Vihreän katon alla

_MG_0244 kopio

Täällä sitä ollaan ja ihmetellään. Kuumeessa, päänsäryssä ja kurkku kipeänä, mutta kuitenkin. Vihreäkattoinen koti on pahvilaatikoiden saartama, mutta kyllä me otamme niistä ajallaan ylivoiman. Pienin askelin, pienin askelin.

Kolmipäiväinen viikonloppu tuli juuri oikeaan aikaan. Tällaisen sairas-väänssin työtahdilla purkutyöhön tarvitaan todella aikaa. Keskiviikon loppiainen on varattu kirjanpitoon ja kuittisotaan, joten huominen on vielä aikaa näyttää muuttomiehen kyntensä. Ja sen jälkeen on tietysti koko elämä. Onneksi.

”Jos nyt saatais tehtyä edes jotain”, on ollut viime päivien sanoma.

_MG_0240 kopio_MG_0247 kopio

Tänään ystävä kävi aamulla kylässä, kun laitoin eilen viestiä:

Rakas Jagge. Eihän sulla oo huomenna aikaa tulla keskustaan noin 30 minuutiksi auttelee? Pitäis roudaa vinttiin kamaa, ja Jannella on jalka tulehtunut, se ei pysty juuri kävelee.

Joo kerkiin! Tuun vaik vähä ennen kybää.

Tuollainen ystävä minäkin tahtoisin olla. Ajattelin, etten paljasta miten kipeä itse olen, mutta räkää yskivä, nuhanenäinen mimmi taisi toimia kuntonsa rehellisenä mainoksena. Kiivetessämme vintille tavaraa silmät valuivat ja sydän hyppi. Hissitön talo on hissitön talo.

Lopetimme onneksi homman lyhyeen, puolikuntoisen ei kannata liikaa rehkiä. Istuimme kolmisin aamukahvit lähikuppilassa ja listasin paikan tulevien kantapaikkojen listaan.

_MG_0250 kopio

Voi kuulkaa, miten innoissani olen! Järjetön päänsärky takaraivossani jaksan iloita silti. Iloitsen uudesta kodista ja myös siitä, että voin vihdoin laajentaa kirjoituksiani myös vahvemmin sisustuksen puoleen.

Vielä ei ole vaatekaappia. Ei ole eteiseen naulakkoa eikä säilytystilaa. Vielä ei ole sänkyä eikä sängyn mentävää tilaakaan. Mutta isossa lätkäkassissa säilytettävät patjat ja petivaatteet on helppo levittää joka ilta sinne missä tilaa on.

Ui jui jui.

-Henriikka

Ps. Vinkkejä kaivataan! Tarvitsisimme vaatekaappeja/-komeroita. Luultavasti mattavalkoisia, mielellään ilman vetimiä. Monipuolisia: rekillisiä, mutta myös hyllyllisiä. Leveys 1,5–2 m. Syvyys maksimissaan 58cm. Korkeutta voi olla reilusti. Saranalliset ovet: ei peiliä, ei liukuovia.

Mistä, oi mistä? Ikean tavalliset Paxitkin ovat syvyydeltään 60cm. Kolme-neljä kaappia esimerkiksi, tähän tyyliin ilman nuppeja.

Kategoriat: elämä, sisustus 18 kommenttia

Vihreän katon alla

18 kommenttia

 • ida365 sanoo:

  Määää en malta että pääsen kylään! Siellä näyttää IHANALTA. Niin valoisalta. Ja toi katto -hei huhhhuh. <3

 • Kaisa sanoo:

  Onnittelut uuteen kotiin :) On kyllä hieno katto, ei muuta voi sanoa.
  En ajatellut kommentoida mitään, mutta oli sittenkin pakko kysyä kun jäi häiritsemään tuossa toisessa kuvassa se, että puuttuuko tuolta valkoiselta tuolilta jalat vai onko siinä joku optinen harha? :D Tsemppiä oikeanlaisten kaappien etsintään ja koko uudelle vuodelle, sekä kiitokset laadukkaasta ja ilahduttavasta blogista!

  • Henriikka sanoo:

   Kiitos kovasti Kaisa. Me ollaan myös tykätty tästä katosta aivan erityisen paljon.

   HAHAHAAHA naurattaa. Ihan oikein näet! Tuolin jalat on irronnut kokonaan ja mulla on vaan kätevä festarituoli kädessäni.

 • Voi, katto on juuri niin kaunis kuin kuvailit!

  Ja kovasti onnea uuteen kotiin, tupareita ootellessa <3 Hihkaise, jos on jotain missä mä voin joskus auttaa, oon nimittäin kyllä aina valmiina kun vaalea kaunokainen on hädässä.

  Parane pian x

 • HANNA sanoo:

  Näyttääpä hienolta! Hei onko joku korjaamassa Bloglovin-vikaa, tuntuu että nyt on mennyt ihan tosi kauan jo näin että sun postaukset saa klikkailla auki aina yksitellen kun niitä ei voi lukea tossa Bloglovinin näkymässä.. Se on rasittavaa :D

  Hirmusesti onnea uuteen kotiin! On aina niin kivaa alottaa puhtaalta pöydältä :)

  • Henriikka sanoo:

   Me fiilistellään Jannen kanssa tätä kattoa niiin paljon.

   Ja hei hyvä, kun sanoit tosta ongelmasta. Onko edelleenkin sama juttu?

   Kiitos kiitos kiitos Hanna :-)

 • Oi, mikä katto. Vanhoissa taloissa on taikaa <3

 • Anskiky sanoo:

  Miten ihanan näköinen asunto – jo nyt, pahvilaatikkomerestä huolimatta. Katon lisäksi kiinnitin huomion viimeisen kuvan syvennykseen, voiko täydellisempää olla? Ne ovat muutenkin aina niin sympaattisia, saati sitten mintunvihreillä hyllyillä. Aws. Onnea uuteen kotiin!

  • Henriikka sanoo:

   Kiitos sinulle. Pahvilaatikkomeri on pikkuisen laantunut, mutta edelleen on kyllä paljon tavaraa odottamassa säilytyspaikan löytymistä. Peukut pystyyn, että pian onnistaisi.

   Ja tuo syvennys on nerokas! Ei mene turhaa tilaa kirjahyllylle. Kuvassa näyttää, että hyllyt on mintunvihreät mutta todellisuudessa ne on lasiset.

 • Ohikulkija sanoo:

  Hei, Ikealla on myös 38cm syvyydellä olevia kaappeja. Mm juurikin mainitsemasi PAXit.
  Meillä on ne ja riittää hyvin syvyys. Eikä jää tyhjää, eikä vie tilaa.
  :)

  • Henriikka sanoo:

   No hitsi vie niin on, mutta haluaisin kovasti rekit niin päin, että vaatteet ovat selattavissa sivusuunnassa. Lisäksi 236-korkeita kaappeja, yli metrin levyisiä PAX:eja ei saa 38-syvyydellä :–(

 • Kaapinomistaja sanoo:

  Heips! Jos on kovin vaikea löytää valmiskaappi, kannattaa ehdottomasti tilata itse valittu kaappi. Teimme remontin ja tilasimme kaikki vaatekaapit samasta firmasta, joka toimitti keittiökaapit. Saa just sellaista kun haluaa, eikä oo edes kovin kallista. Ja aina voi kannattaa jotain muuta kuin IKEAa ;).

  • Henriikka sanoo:

   Moi,

   me ollaan pyöritelty tota vaihtoehtoa ja se olis varmasti kyllä ihan hyvä ratkaisu. Pitää vähän vielä pohdiskella ja katsella, josko jostain kuitenkin löytyisi suoraan sopiva. Onhan se usein kuitenkin vähän hintavampi, kun tehdään erikseen omilla mitoilla. Ikeaan me tuskin missään vaiheessa päädytään, hihi.

   Kiitos kommentista ja vinkistä.

 • Rouseliink sanoo:

  Älkää vain ostako Ikean vaatekaappeja (ainakaan liukuovellisia). Meidän ensiasuntoon tuli Ikean vaatekaappi budjettisyistä. Kiroan joka aamu kömpelöä vaatekaappiamme, kun liukuovet eivät liu kauniisti (enemmän sellainen kolinkolin) Seuraavaan asuntoon kyllä teetämme Inarin vaatekaapit.

  • Henriikka sanoo:

   Hei, kiitos vinkistä. Haluttaisiin panostaa laatuun, ettei heti tarvitsis olla ostamassa uutta. Toivottavasti jostain löytyisi hyvä, laadukas ja meille sopiva kaappi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.