Pihakirppis- ja kyläjuhlakalenteri / Kevät 2015

IMG_1658-kopio

su 26.4.
Vanhan Herttoniemen pihakirppispäivä

Vanha Herttoniemi muuttuu sunnuntaina 26.4.2015 jo kuudetta kertaa suureksi pihakirpputoriksi. Myyntipöytiä nousee yli 120 omakoti-, rivi- ja kerrostalojen pihoille.

Kirppisalueen tulostettava kartta löytyy täältä.
Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Mosa Herää – Tapanilan kyläjuhla

Tapanila herää keväällä talviunestaan Mosa herää -tapahtumassa. Ohjelmaa on monenmoista, musiikkia, leikkejä, makkaraa, puheita ja tuttuja ja tuntemattomia kyläläisiä. Pihoilla järjestetään kirpputoreja.

Lisää tapahtumasta täällä.

la 16.5.
Arabianrannan Katufestivaalit

Katufestivaali on kaupunkitapahtuma Hämeentien varrella Arabiassa, joka tarjoaa laajalla kirjolla taidetta, designia, musiikki- ja tanssiesityksiä, performansseja, kirppari- ja kierrätysmeininkiä, työpajoja yms. Kaikille avoin katutaide- ja kierrätystapahtuma on houkutellut jo seitsemän vuotta tuhansia taiteesta, kirppiksistä ja kierrätyksestä kiinnostuneita kävijöitä.

Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Puu-Vallilan pihakirppis (huom! jatkuu su 17.5.)

Puu-Vallila on sympaattinen puutaloalue keskellä kaupungin sykettä. Alue on näkemisen arvoinen muutenkin, mutta tapahtumapäivänä pihat täyttyvät kaiken lisäksi vaaterekeistä, huonekaluista, astioista ynnä muusta.

Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Huom! La 16.5. järjestetään myös Ravintolapäivä, maailman paras ruokafestivaali. Hyödynnä ympäri ämpäri kaupunkia nousevat ravintolat ja kahvilat. Lisätietoa tapahtumasta täältä.

la 23.5.
Siivouspäivä

Järjestyksessä viides Siivouspäivä muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa.

Lisätietoa tapahtumasta täältä.

la 6.6.
Käpylän kyläjuhlat

Käpylän Kyläjuhlia juhlitaan Akseli Toivosen kentällä, keskellä Puu-Käpylää. Luvassa paljon hyvää musiikkia, lastenohjelmaa, Pohjolankadun Käpybasaari ja tietenkin uskomatonta kyläjuhlatunnelmaa.

Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Kyläjuhla-aika on yhteisöllisyyttä kaipaavan ihmisen parasta aikaa. Suosittelen hyppäämään tuntemattomammankin bussilinjan kyydittäväksi ja suuntaamaan uusiin paikkoihin. Helsingin lämpimimmät katseet saadaan kyläjuhlilla ja kaupunginosatapahtumissa.

Unohdinko jonkun tapahtuman listalta? Kertokaahan kommenttipoksissa. Olisi mukava saada vinkkiä myös muiden kaupunkien vastaavista kevätjuhlista. Jätäpä vinkkisi ja puumerkkisi.

Tervetuloa ystävät ja kylänmiehet!

– Henriikka

Kategoriat: Helsinki, kirpputori, taide, tapahtumat 10 kommenttia

Pihakirppis- ja kyläjuhlakalenteri / Kevät 2015

10 kommenttia

 • Helmi sanoo:

  Jeee kiva että teit taas tämmösen listan! :) Tampereenkin suunnalla on järjestetään ainakin semmonen Muotikirppis la 6.6., tiedoksi jos joku sattuu tuolloin hengailemaan täällä suunnalla! Niiden fb-tapahtuma löytyy täältä.

  • Henriikka sanoo:

   Hyvä, jos tästä oli apua. Ja kiitos myös Tampere-vinkistä. Täällä seikkailee varmasti myös manselaisia.

 • Anu sanoo:

  ”Vanha Herttoniemi muuttuu sunnuntaina 26.4.2014 jo kuudetta kertaa suureksi pihakirpputoriksi.”

  Painovirhepaholainen on päässyt livahtamaan sun tekstiin. Nyt eletään vuotta 2015 :))

 • Eveli sanoo:

  Asuappa lähempänä :-( harmitus.

  • Henriikka sanoo:

   Voi harmi, olisi niin kivaa, että voisi antaa muistakin paikoista tällaisia vinkkejä. Minun tietämykseni rajoittuu kuitenkin aika lailla pääkaupunkiseutuun.

   Mutta ota muutama kaveri messiin ja tehkää pieni kesäretki Helsinkiin :-)

 • Linda Thorman sanoo:

  9.5. On Aurinkolahden rantabulevardilla ”Kympin Kirppis” :)

 • Aino sanoo:

  Hei!

  Käpylän Olympiakylän yhteinen pihakirppispäivä su 17.5 klo 10-15! Puu-Käpylästä etelään, Koskelantiestä pohjoiseen. Pihakahviloita! Pihakirppiksiä saattaa löytyä myös muilta Käpylän pihoilta samaan aikaan.

  Lämpimästi tervetuloa!

  https://www.facebook.com/events/413974248762270/

  • Henriikka sanoo:

   Nouuuuuuuuuuu !!! Miten mä koko ajan katsoin, että tämä olisi vasta ensi viikolla. Mulla olisi ollut tänään vielä vapaapäiväkin. Shaisse!

   Kiitos joka tapauksessa vinkistä. Tiedänpä tarkkailla kyseistä kirppistä tulevina vuosina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.