The Times we HAVE

Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Sonera

IMG_8611 kopio

Muistattehan, kun kerroin ennen Viron viikonloppua häämatkastamme Tallinnaan kertakäyttökameran kera? Ei voinut silloin somettaa samaan tahtiin kuin nyt. Häämatkaa ajatellen tämä rajattoman netin ja älypuhelimen puute oli varmasti hyvä asia, mutta vietävä kun silloin olisi tehnyt mieli lähettää muille nähtäväksi edes muutama kuva. Tallinna is the place to be. Even more happily married… jne.

Uusimmalla Tallinnan matkallani otin kaiken ilon irti surffailusta ja ”roamaamisesta”. Olin reissussa kansainvälisten bloggaajavieraiden host bloggaajan roolin lisäksi Sonera-lähettiläänä ja tarkoituksena oli todentaa muulle maailmalle, että Sonera Sopiva -liittymällä netti pelittää ilmaiseksi Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Tykitin Instagramiin ja Snapchattiin reilusti livesisältöä reissun tapahtumista.

Se mikä tapahtuu snäpissä, jää snäppiin (eikun ei sinnekään!). Reissun instasaldo kuitenkin kerätty tähän postaukseen, ja ajattelin avata kyseisiä hetkiä hieman.

IMG_8552 kopio

1. Vanhan kaupungin aamu

Ensimmäinen kuva on itse asiassa reissun viimeinen kuva. Aamu valkenee Tallinnan vanhaan kaupunkiin ja kaikki näyttää kivan siniseltä. Olen väsynyt ja uninen, onnellinen yhtä lailla. Pian kuvan ottamisen jälkeen alkoi kotimatka kohti terminaalia, laivaa ja Helsinkiä.

2. F-Hoone ja tyrnilimut

Lounashetki oli niin hyvä, että ehdin jo kirjoittaa ravintolalle suosituksetkin. Hyvä ruoka ja juoma auttaa paljon jännitykseen, kun on uusien ihmisten ympäröimänä vieraassa ympäristössä (ja päinvastoin: paha ruokaa tekee tilanteesta vieläkin jännittävämmän).

IMG_8561 kopio

3. Vodka-tasting

Enpä olisi uskonut, että löytäisin itseni vodkaa siemailemasta. En sentään juonut, kun maistelin pikkuisen vaan. Kannattaa suunnata Vihulan kartanoon, Viron maaseudulle, jos haluaa päästä vodkamaisterien oppiin. Ryhmäytyminen reissusakkimme kesken tapahtui viimeistään tämän tastingin aikana.

IMG_8580 kopio

4. Taivaallinen kaakao

Voisinpa laittaa teille kaikille lähetillä tulemaan tällaiset kaakaomukilliset! Minibussimme pysähtyi Lahemaan kansallispuiston retken jälkeen johonkin pieneen kyläkuppilaan. Olin kerrankin iloinen, etten ottanut kahvia, sillä kaakao oli uskomatonta. En tiedä, puhuttiinko enemmän juomisesta vai syömisestä, sillä juoma oli silkkaa suklaata. Saadapa joskus toinen samanlainen.

IMG_8597 kopio

5. Lumimyrsky

Kun palasimme maaseutukierrokseltamme minibussillamme, ilmeisesti syrjähypystämme katkeroitunut Tallinna toivotti meidät tervetulleeksi kunnon lumipyryllä. Kaunista kuin mikä, märkää kuin mikä. Luikimme perille päästyämme hotellin lämpimän suihkun alle.

6. Viimeisen illan auringonlasku

Tästä kuvasta tuli yllättäen kaikkien aikojen tykätyin Instagram-kuvani. Kiipesimme mäen päälle tapaamaan paikallisia vaatesuunnittelijoita (totta kai kerron myöhemmin lisää) ja Tallinna näytti uskomattoman kauniilta. Juuri tuolta kuin kuvassa. Näiden hetkien vuoksi matkustan. Ja näitä hetkiä myös niin kovin useasti sometan.

IMG_8606 kopio

On pakko kysyä, löytyykö lukijoiden joukosta muita, jotka panikoituvat aina reissuhetkellä siitä, onko mobiiliverkko vahingossa jäänyt päälle? Olen aina vainoharhaisen tarkka siitä, että kaikki nettiyhteydet ovat poissa päältä ja siltikin tarkistan asian vielä ainakin kertaalleen. Tekee mieli irrottaa sim-kortti ja varmuuden vuoksi akkukin. Hahaha. Eipä tarvitse enää.

Nauratti myös, kun toinen Viron matkan host bloggaaja Arna luki ensimmäisen Sonera-kirjoitukseni menomatkalla ja tajusi, että hänelläkin on tällainen liittymä, jonka nettiä voi huoletta käyttää myös Virossa. Sainpa informoida ainakin yhtä matkustajaa.

The Times we had, the Times we have. Hyvä on muistella menneitä ja pysyä kiinni nykyhetkessä.

-Henriikka

Ps.  Ja hei, Veerakin kirjoitti oman tarinansa. Käy lukemassa.

2 kommenttia

 1. Avatar Laura 4.2.2016

  Heh, ihanaa, että joku muukin on noin nettivainoharhainen, itse tsekkaan aina miljoonaan kertaan, että netti on pois päältä, ennenku uskallan laittaa lentokonetilan pois päältä lentokoneesta noustessani! Mutta nyt pääsen määkin testaileen, toimiiko mun sonera yhtä nätisti Tallinnassa, kun viikonloppureissu suuntautuu sinne, kiitos hyvistä ravintolavinkeistä täällä blogissa, eiköhän ne mee testiin!

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 24.2.2016

   Etenkin ennen olin aivan järkyttävän vainoharhainen pelätessäni jotain miljoonanlaskuja.

   Ja hei, toimiko liittymä Tallinnassa?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.