Omena-valkohomejuustoburgerit

Yhteistyössä Asennemedia ja Castello_MG_1225 kopio

Vappu on jo unohdettu, mutta onneksi keväältä löytyy tuhat muuta syytä juhlia!

Läheisiä voi istuttaa pöydän ja ruoan ääreen valmistujaisten, kesäloman tai vaikka pelkän toukokuun alun kunniaksi. Ensi sunnuntaina vietetään äitienpäivää, ja juhlahetki äidin tai perheen kesken voi sisältää niin rentoa yhdessäoloa kuin herkkusapuskaakin.

Suunnittelin kevään ja kesän juhlia silmällä pitäen reseptin Castellon White -valkohomejuusto keskiössä. Lopputuloksena syntyi burgeriresepti, joka kätkee sisäänsä vihreää omenaa, punasipulia ja viikunahilloakin. Nam nam nam.

_MG_1153 kopio_MG_1217 kopio _MG_1198 kopio _MG_1197 kopio

Omena-valkohomejuustoburgerit

Castello White -valkohomejuusto
Punasipuli
Babypinaatti
Viikunahillo
Granny Smith -omenoita
Sämpylöitä
Öljyä paistamiseen

1. Valmista ensin pihvit valmiiksiesimerkiksi seuraavalla ohjeella (huom! Burgerit toimivat hyvin myös ilman pihviä):

Burgeripihvit

400-500 g jauhelihaa
1 pussi Ranskalainen sipulikeitto -pussikeitto
1 dl vettä
1 kanamuna
0,5 dl korppujauhoja (gluteeniton sopii)
suola, pippuri yms.

Sekoita ainekset kulhossa, mausta halutessasi ja anna turvota muutama minuutti. Muotoile taikinasta palloja, aseta uunipellille leivinpaperin päälle ja painele pallot esim. lasinpohjalla pihveiksi. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

2. Paista sipulirenkaat öljyssä pannulla, noin 5 minuuttia.
3. Paista sämpylänpuolikkaat uunissa tai pannulla, jos haluat rapeutta. Jos lämpö riittää, niin turvaudu mikroon.
4. Sivele sämpyläpohjan päälle viikunahilloa.
5. Lado päälle kuuma pihvi ja asettele päälle valkohomejuusto (Tässä vaiheessa pystyt vielä lämmittämään mahdollisesti jäähtyneen burgerin).
6. Lado sämpylöiden väliin babypinaatti, paistettu sipuli ja ohuiksi leikatut omenaviipaleet.

  _MG_1252 kopio _MG_1256 kopio

Voin kertoa, että kombo toimi niin hyvin. Ensi kerralla lisään pihviin vielä chiliä ja lisää mustapippuria ja ladon omenat ehkä pihvin alle lämpenemään. Halutessaan omenatkin voisi paistaa, mutta itse tykkäsin, että ne olivat raikkaina makupaloina burgereiden välissä.

Tämä oli itse asiassa ihkaensimmäinen kerta, kun syön burgerini valkohomejuustolla. Sinihomejuustohamppareita on tullut maistettua useasti, mutta tämä oli aivan uusi juttu. Jatkoon!

Herkullista viikkoa. Muistetaan nauttia keväästä ja juhlia sitä riittävästi!

-Henriikka

Omena-valkohomejuustoburgerit

6 kommenttia

  • Apua, kuola valuu, kuulostaa niin hyvältä! Menee aivan ehdottomasti kokeiluun! :)

  • Suomenpeura sanoo:

    Koettu! Komeet kuvat kummittellu tossa testattavien listalla jo tovin, kunnes eilispäivänä myö sitten näitä tehtiin. Kiitos resepti-ideasta, veikee kombo! Täyttävä ja nam, lisukettakaan ei setti erikoisemmin kaipaillut. Sipulit pyöräytettiin öljy+balsamico+sokru-marinadissa ja sämpylät sullottiin leivänpaahtimeen. Jännä sinällään että muusana tässä toimi kuvat, mutta silti meiän tuotokset hehkui pääasiassa sisäistä kauneutta hehe. Hyvin rumia mut maku aivan hyvä! Valkohomejuusto oli tietty väärää merkkiä, plus ahnehittiin sitä senttikaupalla tonne väliin – se jäikin sulamatta tolleen tyylikkäästi. Näyttivätpä siten kovin igluilta ne meiän hampparit. Mut tosiaan maku varsin jees ja puristusvoimaki riitti ravinnointiin. Ehottomasti tullee toisetkin kerran tehtyä :)

    • Henriikka sanoo:

      Moi Peura!

      Onpa kivaa, että joku jaksaa tulla muutamankin hetken päästä tulla kommentoimaan ja kertomaan.

      Pitänee paljastaa, että aikamoisesta sai näitä meidänkin purilaisia asetella, että saatiin kauniit. Ei ole kovin helppoa tehdä yhdellä kertaa hyvää ja kaunista.

      Kauniit kuvat tosin tekevät sen, että tekee mieli tehdä taas näitä. Mmmm.

  • Suomenpeura sanoo:

    Mmmpä mmm!

    Myös vii kunanäsittely on yhtä häkellyttävän helppoa kuin burgerin kokoaminen. Perusperiaatteita tuon jalon ja kompaktin sokerimöllykän kohtaamiseen löydätte täältä:

    https://youtu.be/wV_EDfWm1NU

    • Henriikka sanoo:

      Mitäpä ihmettä, viikunan käsitelly! Viikuna on kyllä ihan mieletön juttu. Jopa avokadon jälkeen kiistaton kakkonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *