Singapore tuntuu tulevaisuudelta

Tänään on ollut ensimmäinen kokonainen päivä Singaporessa. Saavuimme äitini ja siskoni kanssa eilen illalla perille ja nukuimme viime yön viiden tunnin aikaerosta huolimatta kuin vaavit. Lämpötila ei laske juuri alle 30 asteen yölläkään, joten Suomen viileät syyspuuskat on jo reilussa vuorokaudessa unohdettu.

Millainen on ensivaikutelmani kaupungista? Tai siis maasta! Tai siis molemmista, tarkemmin sanoen.

Tuntuu vähän kuin olisi tulevaisuudessa. Valkoisia ja harmaita pilvenpiirtäjiä nousee ympärillä, mutta toisaalta puistosuunnittelu on tehty niin hyvin ja tarkasti, että vihreää on reilusti. Kerrostalojen välitasanteilla ja katoilla kasvaa puita ja pensaita. Katukuvaan sopisi erinomaisesti lentävät autot ja skeittilaudat. Voisin myös kuvitella, että ihmiset olisivat luopuneet oikeasta ruoasta ja ruvenneet syömään tulevaisuuden ravintogeelejä.

Singaporessa on saman verran ihmisiä kuin koko Suomessa yhteensä, eli noin viisi miljoonaa. Silti kaikkialla on siistiä ja järjestelmällistä. Rakennusten korkeudesta kyllä huomaa, että kyseessä on yksi maailman tiheimmin asutuista paikoista. Kooltaan maa on Suomen pääkaupunkiseudun kokoinen. Koska päiväntasaaja on vain 137 kilometrin päässä, aurinko laskee aivan yhtäkkiä, ja valo katoaa kuin veitsellä leikaten.

Tiistaista perjantaihin vietämme Vietnamissa, Phu Quocin saarella. Kymmeneen päivään mahtuu siis kaksi täysin uutta maata meille kaikille kolmelle. Matka on toteutettu vain itseni sekä siskoni että äitini kanssa yhteistyössä, mikä on vaihteeksi kovin virkistävää. Voin jättää kameran ja muistiinpanovihkon reppuun vaikka koko päiväksi. Vaikka koko viikoksi!

Lämpimiä ajatuksia Suomeen. Yritän tuoda teille mukanani vähän tätä aurinkoa.

-Henriikka

Kategoriat: matkustus, perhe, sisko Avainsanat: Ei kommentteja. Kommentoi!

Singapore tuntuu tulevaisuudelta

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *