Pizza juhlatarjoiluna, kyllä vai ei?

Kaupallinen yhteistyö: Fria & Asennemedia

Huudan jo vastauksen otsikon kysymykseen: ihan varmasti kyllä!

Harva asia ilahduttaa niin kuin pizza. Olen ennenkin kylvänyt teissä pitsanhimoa ja pahoin pelkään, etteivät nämä kuvat auta asiassa. Pidimme ystävillemme Lauralle ja Villelle nopealla varoitusajalla minijuhlat viime viikolla, ja tarjoiluna oli rehellisesti pizzaa ja mutakakkua. Keep it simple, jne.

Emme olleet nähneet aikoihin, joten kuulumiset olivat illan keskiössä, joita hyvä ruoka tahditti.

Mitä pizzaa löytyy valtavalta, marokkolaiselta tarjottimelta? Frian gluteenittomia valmispizzoja. Koska Laurallakin on keliakia, ajattelin käyttää hänen arvovaltaista sanaansa hyväksi arvioidessa tuotteita.

Pizzoja on kolmea makua: Margherita, Pepperoni sekä Ham & mozzarella. Janne ja minä popsimme margaritaa, mutta vieraille maistui kaikki kolme. Päälle leikkasimme tuoretta mozzarellaa, rucolaa ja kirsikkatomaattia. Pakastepitsojen päälle on minusta aina kiva heitellä vähintään rucolaa ja joskus tuunaan oikein kunnolla monin aineksin.

Mitä mieltä oli arvovaltainen raati? Lähes kaikki meni, mikä lienee hyvä merkki. Lisäksi ei-gluteenittomat unohtivat, että tuote on gluteeniton. Se on lähes aina hyvä merkki.

Myös meiltä keliaakikoilta tuli hyväksyntää. Kuori on tosi rapea, muttei kuitenkaan murusta liikaa. Yleensä gluteenittomissa pizzoissa on melko sitkeä pohja, mutta näissä sitä ongelmaa ei ole. Täytettä on mukavasti ja halutessaan päällehän voi laittaa jotain extraakin: sinihomejuustoa sinne tänne tai juuri noita tuoreita vihanneksia uunista tulon jälkeen.

Jälkiruoaksi oli selkeän yksinkertaisesti mutakakku marjavuorella.

On mukava kertoa rehellisesti, että tämä Frian gluteeniton pakastemutakakku on ollut vierasvaramme jo parin vuoden ajan. Kakku sulaa nopeasti huoneenlämmössä ja on sen jälkeen valmis tarjoiltavaksi. Kaikkea ei toki tarvitse sulattaa kerralla. Ihanan suklainen ja tahmainen, niin kuin mutakakun kuuluu. Olipa minulla tämä joskus jollain metsäretkelläkin mukana.

Koristeita ei välttämättä tarvita, mutta kylkeen löytyy kaapin kätköistä usein jotain: jäätelöä, mansikkakastiketta, kermavaahtoa, marjoja, hedelmiä… Isompaan kakkuun kakkuja voisi pinota useamman päällekäin ja tehdä täytettä väliin.

Nyt olin käynyt hakemassa marjoja kaupasta ihan tarkoituksella. Kevään ensimmäisiä kirsikoita, vadelmia ja pensasmustikoita. Päälle raastoin vähän valkosuklaata, etteivät marjat näyttäisi niin irrallisilta kakun päällä.

Nyt kokeilin tällaisten pienten juhlien pizzatarjoilua, mutta voisin hyvin kuvitella tarjoavani pizzaa myös isommilla ja fiineimmillä kekkereillä. Arvostan helppoutta, joten arvostan myös pakastepizzaa.

Nyt kysynkin teiltä: pizza juhlatarjoiluna, kyllä vai ei?

Ja niin kuin arvata saattaa, nämä kuvat saivat aikaan pizzanhimon. Gluteenitonta ei olekaan täällä Kreikassa aivan yhtä helposti,  jos lainkaan, saatavilla. Tiedänpä mitä syön sunnuntaina. Janne, uuni päälle!

-Henriikka

Ps. Vielä toinen kysymys: pizza vai pitsa? Itse käytän aina jälkimmäistä, mutta saan siitä niin paljon kommentteja, että kokeilin nyt tuota klassista z-versiota.

Kategoriat: kaverit, ruoka ja juoma, sisustus, yhteistyö Avainsanat: , 10 kommenttia

Pizza juhlatarjoiluna, kyllä vai ei?

10 kommenttia

 • Omassa kaveriporukassa pizza on aivan vakkarijuhlatarjoiltava. Kätevä, kun saa tehtyä monenlaista. Ja aina myös gluteenittomana :)

 • Daphnion sanoo:

  Pizza on loistavaa tarjottavaa pippaloissa. Olen monesti tehnyt sitä vieraille, koska sillä saa helposti masut täyteen ja kaikki tykkäävät pizzasta. Kätevä tehdä muutamaa eri sorttia, jotta on jokaiselle jotakin.

  Mua harmittaa ihan vietävästi, että nuo Frian tuotteet sisältävät vehnätärkkelystä. En ole siistä syystä päässyt koskaan testaamaan.

  • Henriikka sanoo:

   Pitää siis seuraaviin juhliin ottaa pizza menuun mukaan. En oo jotenkin edes osannut ajatella, että sekin voisi olla juhlaruokaa. Ensimmäisenä tulee vaan mieleen piirakat ja salaatit.

   Voi ei, toi vehnätärkkelyshomma on kyllä kurja… Toivttavasti jossain vaiheessa tulisi myös tuotteita, joissa sitä ei olisi.

 • Marie H sanoo:

  Kyllä- ääni myös täältä. Pizzat on helppo suolainen niin arkeen kuin juhlaankin. Ihanan näköinen tuo mutakakku, nam.

 • Saarai sanoo:

  Enpä ole tullut aiemmin asiaa miettineeksi mutta harva ihminen ei tykkää pitsasta joten kyllä varmasti toimii juhlatarjoiluna! Ja ehdottomasti pitsa eikä pizza :D

  • Henriikka sanoo:

   No sama juttu mulla. Ei jotenkin ole edes osannut ajatella, että pitsaakin voisi tarjoilla fiinisti hopealautasilla. Tai vaan ihan normaalilla lautasella hahah.

 • Emilia sanoo:

  Pizza on kyllä helppo vakkari pippaloissa, varsinkin jos porukkaa tulee lyhyellä varoitusajalla. Mun vakkari tarjottavat on sienipiirakka, vegejuustokakku joko uuni versiona tai ilman ja jotkin pienet suuhun pantavat suolaiset herkut. Kaikki toki vegaanisena mitä ei tarvitse vieraille aina kertoa :D

  • Henriikka sanoo:

   Uijui, kuulostaapa hyvältä. Pitää varmaan joskus tulla piipahtamaan, kun on noin hyvä menu. Ja vielä vegaanina kaikki – oon aivan myyty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.