Sushia metsän keskellä

_MG_1906 copy

Kuinka moni ottaa mökkireissulleen mukaan sushimatot, riisit ja etikat ja aloittaa rullien vääntämisen keskellä metsää? Ilmeisesti ystäväporukkani kuuluu näihin hupsuihin. Siellä sitten paloiteltiin lohet, kurkut ja avokadot ja väännettiin juuri sopivaa riisiä ja rullailtiin menemään. Riisiä reunoille asti ja hapsottavat leväkulmat kunnolla paikoilleen.

Ja om nom nom, onko parempaa? Kun kituuttaa tunnin pari ruoanlaiton ääressä ja jaksaa vielä vähän kattaakin, niin ruoka maistuu niin hyvältä. Jopa ne päätypalat, joista tulee etenkin ulkoisesti usein aika persoonallisia.

2 copy_MG_1899 copy_MG_1880 copy

Avokadosushit ovat omia suosikkejani. Avokadon maku ja koostumus sopii riisin kanssa niin hyvin, että usein en jää edes kaipaamaan muita susheja. Viime syksynä Berliinissä söin ensi kertaa mangosusheja. Ne olivat jälkiruokamaisia, mutta erittäin hyviä myös. Ihanan makeita ja vähän erilaisia kuin muut rullaset.

Makien lisäksi emme lähtineet loihtimaan muita, riitti puuhaa jo näissäkin. Sitä paitsi wasabin kannalta makit ovat aina niitä helpompia. Nälkäisen syöjän pelastuksia.

_MG_1896 copy1 copy

Ensi kerralla ehkä sitä kaviaaria tai hanhenmaksaa.
Sitä hienompia ruokalajeja en taida edes tietää nimeltä.

Kiitos ystäville viikonlopusta, johon mahtui sushin lisäksi naurua sekä itkua, syvällistä ja toisinaan kepeästi kulkevaa keskustelua ja eritoten paljon rakkautta.

Lööv, lööv, lööv, aina vaan.

– Henriikka

Kategoriat: kaverit, ruoka ja juoma 6 kommenttia

Sushia metsän keskellä

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.