Kesäöiden kaipuu

_MG_1377 kopio

Selasin tänään viime kesän mökkikuvia läpi. On pitänyt kirjoittaa kalakilpailusta, karhujen katselusta ja muusta rennosta kesäilystä elokuusta lähtien, mutta materiaalia olisi niin paljon jaettavaksi, että se on aina jäänyt. Lisäksi miltei jokainen kuva pysäyttää minut. Jään miettimään kuvanottohetken tuntemuksia, ajatuksia ja elämäntilannetta. Makuja, tuoksuja, värejä. Kuvilla on uskomaton voima saada muistot kirkkaammiksi ja ehkä vielä vähän kauniimmiksi kuin hetket todellisuudessa olivatkaan.

Naurattaa tuo ensimmäinen kuva. Kylähullu perheenihän se siinä. Kalakilpailu käytiin onnistuneesti samana päivänä ja puiset mitalit roikkuvat kaulassa illallisen yhteydessä järjestyn palkintogaalan vuoksi. Päässä palkinnonjaossa luovutetut lakit ja kaikilla jalassaan mökki-crocs-kopiot. Aivan yhtä kamalat jokaisella.

Ja vähän liikuttaakin nämä kuvat. Tunnen ylpeyttä perheestäni, tunnen onnea elokuusta. Itse olen raggarina mustassa hupparissa, farkut rikki ja hiukset sotkussa. Tänä iltana iski kesäöiden kaipuu. Halu päästä mökin lämpöön, aitan kattolampun alle korttia pelaamaan.

_MG_1335 kopio_MG_1355 kopio_MG_1373 kopio _MG_1342 kopio_MG_1354 kopio_MG_1372 kopio _MG_1339 kopio _MG_1364 kopio _MG_1375 kopio

Äiti on ihan johtajana pyjamassaan. Johtaa laumaa maailman sympaattisin mies rinnallaan. Ja tällä nimityksellä tarkoitan isääni. Joku kirjoitti toissakesänä johonkin kirjoitukseeni isästäni hänen vaikuttavan maailman sympaattisimmalta mieheltä. Ja voitte kuvitella, että hän on muistanut tituleerata itseään näillä sanoilla siitä lähtien.

Kesäöiden kaipuu. Varmasti lähes kaikille tuttu tunne. Eikä sitä poista edes into siitä, että vihdoin pakastaa, ja Aleksanterinkadun jouluvalot on nyt sytytetty. Stockmannin jouluikkuna on satumainen ja kaupunki kauneimmillaan. Mutta kesäyöt nyt vain ovat kesäöitä.

-Henriikka

Kesäöiden kaipuu

8 kommenttia

 • Sarppa sanoo:

  Ehkä tyhmä juttu, mutta joka kerta kun teet uuden postauksen, Suomen Blogimedian sivulla näkyy AINA sama valokuva (sinun oma kuvasi), joka ei ollenkaan kuvaa sitä, mitä postauksessa käsitellään. Kaikilla muilla bloggaajilla kuva vaihtuu aina kun mennään uuteen asiaan.

  Mun ei tule koskaan luettua näitä sun juttuja kun jotenkin ajattelen että ”ai toi on toi tyyppi jolla ei oo mitään uutta sanottavaa kun taas mennään samalla kuvituksella”…

  • Henriikka sanoo:

   Ei kuule mikään tyhmä juttu vaan erittäin hyvä kommentti. Enpä ole itse asiaa tajunnut enkä tosiaan tiedä mistä tämä johtuu.

   MUTTA kuulun Suomen Blogimedian blogeihin enää vain vajaa viikon, joten voi olla etten yritä enää fiksata tätä tässä ajassa.

   Mutta arvostan AINA, kun joku tulee kertomaan teknisestä viasta. Koska esim. tämäkin oli jäänyt minulta ihan huomaamatta.

 • Mira sanoo:

  Eikö Jannella ole meikkiä, vai miksi hän noin piilottelee kasvojaan? Ihana kesäyön tunnelma näissä kuvissa!

 • Inkeri sanoo:

  Yhyy miten ihania kuvia, niin onnellisia ihmisiä!

 • Maria sanoo:

  Ihan mieletön tunnelma ja onni näissä kuvissa! Ja kaikki sellanen silottelemattomuus, ne mökkicrocsit ja isot hupparit <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.