Suosikkituote kierrätettynä versiona: Re-Kånken

Yhteistyössä Partioaitta

_MG_0799 kopio

Minut tunnettiin pitkään Kånkeneistani. Kulunut ruskea ja tummansininen reppu kulkivat kaikkialle. Ruskean sain kulutettua vuosien varrella puhki, myös keltaista ja vaaleanpunaista olen kantanut paljon. Thaimaan reissulla ompelija korjasi yli viisi vuotta vanhaa reppua pohjasta ja matka jatkui taas. Fjellikseksi minä olen aina selässäni kulkevaa kutsunut.

Ostimme kummitytölle toukokuussa 2-vuotislahjaksi viininpunaisen mini-Kånkenin, ja samanvärinen normaalikokoinen on ollut myös siskollani pitkään. Olen saanut lainailla sitäkin matkoilleni, sillä Jannen tummansininen alkaa olla hienoimmat retkensä ja parhaimmat päivänsä nähnyt.

Pian kuljen kuitenkin uusi Kånken selässäni, ja se ei olekaan ihan perusmalli. Minulla on nimittäin hyviä, hyviä, niin hyviä uutisia: Ikoninen reppu saa uuden elämän kierrätettynä version, kun elokuussa ensin Partioiaittoihin ja myöhemmin muihin kauppoihin ilmestyy Re-Kånken.

_MG_0909 kopio_MG_0892 kopio_MG_0844 kopio

Haastoimme itsemme tehdäksemme Kånkenista version, jonka ympäristöjalanjälki olisi mahdollisimman pieni”, Head of Design, Henrik Andersson kertoo repun valmistuksesta.

Uudet reput ovat muotoiluiltaan täysin vanhojen kaltaisia ja tuote on tehty kestämään niin kuin edeltäjänsäkin. Vain yksi asia on uutta: 95 % Re-Kånkenissa käytetyistä kankaista on valmistettu kierrätysmateriaaleista, ja reput voi kierrättää taas edelleen. Plussaa siitä, että alkuperäiselläkin Kånken-repulla on ollut suhteellisen pieni negatiivinen vaikutus ympäristöön.

Alkuperäisen Kånkenin valmistuksessa käytettiin kolmea eri materiaalia; yhtä itse reppuun, toista sisätaskuun ja kolmatta hihnoihin. Re-Kånken sen sijaan on valmistettu kokonaan yhdestä ja samasta materiaalista, josta on kudottu kolmea eripaksuista kangasta. Materiaali on kierrätettyä polyesteriä. Kunkin Re-Kånkenin valmistukseen käytetään yhteensä yksitoista kierrätysmuovipulloa. Kierrätetyn materiaalin lisäksi myös kankaan värjäystapa on huomattavan ympäristöystävällinen. Tuotteen tarinasta voi lukea lisää täältä.

_MG_0839 kopio_MG_0857 kopio_MG_0902 kopio _MG_0776 kopio

Re-Kånkenit saapuvat myyntiin elokuussa, Partioaitalle ensimmäisenä. Lähimpään Partioaittaan kannattaa suunnata ensi maanantaina, 1.8., kun reput ovat vihdoin myynnissä.

Olen reppujen ilmestymistä odotellessa ihaillut Kånkenin Instagramin teaserikuvia uudesta tulokkaasta ja miettinyt, minkä värinen sopisi itselleni parhaiten. Luulen tulleeni päätökseen. Kuka arvaa, minkä väri valikoituu käyttööni?

Nämä kuvat ovat eiliseltä iltapäivältä, kun olimme hakemassa mustikoita tälle aamulle jugurtin sekaan. Kuvia katsoessani mietin, voiko luonnosta edes saada rumia kuvia. Ei ainakaan vielä. Pidetään luonto tulevaisuudessakin puhtaana ja arvokkaana kaikin mahdollisin tavoin: esimerkiksi kierrättämällä.

-Henriikka

7 kommenttia

  1. Tuija Rajala 27.7.2016

    Mustikoita taitaa tulla hyvä sato ?
    Kivan näköiset reput.

    Vastaa
    • Henriikka 27.10.2016

      Ainakin mökkimaisemissa oli mustikoita tänä vuonna yllinkyllin ja sekös vasta oli ihanaa.

      Kånkenit on kieltämättä kivoja reppuja!

      Vastaa
  2. Joliel 27.7.2016

    Ihan varmasti toi vihreä! Se on täydellinen! PS: Sastan takki saapui tänään postissa ja se on ihana! <3

    Vastaa
    • Henriikka 27.10.2016

      Heii, onko vihreä re-kånken lähtenyt matkaan? Minun oma on ainakin ollut kovassa käytössä.

      Ja aivan ihana kuulla, että Sastan takki on ollut mieleinen :-)

      Vastaa
  3. Ompelija 28.7.2016

    ”Alkuperäisen Kånkenin valmistuksessa käytettiin kolmea eri materiaalia; yhtä itse reppuun, toista sisätaskuun ja kolmatta hihnoihin.”

    + vetoketjut ja Kånken-merkki eli yhteensä viittä materiaalia (+ ompelulanka, jos oikein tarkkoja ollaan).

    Vastaa
    • Leena 4.8.2016

      Plus nepparit ja pehmuke/istuinalusta sisätaskunsisältä ja… :D no ihan ekoissa ei varmaan ookkaan ollu montaa matskua. Vuonna -90 ostamani eka reppu vielä tallessa, hieman nuhjuisena ja pehmenneenä mutta monet reissut nähneenä. Useampia löytyy…. :)

      Vastaa
      • Henriikka 27.10.2016

        Haha, no tuo on kyllä totta. Hyvä, että mulla on näin tarkkoja lukijoita, niin ei pääse niin helpolla sammakot läpi.

        Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.