Pakkasmarjoja kauhalla kuin irtokarkkihyllyllä

Miten salamannopeasti voi unohtaa asian, josta muutama hetki sitten on ollut aivan riemuissaan? Ja sitten sitä avaa pakastimen ja muistaa, että ainiin! Tästähän minun pitikin iloita.

Tällä kertaa unohtunut ilonaihe on luomupakkasmarjat, joita alettiin syksyllä myydä valituissa K-supermarketeissa. Marjoja saa kauhoa oman mielensä mukaan kauhalla pussiin kilohintaisesti, niin kuin irtokarkkia videovuokraamossa.

Anteeksi nyt vain, mutta minusta tämä on aivan ihanaa.

Pakastimemme on surullisen pieni. Sellainen pieni jääkaapinpuolikas. Marjoja syömme kuitenkin päivittäin, tai vähintään kuudesti viikossa. Omin kätösin talteen kerätyt marjat eivät kestä edes lähelle joulua, etenkään nyt, kun hoksasimme viime syksynä sienetkin. Suppikset ja puolukat asetellaan pakastimeen tetristyylillä, emmekä paljon pystyisi parantamaan.

Vaikka ostan usein myös valtavia jättisäkkejä marjoja, on näissä itsepoimituissa ja vieläpä luomuissa ihan oma tunnelmansa. Tekisi mieli käydä joka aamu kaupassa hakemassa kunkin aamusmoothien marjat. Söpösti kauhalla pussiin, tsip tsap.

Täältä löytyy lista kaupoista, joissa Polarican marjairtomyyntiä on. Jos joku muukin vaikka lapsekkaasti innostuisi yhtä paljon kuin minäkin.

Nyt kuomat, ihanaa huomista loppiaista. Laittakaa tuorepuuro aamiaista varten tekeytymään tai käykääpä kaupasta hakemassa vielä vaikka aamulle sämpyläleivontarvikkeet. Pakkashyppely piristää.

-Henriikka

Pakkasmarjoja kauhalla kuin irtokarkkihyllyllä

10 kommenttia

 • Maria sanoo:

  Eih, nyt alkoi tehdä mieli irtokarkkeja! Tää kirjoitus vaikutti ihan väärällä tavalla :D

  • Henriikka sanoo:

   Hahaa, voi ei. Olen kovin pahoillani. (Ja salaa toivon, että menit ja ostit itsellesi lempi-irttareita loppiaisen kunniaksi!)

 • Tuija Rajala sanoo:

  Tuohan on hieno tapa ostaa marjat. En ole ikinä kuullutkaan.
  Onneksi mulla on omia marjoja pakkasessa. Kävin juuri äsken ottamassa sulaamaan mansikoita ja vadelmia jääkaappiin.
  On hyviä kun hitaasti sulaavat.

  • Henriikka sanoo:

   Hei mahtavaa, että joku muukin innostuu tästä. Musta tää on aivan huippu homma. Tietysti itse poimittuja on vaikea päihittää, mutta nää toimii vallan mainiosti, kun omat varastot hupenee.

 • Toi on munkin mielestä ihan mahtava idea :D Ja vielä se, että kaikki marjat on luomua, ihan super!

  • Henriikka sanoo:

   Hurraa hurraa, irtomarjat rokkaa! Ja vielä luomua, ihan huikee juttu. Ihanaa, että säkin oot innoissasi tästä, niin ei tarvitse ihan yksin fiilistellä.

 • anna sanoo:

  Ensi syksynä kuivaat suppikset niin pakkaseen mahtuu enemmän marjoja. Ja Marjat laitat tietenkin minigrip-tyyppisiin suljettaviin pusseihin, ne ei vie niin paljoa tilaa kuin rasiat. Puolukan voi säilöä myös survoksena jääkaappiin/kellariin, niin sekään ei vie tilaa pakkasessa, jolloin taas mustikkaa, vadelmaa, viinimarjaa jne. mahtuu enemmän. Olen mestariahtaaja, koska minulla ei ole koskaan riittävästi pakastintilaa, vaikka pakastimia on kaksi. Mutta kun on himomarjastaja/sienestäjä, niin on keksittävä kaikki keinot :-)

  • Henriikka sanoo:

   Ei vitsi. Tuota kuivattamista en olekaan vielä napannut repertuaariini. Ensi syksynä siis korkea aika tehdä se.

   Ja hei aivan mahtavaa, miten hyviä vinkkejä. Kuulostat todellakin mestariahtaajalta. You go girl!

 • HANNA sanoo:

  Onkohan näissä minkälainen kilohinta? :) Kuulostaa mahtavalta idealta!

  • Henriikka sanoo:

   Hupsista, oon aivan tyystin unohtanut vastata sulle. Ja nytkin täytyy harmikseni todeta, että tarkkaa kilohintaa en millään muista. Mutta ei ollut aivan kohtuuton ainakaan! Ihan huippu idea minunkin mielestä. Toivottavasti saa muutkin innostumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.