Lukijoiden kanssa iltakahvilla

yhteistyössä Moccamaster_MG_4173 kopio

Harvoin viettää tiistai-iltaa yhtä monen uuden kahvi- ja ihmistuttavan kanssa kuin viime viikolla. Muistatte varmaan, kun kuukauden päivät takaperin kyselin kiinnostuneita kanssani juomaan kahvia? Sain arpoa kiinnostuneiden joukosta mukaani neljä, ja tiistaina uimme yhdessä syvälle kahvin ihmemaahan, kun Moccamasterin järjestämä cupping-koulutus järjestettiin.

Tilannehan oli lähtökohtaisesti aika jännittävä. Minä, Ida ja Mari ja kultakin neljä toisilleen ja meille tuntematonta lukijaa. Olin ollut ”omiini” yhteydessä sähköpostitse, mutta enhän edes tiennyt minkänäköisiä ihmisiä paikalle olisi saapumassa. Turhaan jännitin, sillä niin kuin sähköisen viestittelyn avulla olin aavistellutkin, kaikki olivat aivan huipputyyppejä. Ja vieläpä kiinnostuneita kahvista, mikä oli tässä tapauksessa kyllä välttämätöntä.

_MG_4257 kopio _MG_4150 kopio

Cuppingin eli kahvi-tastingin alkuun päästiin parhaalla mahdollisella tavalla kiinni, kun kahvin maailmaan meidät johdatteli Johan & Nyströmin liiketoiminnasta Suomessa vastaava Lari Salomaa. Koko porukka kuunteli introa silmät pyöreinä kuin Larin kakkulat ja suomalaiseen tapaan suu tyytyväisyydestä viivana. Rohkein uskalsi heittää muutamat kysymyksetkin ilmaan, oma pääni tulvi kysymyksiä vasta jälkikäteen.

Sitten päästiin haistelemaan, maistelemaan ja kunnolla ryystelemään. Kuutta eri erikoiskahvia, vaaleasta tummimpaan paahtoasteeseen aseteltuna. Kiersimme pöytää ja nuuhkuttelimme, arvuuttelimme ja arvioimme. Toffeeta, viikunaa, pähkinää, marjaisia tuoksuja ja makuja. Siinä missä toinen rakasti kahveista tiettyä, se saattoi olla toiselle inhokki. Yksi maistui mustaherukkamehulle.

Suklainen, karamellimainen, maltainen, viljainen, eläimellinen, tuhkainen, savuinen, maanläheinen tai mausteinen. Kukkainen, hedelmäinen, marjainen, sitrusmainen, yrttimäinen, pähkinäinen, mätä, kumimainen, tupakkamainen, viinimäinen ja puinen. Kahvi on maailman ylivoimaisesti aromikkain nautintoaine.

_MG_4185 kopio _MG_4200 kopio _MG_4242 kopio

Ilta oli mukavan tiivis ja fiilis oli hyvä. Olin helpottunut, että tulijat olivat oikeasti vähintään lähes yhtä kiinnostuneita kahvista kuin minä olen, sillä koko hommahan pyörii kahvin ympärillä. Moni maitokahvin ystävä huomasi, että musta kahvi voi oikeasti olla aika hyvää, kun kahvi on laadukasta ja hyvin valmistettua.

Esillä olivat myös Moccamasterin uutuusvärit, joista yksi on aiemmin syksyllä esittelemäni turkoosi. Vähän himottelua heitin kyllä uuden matta-viininpunaisenkin suuntaan. Kaipaisiko uusi koti uuden kahvinkeittimen? No, tuskin sentään. Vanhassa vara parempi ja hopeiseni toimii oikein hyvin.

_MG_4142 kopio_MG_4247 kopio _MG_4262 kopio _MG_4264 kopio _MG_4306 kopio

Kiitos kaikille illasta. Nautin kovasti, vaikka kahvipöydän ympärillä hääriessä en ehtinytkään tutustua muihin yhtä hyvin kuin tietysti olisin toivonut. Seuraavien kahvien ääressä sitten lisää?

Mites lukijatilaisuudet ylipäänsä? Millaisiksi koette? Olisiko kivaa, että pitäisi enemmän vastaavanlaisia tai vähän isommalle porukalle tarkoitettuja tapahtumia? Itse koen, että jonkun tekemisen tai aiheen ympärille rakennetut tilaisuudet ovat oikein kivoja ja luonnollisia juttuja. Tiedän blogini lukijoita monen vuoden takaa ja koen, että tällaisten samanhenkisten ihmisten kanssa istuu mielellään iltaa tai miksei aamuakin? Nyt keskiössä oli kahvi, ensi kerralla ehkä jotain muuta.

Olisi iltakahvien aika. Makaan yllätyskuumeessa kotona ja sormet ristissä toivon, että olisin huomenna jo täysissä voimissa. Nautitaan sunnuntai-illasta.

-Henriikka

3 kommenttia

  1. Mun ystävä kertoi juuri olleensa ”sellaisen juuri löytämäni ihanan blogin kautta kahvittelemassa” – ja sinun tilaisuushan se oli. Kerroin seuraavassa lauseessa olleeni juuri purjehtimassa samaisen tyypin kanssa. Maailma on välillä kovin pieni! <3

    Vastaa
    • Henriikka 11.12.2015

      Hihi, tää oli ihan huippu. Maapallo vaan kutistuu kutistumistaan!

      Vastaa
  2. […] Henriikan jutussa lisää kuvia ja todiste siitä, että kyllä mäkin siellä ryystämässä […]

    Vastaa

Vastaa käyttäjälle Henriikka Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.