Suppilovahvero-tomaatti-chilipasta (tai sama herkkusienillä)

_MG_0823 kopio

Mitä jos söisit tänä iltana vähän sieniä? Ei tekisi kasvisruoka sinullekaan varmasti yhtään hassumpaa.

Suppilovahvero-tomaatti-chilipasta

500 g tuoreita suppilovahveroita pilkottuna
1 rkl oliiviöljyä kuulottamiseen
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 mieto tuore punainen chili hienonnettuna (tai 1/2–1 tlk kuivattua chilimurskaa)
(2 dl kuohukermaa)
3 rk tomaattipyreetä (esim. Mutti)
suolaa
pippuria
500 g nauhapasta (esim. tagliatelle tai spagetti)
2 rkl sileälehtistä persiljaa hienonnettuna

Kuivapaista suppilovahveroita laakealla paistinpannulla niin, että niistä alkaa irrota nestettä. Lisää lämpöä ja haihduta sienten neste niin, että ne ovat lähes kuivia. Laske pannun lämpötilaa ja lisää oliiviöljy sienten päälle, sitten valkosipuli ja chili (ja kerma, jos haluat). Sekoita.

Lisää joukkoon tomaattipyree. Kypsennä kastiketta n. 7–10 minuuttia, lisää suola ja pippuri ja ota pois lämmöltä.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kun pasta on al dente, kaada vesi pois, mutta ota talteen noin 2 dl keitinvettä. Kaada pasta pienissä erissä kastikkeen päälle pannulle ja sekoita. Jos kastike on liian kuivaa, lisää joukkoon keitinvettä vähän kerrallaan. Viimeistele pasta persiljalla.

_MG_0792 kopio

Resepti on Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege! -kirjasta. Keittokirja on tätä nykyä keittiömme käytetyin fyysinen reseptilähde ja olen opuksen suuri fani.

Pakko nauraa tähän väliin vähän! Googlasin kesken kirjoituksen lisätietoa kirjasta ja mitä mitä mitä! Klikkasin auki oman kirjoitukseni. Olenkin siis kirjoittanut kirjasta jo aiemmin, en siis paasaa pitkään.

Tänään kirjasta julkaistiin kuitenkin jo neljäs, laajennettu painos. Yksi liian helposti epäonnistuva resepti on poistettu ja jo valmiiksi jykevään kirjaan on lisätty vielä yli 20 uutta reseptiä.

_MG_0809 kopio_MG_0794 kopio

Koska soveltaminen on ruoanlaiton a ja o, ei annoskuvissakaan näkyvä ruoka ole aivan ohjeen mukainen. Koska tuoreita suppiksia on  huonosti  olemattomasti tähän aikaan saatavilla, käytin pois jääkaapin herkkusienet.

Peruspastan sijasta käytin Clearspringin riisipastaa ja maitopohjaisen kerman sijasta soijavalmistetta. Päälle raastoin parmesaania.

_MG_0833 kopio

Yhtäkkiä minusta on tullut ruoka- ja ravintolaihminen. Toki olen sitä aina ollut, mutta ihan uudella levelillä. Löydän itseni nykyisin yllättävän usein fiilistelemässä valkosuklaalla kuorrutettua pihlajansilmua tai graavattua munankeltuaista.

Kohta varmaan paljastan keittiöpaheenikin kuin ruokabloggaajat konsanaan.

Hyviä sienihetkiä!

-Henriikka

kirja saatu arvostelukappaleena

4 kommenttia

  1. Avatar Peppi 27.4.2016

    Voiko tomaattipyreen korvata tomaattimurskalla? Löytyisi jääkaapista vajaa puolikas purkki joka täytyisi käyttää, ja tätä reseptiä on sieni- ja chiliystävänä ehdottomasti kokeiltava! :)

    Vastaa
    • Henriikka Henriikka 27.4.2016

      Jos minulta kysytään, niin kaiken voi aina korvata kaikella! Eli ei hätää. Uskon, että toimii hyvin myös murskalla. Tietysti lopputulema on vähän erilainen, mutta ruoka kannattaa aina käyttää hyödyksi.

      Vastaa
  2. Avatar Aino 27.4.2016

    Liittynevätköhän sieniohje ja kuvassa näkyvä
    Champ-sienisetti Kauppapuutarhaliiton ja Asennemedian kaupalliseen yhteistyöhön, kuten esim. eräässä toisessa Asennemedian blogissa tällä viikolla?

    Vastaa
    • Avatar Mahtijanne 27.4.2016

      Moi! Henriikka näin 22 jälkeen somelakkoilee, niin hoidan tämän vastaamisen :D Ei liity kyllä mitenkään tuohon kampanjaan. Oikeastaan minä ostin sienet ihan sattumanvaraisesti kaupasta reseptin mukaan. Tai itse asiassa suppilovahveroitahan mun piti ostaa, mutta kun ei niitä löytynyt niin valitsin tuon paketin. Hyvähän sitä on olla tietysti tarkkana, mutta on tuo Henriikkakin kyllä tarkka kaikenlaisista piilomainintaan ja eettisiin rajoihin liittyvistä asioista. :)

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.