Kaikki lempiainekset kulhossa: Kikherne-viikunasalaatti

Salaatit, salaatit, oi salaatit! Tein juuri ison annoksen kikherne-viikunasalaattia, joka nyt odottaa tuolla pöydällä, että saan tämän jutun julkaistua.

Joskus tuntuu hassulta nimetä salaatteja, sillä teen usein niin runsaita salaatteja, että valitsen sitten nimeen melko sattumanvaraisesti muutaman kaikista raaka-aineista. Tässäkin kulhossa oli nyt niin paljon omia suosikkiaineksiani, että nimi voisi hyvin olla lempisalaatti.

Kikherne-viikunasalaatti

Tammenlehtisalaaatti
Punakaaliversot
Parsakaali (raakana tietysti)
Viinirypäle
Leipäjuusto
Kikherneet (käytin Earth Controlin suolattuja ja paahdettuja)
Avokado
Viikuna (tuoreita)

Pese, pilko, viipaloi, kerrosta. Nauti sellaisenaan tai esim. vadelmavinegreten tai hummuksen kanssa.

Ida jakoi juuri tänään raikkaan mansikka-vuohenjuustosalaatin ohjeen, joka on kokeiltava lähipäivinä. Olen niin iloinen, että lumisateesta huolimatta kesä on tulossa, ja kroppani huutaa vihdoin vihreää. Olen koko talven odottanut, koska lakkaamaton pitsanhimoni lakkaa ja salaatit ottavat taas suuremman osan arjessani. Pitsaa tekee edelleen alati mieli, mutta salaatti on kirinyt taas rinnalle. Baby steps!

Odotan myös kesäpiknikkejä, kun kauniit salaatit voi tarjoilla kauniissa lasipurkeissa.

Mutta nyt en malta enää odottaa, vaan käyn pöytään ja syön vihreäni. Jos jollain on suosikkisalaattiresepti, niin laittakaahan kommenteissa hyvä kiertoon.

-Henriikka

Huom! Arctica-lautanen saatu osana Arabian vuosiyhteistyötä

Kategoriat: reseptit, ruoka ja juoma Avainsanat: 6 kommenttia

Kaikki lempiainekset kulhossa: Kikherne-viikunasalaatti

6 kommenttia

  • Saaara sanoo:

    Mulla on kans lakkaamaton vihreän himo. Kevät aloittaa kasvissyöjän juhlakauden! Vielä joutuu tyytymään ulkomaisiin varhais-tuotteisiin, mutta kohta oi kohta. Tänä vuonna omia puutarhan antimia joutuu varttumaan vieläkin pidempään, mutta itsekasvattamia ei voita mikään<3
    Yks hyvä yhdistelmä salaattiin on ananaskirsikka ja joku vahvempi juusto.
    Ja oon ihan himona uuteen Nyhtökaura saaristoon. Niin kesäinen ihana.

    • Henriikka sanoo:

      Uijuijui, mä odotan jo niin innolla, että suomalaiset kasvikset on back in the business. Ja pitääpä muistaa tuo ananaskirsikka, sitä ei tuu usein laitettua mutta voisi kyllä toimia hyvin.

  • Ansku sanoo:

    Joo! Parasta salaattia on: salaatti, tomaatti, aurinkokuivattu tomaatti, oliivi, taateli, raaka kukkakaali. Päälle voi roiskia pestoa jos tuntuu siltä. Lempparia. Leipäjuustoa tulee harvoin syötyä mutta hyvältä näyttää. Terveisin Anonyymi pitkäaikainen lukija.

    • Henriikka sanoo:

      Nam, miten hyvältä kuulostaa. Laitetaan ainekset testaukseen. Kiitos vinkistä! Ja mainiota, kun oot ollut pitkään mukana.

  • Sofiamilja sanoo:

    Ihanan kuuloinen salaatti.
    Hyväsalaatti syntyy myös rucolasta, vihreästä salaatista, vesimelonista, punaisista linssesistä, maa-artisokasta ja luumutomaateista :)
    Ja siskon kanssa perinteeksi on muodostunut mangokanasalaatti!

    • Henriikka sanoo:

      Maa-artisokkaa en olekaan varmaan ikinä itse laittanut salaattiin. Pitääpä kokeilla siis sitäkin.

      Ja oi, mango kaikissa muodoissa kuulostaa ihanalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *