi hiottu. Meneehän se lonkkarinkin päällä sumpitellen.

Lopuksi otsikon lupaukseen. Hauskaa nähdä, miten tämä otetaan vastaan. Tarjoamme Creman kanssa kahvin tai teen ihan ilmaiseksi kivijalkaliikkeessä (todellisuudessa tarjoajahan on Crema, otsikoin töykeästi kunnian itselleni). Kupposen kuumaa voi käydä nappaamassa matkaansa seuraavan kahden viikon aikana (11.–24.elokuuta). Ei huolta, tiskin takana ei ole tiukkapipoja. Voit valita espresson, suodatinkahvin tai teen ja lausua taikasanaksi ”aamukahvilla”.

Kuulostaako kivalta? Heruuko hetki aikaa Liisankadun visiitille?
Kivoja kahvi- ja teehetkiä kaikille.

– Henriikka

Kategoriat: Helsinki, kahvilla, vinkit, yhteistyö 14 kommenttia

Tarjoan kahvit kaikille! (Crema esittäytyy)

14 kommenttia

 • Vitsi, miten kivan oloinen paikka! Puolessa välissä kuvia mietin itsekseni sitä, minkä kirjoititkin heti seuraavassa tekstinpätkässä – mikä siinä markettikahvissa onkin niin syvään juurtunutta. Ja hei mitkä hinnat kahvikupille! En muista naismuistiin noin halvalla nähneeni! Lisäsin tämän visiittilistalle odottamaan seuraavaa retkeä pääkaupunkiin. :)

  • Henriikka sanoo:

   Crema on kaiken hypetyksen arvoinen. Tällaisia pikkuputiikkeja on ilo tukea!

   Ja tervetuloa taas Helsinkiin (ja varmasti myös Cremaan!). Täältä löytää aina jotain uutta.

 • nina sanoo:

  Crema on mun ja poikaystävän vakkarikauppoja! Ostetaan meille kotiin nykyään oikeastaan pelkästään pienpaahtimoiden kahveja ja Moccamasterikin on jäänyt aikalailla pölyyntymään Aeropressin tultua taloon. Seuraava hankinta ois selvästikin semmonen ihka oikea espressokone…

  Ihanaa miten kunnon kahvikulttuuri on nostamassa päätään Helsingissä! Muistan kun joskus muutamia vuosia sitten kyllästyin siihen miten kahviloissa saa huonompaa kahvia kuin kotona ja siitä pitäis vielä maksaakin monta euroa ja laitoin googleen taikasanat ”oikeasti hyvää kahvia Helsinki” ja löysin tieni Kaffecentralenin ja muiden kahviin täysillä panostavien kahviloiden luokse. Olin ihan riemuissani kun Waynes coffee lähti, se niiden ”kahvi” oli karseinta mitä oli.
  Poikaystävä on vielä hullumpi kahvihifi, se käy Cremassa tosi usein hakemassa papuja ja suodatinpaperia Aeropressiin. Alkaa taas pussit tyhjentyä, kohta siis tie vie taas Liisankahdulle! (Siinä Creman vieressä on se pikkuinen valokuvaliikekin, josta saa mun polaroidkameraan filmiä. Ihan erikoisherkkukatu koko Liisankatu!)

  • Henriikka sanoo:

   Ihka oikea espressokone kuulostaa hyvältä sijoitukselta. Ainakin minun mielestäni.

   Liisankadulla on hyvä käydä piipahtamassa aina säännöllisin väliajoin. Siellä on semmoinen hyvä henki! Ei liian fiiniä, vaan inhimillistä ja samalla myös aika pikkukylän tuntua.

   Kiitos ihanasta kommentista Nina!

 • ida365 sanoo:

  Kuinka suloista!!! Jos sattuisin Helsinkiin tuona aikana, kävisin ehdottomasti aamukahvilla. Ihana yhteistyökamppis, superilahduttava, jotenkin erilainen. Ja silti niin sua. Hihii.

  • Henriikka sanoo:

   Jee, taisi osua nappiin tämä yhteistyö. Ainakin itse olin ihan innoissani. Toivottavasti lukijatkin saivat iloa tästä.

   Ihanaihana Ida!

 • pinja_p sanoo:

  Jiihaaaaa!!! Paras blogiyhteistyö evö! Heti ens viikolla meen kuiskailemaan tuota salaista taikasanaa!

  Terkuin,
  Kahvi- ja tee hullu :)

  • Henriikka sanoo:

   Huippu kommentti! Kävithän kuiskailemassa?

   Kahvi on yksi elämän suurista iloista. Mutta Creman teevalikoimastakin täytyy sanoa, että vau! Ihan vaan siinä tuoksujen ja makujen paljoudessa itsestänikin tuli hetkessä teefanaatikko, vaikka normaalisti pysyttelen turvallisesti kahvien parissa.

 • Henna sanoo:

  Heii bongasinko just sut ja jannen valion latte mainoksesta? Tehän ootte kaikkialla! Ihanaa!

  • Henriikka sanoo:

   Bongasit bongasit! Me ollaan aika vikkeliä, ehditään kaikkialle. Toivottavasti ei kuitenkaan liiaksi asti, vai? Olisihan se paha, jos ihmiset alkaisi miettimään, että me tullaan vaan koko ajan joka tuutista…

 • roosaliina sanoo:

  Oli muuten hyvää kahvia !

 • Naava sanoo:

  Harmi ku en oikee kahvista välitä. Mut jos tää olis pelkästää kahviblogi ni lukisin silti :D

  • Henriikka sanoo:

   Voi, miten ihana kuulla. Kiitos paljon :-)

   Cremasta saa myös teetä ihan huippuvalikoimasta, jos se puoli kutkuttaa enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.