Valokuvaaja poisti kuvistaan puhelimet näyttääkseen kuinka addiktoituneita meistä on tullut

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-2 portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-33portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-9 portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-10 portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-5 portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-1 portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-12 portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-15 portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-24 portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-28 portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-13 portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-22 portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-30

Pitää olla tavoitettavissa. Pitää olla blogissa, pitää olla instassa, pitää olla snäpissä ja tuuttaa videoita tubessa. Pitää olla somessa, diginatiivin pitää olla langan päässä. Pitää luoda digipersoona ja brändätä itsensä sosiaalisessa mediassa just eikä melkein. Pitää heittää nasevat twiitit ja kerätä pisteet työpaikan yritysblogissa. Pitää tarkistaa face ja tsekata Tinderin uudet mätsit ja supermätsit. Whatsupissa kolmekymmentäkaksi uutta viestiä ja kerätä Linkediniin kontakteja yli 500. Selailen vielä uudet kuvat kameranrullalta ja tarkistan mailit vielä kertaalleen. Pinterestiin jää aikaa, jos Netflix ei toimikaan offlinessa.

Otetaan sydän käteen ja katsotaan. Olla läsnä levollisena on aikamme vaikein teko.

-Henriikka

Valokuvaaja: Eric Pickersgill
Kuvat: boredpanda

Kategoriat: elektroniikka, valokuvat Avainsanat: 18 kommenttia

Valokuvaaja poisti kuvistaan puhelimet näyttääkseen kuinka addiktoituneita meistä on tullut

18 kommenttia

 • Veera sanoo:

  Kuvat ovat upeita. Ja no, sinäkin tietenkin. Myönnän kyllä, että Snapchattia vähän päivitän liikaa ihan vaan sen takia, että näkee sun snäpit. Ne on niin hyviä.
  Mutta ehkä pitäisi vaihtaa kädessä oleva puhelin kahvikuppiin tai rakkaan ihmisen käteen vähän useammin.

  • Henriikka sanoo:

   Haha, ihan huikea kommentti. Kiitos Veera!

   Nämä kuvat pisti kyllä mietiskelemään. Monta hyvää hetkeä menee varmasti ohi, kun uppoutuu vähän liian pitkäksi aikaa somen syövereihin.

 • eve sanoo:

  Hienoja kuvia! Erityisesti hääkuva pysäytti miettimään, miten kiinni puhelimissa oikeasti ollaan. Toivottavasti kaikki muistaisivat ”tarttua hetkeen” oikeasti eikä koko ajan roikuttaisi somessa. Menee mahdottoman moni kaunis hetki ohi. :(

  • Henriikka sanoo:

   Eikö olekin? Tosi hienoja.

   Pitää aina muistuttaa nämä kuvat mieleen, kun alkaa tuntua, että puhelin saa turhan paljon huomiota.

 • huldamaria sanoo:

  paras muistutus! pysäyttäviä kuvia ja oivallinen tiivistys nykymeiningeistä – varsinkin kun on koko päivän ”vielä kerran” tarkistanut sähköpostin, facebookin, whatsapin ja välissä käynyt täpppäilemässä pinterestiä ja instagramia. tätä tää on vaikkei tarvitsisi olla.

 • Emppu sanoo:

  Aika herättäviä kuvia.. Minä en käytä facebookia, instaa, twitteriä tai muitakaan some-kanavia, mutta nämä blogit… Jos joudun hetkenkin (itse asiassa tälläkin hetkellä) odottamaan jotakin niin puhelin käteen ja blogeja selaamaan. On niin helppo upottautua nettiin ja unohtaa mitä ympärillä tapahtuu. Aion tehdä ryhtiliikkeen ja pitää vaikka kirjaa mukana tai ihan vaan katsella mitä ympärillä tapahtuu. Ja varsinkin jos olen jonkun muun ihmisen seurassa! :)

  • Henriikka sanoo:

   Go sinä! Miten ryhtiliike on edistynyt?

   Jep, nettiin on usein vähän liian helppo uppoutua. Varsinkin kun tulee pitkän päivän päätteeksi kotiin eikä jaksaisi tehdä mitään järkevää.

 • Iida sanoo:

  Näihin kuviin on nyt törmännyt vähän kaikkialla… sosiaalisessa mediassa, myönnän. Herättäviä kieltämättä (itse hätkähdin eniten sitä kun yhdessä noista kuvista yksi lapsi tuijottaakin suoraan eteensä eikä käsiinsä), mutta itseäni on alkanut ärsyttää se, ettei näitä kyseenalaisteta yhtään. Tärkeä aihe jne, mutta aika selkeästi lavastettuja tilanteita, ainakin minun silmiini. Vähän vie sanomalta voimaa minun kohdallani.

  (En ole tainnut ennen tänne kommentoida, sori että piti aloittaa kriittisesti :D Sanotaan nyt sitten lopuksi vielä että nautin blogistasi suunnattomasti!)

  • Henriikka sanoo:

   Kärjistettyinähän nämä tietysti ovat tällaisena kuvasarjana, mutta silti hyvällä asialla. Harva pysähtyy miettimään esimerkiksi kännykän käyttöään arjessaan, mutta tässä muodossa saattaa ehkä tajutakin, miten paljon siihen käyttää aikaansa.

   Kiitos aiheellisesta kommentista. Ja ihana kuulla, että oot nauttinut blogin lukemisesta.

 • Roosa sanoo:

  Onhan nää hieman lavastetun oloisia tilanteita, mutta pistävät silti ajattelemaan omaa käytöstä. Kavereiden kanssa ollessa harvoin on kännykkä kädessä, kun niitä näkee niin harvoin. Mutta entäs sitten kotona, puolison seurassa? Pitääpä heittää kännykkä vielä mäkeen…

  • Henriikka sanoo:

   Haha jep, sama juttu täällä. Kännykän voisi usein heittää hetkeksi mäkeen, kun on ihan vaan kotona.

   Kiitos Roosa, että kommetoit.

 • Masa sanoo:

  Hieman pohdituttaa, onko valokuvaaja todellakin poistanut puhelimet kuvista vai onko kuvat otettu jo alunperin ilman puhelimia? Vaikuttaa kuvien tarkasteluun ja niiden työmäärään huomattavasti. Eli onko poisto toimittajan käännös vai onko valokuvaaja jo alunperin ilmaissut asian noin?

 • HANNA sanoo:

  Mulle riittää face tapahtumakalenteriksi, insta kuvagalleriaksi, pinterest inspiraatiopankiksi, blogi omaan ilmaisuun. En oo harkinnutkaan snapchattiin liittymistä ja on tosi ärsyttävää, kun ihmisiä tavatessa se luuri on koko ajan kädessä tai vähintäänkin näköetäisyydellä. Sit kun joskus saan lapsia, muutan keskelle metsää niiden kanssa :D

  • Henriikka sanoo:

   Haha, hyvä meininki Hanna.

   Vaikka aika useassa sosiaalisen median kanavassa oonkin mukana, oon sitä mieltä, että muiden ihmisten seurassa pitää olla sen verran tilannetajua, että kännykkä ei koko ajan pauhaa kädessä ja snäppi lennä eetteriin. Kohtuus kaikessa on aika hyvä ohjenuora ainakin minun mielestä.

 • HANNA sanoo:

  Niin ja lisättäköön että itse en näe tärkeänä onko kuvasarja lavastettu vai ei. Pointti on kuitenkin se, että tätä se todella on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *