Joululahjalistani 2016

joululahja2

En kaipaa joululahjoja. En tarvitse mitään. Korkkaamattomat shampoopullot odottavat kylppärin peilin päällä rivissä ja vaatteetkin ovat vielä ehjiä. Meillä on kaiken lisäksi käytössämme vain 43 neliöitä, joten kotiin ei yksinkertaisesti mahdu kaikki, mikä silmääni miellyttävää.

Ilahdun kyllä lahjoista, niistä jokaisesta. Erityisen kivaa on, jos lahjan hankkiminen on ollut hankkijalle ilo. Jos kuningaslahjaa ei satu vastaan, eikä ideaa ole valmiiksi mielessä, suosittelen lämmintä jouluhalausta. Jos on kuitenkin päästävä väkisin lahjomaan, tässä olisi muutama ilahduttava toive:

Joululahjalistani


Soittolistat

Eikö olisi ihan huippua saada joululahjaksi juuri itselle ajatuksella tehty soittolista? Joskus kultaisella kakstusarilla poltettiin CD:itä lahjaksi – tulostettiin kannet ja kaikki. Ne olivat parhaita lahjoja.

Tarvisin yhden, noin tunnin mittaisen soittolistan pitkille juoksulenkeille. Toinen, nopeatempoisempi soittolista olisi kovaan hikitreeniin. Kolmas toivomuslista on illoille, kun olen yksin kotona, juon roseeta villasukat jalassa ja nautin seurastani.

Muisto, runo, valokuva, kirje

On aina ihana saada jotain itsekirjoitettua tai yhteinen muisto vaikka valokuvan muodossa. Rauhassa, vastaanottajaa ajatellen kirjoitettu kirje tuntuu  joskus  aina niin paljon suuremmalta kuin rahalla ostettu lahja.

Palvelus

Tervetuloa siivoamaan meidän vessa tai pesemään keväällä ikkunat! Ottaisin mielelläni seuraa parin tunnin juoksulenkille. Lainaisitko autosi joskus? Heittäisitkö aamuvarhaisella lentoasemalle?

Ruokalahjat

Rakastan Lakrids-lakusuklaita. Syön lähes päivittäin Jenkin Mintmix -purkkaa. Hyvä viini ilahduttaa aina.

Sain syntymäpäivälahjaksi ystäviltäni juustoja, glögiä, tummaa kirsikkahilloa, itsetehtyjä marmeladeja ja leivoksia. Olin ikionnellinen.

Jotain todelliseen tarpeeseen

Led-lamppu, biojätepusseja, kennollinen lähitilan kananmunia, pussillinen avokadoja tai tertullinen banaaneja, kruununkynttilöitä, suodatinpusseja, kahvipaketti, D-vitamiinia, B12-vitamiinia, paketillinen tampooneja, käsirasvaa, deodorantti, vessanraikastin tai vaikka arvoa bussikorttiin.

Tiedättehän ne tylsän arkiset asiat, jotka kuitenkin pitää hankkia? Niistä tulee yhtäkkiä ihania, kun ne saa lahjaksi. Tai jos ne ovat edelleen tappavan tylsiä, niin ainakin ne tulevat tarpeeseen.

Tule kahville, tule tapaamaan

Tiedän, että lähes kaikkien aika on kortilla. Niin minunkin. Kiva, jos joululahjaksi järjestät itsellesi aikaa tai vaikka Onnibussi-liput ja tulet kyläilemään. Keitän kahvia ja ostan leivoksetkin.

Joulurauhaa jouluostoksille toivotellen:
Henriikka

Kuva: Jo Headington

Kategoriat: lahjat Avainsanat: , , , 14 kommenttia

Joululahjalistani 2016

14 kommenttia

 • nipsuu sanoo:

  Kiitos, näistä keksin yhden lahjan! Haluan antaa parhaalle ystävälleni jotain pientä, mutta hän ei liiemmin arvosta perus suihkugeelejä ja kynttilöitä, joita yleensä on naiselle helppo ostaa. Mutta hänellä on aina tamponit loppu! Ja tamponikauppaan on helppo lähteä, kun tiedän sen lempparimerkin ja -mallin 😂

  • Henriikka sanoo:

   Mä nään sieluni silmin, kuinka ystäväsi tulee raivoamaan kommenttipoksiini: ”Mitä ihmettä sä annat ideoita noin älyttömistä lahjaideoista?!”

 • Sanna sanoo:

  Ihana lista!! Tänä vuonna keksin muutamia tarpeellisia tavaroita, kuten lämmin täkki, mutta silti tuollaiset käytönnölliset lahjat ja yhteinen aika ovat juuri parhaita.

  Välillä ”pelkään” saada lahjoja, koska en vaan kestä mitään turhia lahjoja. Yksi parhaista tuparilahjoista oli talouspaperi. Se yksi paketti kesti todella pitkään ja joka kerta ottaessani paperia sain hymyn huulille ajatellessani sen antajaa.

  • Ihan samaa mieltä! Mä hermostun helposti, jos huomaan saaneeni jotain täysin turhaa (esim. neljännet hiihtohanskat), ja sitten vaan harmittelen että lahjanantaja on turhaan tuhlannut rahojaan. Oon jo monta kertaa ehdottanut lahjatonta joulua, mutta eihän tavoista voi luopua. Onneksi on aineettomia lahjoja, hyödykelahjoja sekä eettisiä lahjoja. Vähänkö mahtavaa antaa jollekin koulutus lahjaksi!

   • Henriikka sanoo:

    Tuo on kyllä ihan totta. Jo avatessa saattaa tulla sellainen turhautuminen, että voihan himpura, tähänkin meni nyt rahaan.

    Toisaalta tämä on kyllä mennyt myös liiallisuuksiin. Jos hankkija on ostanut lahjan ilolla, niin ehkä rahanmeno ei haittaa. Lahjan voi ottaa sitten hyvillä mielin vastaan ja nauttia lahjansaamisen ajatuksesta, vaikka itse lahja ei olisikaan tuikitarpeellinen.

 • Väinö Vanity sanoo:

  Tuntui koko syksy, että kirpparit pursuivat vaatteita, jotka oli vaan pakko saada. Jouluinventaarion päätteeksi vein kolme ikeakassillista vaatteita hyväntekeväisyyteen. Eikä edes tehnyt kipeää. Viisastuinko tästä? Turha toivo.

  • Henriikka sanoo:

   Uijuijui. Olisko viisastuminen uuden vuoden lupaus vuodelle 2017? Terveisin 7 Ikea-kassillista odottellut kanahäkissä kirpputoria

 • Tuija Rajala sanoo:

  Kyllä noi turhat joululahjat tympääsee. Joskus kun menemme tuttujen mökille, vien talouspaperia, vessapaperia, sankoja (ovat kovia marjastamaan)
  Kerran vein kans talouspaperia, emäntä tuumas että heillä ei oo servetteja niiden asemassa on vessapaperi, jotenka oikean tavaran vein.
  Ja ne häviää silmistä jonkin ajan kuluttua, eikä täytä kaappeja.

  • Henriikka sanoo:

   No just noin! Varmasti tulee mökille enemmän tarpeeseen vaikka päivän lehti tai talouspaperi, kuin kymmenes posliininen kissa tai huussin ovikoriste.

   Tavarat kaikkoaa, muistot jää.

 • HANNA sanoo:

  Just näin! Ite oon ollut jo parisen vuotta ilman lahjoja, oon pyytänyt että niitä ei mulle ostettais enkä myöskään hanki enää itse. Ellei tule eteen joku tilanne että vitsit toi tyyppi ilahtuis tästä tosi paljon. Mutta mua kans ahdistaa ihan hirveesti kulutuskulttuuri ja turhat tavarat, enkä enää millään halua niitä kotini kaappeja täyttämään.

  • Henriikka sanoo:

   Kuulostaa tosi hyvältä. Ja miten ihanaa onkaan sitten ostaa jotain, kun tajuaa, että tästä läheinen tulee oikeesti tositosi iloiseksi ja vieläpä yllättyy.

 • Kaisa sanoo:

  Ostan nykyään lahjat vain kummilapsille ja sisarusten lapsille, mutta on niissäkin kahdeksassa muksussa keksimistä! Tuntuu että nuo pikkuiset hukkuvat tavaraan, mutta onneksi sitä on aina jotain hyödyllistä tai ilahduttavaa keksinyt.

  • Henriikka sanoo:

   Oijoi! Kahdeksassa on jo tekemistä. Meillä on vain yksi kummilapsi eikä sisarusten lapsia lainkaan. Tuntuu, että nykyvanhemmat onneksi osaavat jonkun verran toppuutella sellaista ylilahjontaa.

 • HannaS. sanoo:

  ah, sain poikaystävältä JA isältä kummaltakin lahjaksi parin led-lamppuja keittiöön. Ihanat miehet oli kummatkin huomanneet kuinka olin mouhonnut keittiössä jo viikkoja pelkän liesituulettimen valon turvin. (ja kyllä, ilmeisesti olen menossa naimisiin isäni kanssa………)
  Täydellinen lahja! Miehet on mielessäni joka aamu ja ilta, kun napsuttelen keittiön valoja päälle että näkkeee!
  Äidiltä sain palasaippuan, viidettä vuotta sama lahja. Saippua on aina jonkun käsityöläisen tekemä ja täynnä yrttejä joista en ooe kuullutkaan. Se menee käyttöön aina uuden vuoden alusta. Tänä vuonna saippuassa on Mesiangervoa, auttaa kuulemma haavaumiin ja nivelkipuihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.