Äidin ja tyttärien 6 tyyliä (+Nanso-arvonta)

Kaupallinen yhteistyö: Nanso

Meidän perheen tyttöjen kesken on aina puhuttu tyylistä ja vaatteista. Olemme aina kyselleet neuvoa ja mielipiteitä, sekä jakaneet tyylimietteitä toisillemme. Usein sovussa, aina ei.

Kun olimme lapsia, äiti vei meidät kerran vuodessa junalla tyttöjen reissulla Helsinkiin, jossa saimme valita muutamia suosikkivaatteitamme. Ne tuntuvat muistojenkirjossa jollain tapaa sellaisilta taianhohtoisilta päiviltä. Kiertelimme suurkaupungin kauppoja, kävimme pitsalla ja jätskeillä ja tunnistimme ylpeinä Kolmen sepän patsaan.

Puhumme edelleen paljon vaatteista yhdessä. Se ei ole koskaan ollut elämän tärkein asia tai harrastus, mutta kaikille olennainen osa omakuvaa ja viihtymistä. Näissä kuvissa näette kuusi tyyliä, jotka suunnittelimme Nanson syksyn uutuuksista.

Henriikka:

Oma tyylini on muodostunut monenlaisten kokeiluvaiheiden jälkeen nykyiselleen: klassisia, selkeitä vaatekappaleita yhdistettynä huomiotaherättäviin yksityiskohtiin, esimerkiksi kirkkaaseen huulipunaan, isoihin koruihin tai päähineeseen. Muutos on toki pysyvää.

Rakastan luonnonmateriaaleja ja helppohoitoisuutta – olen surkea silittäjä ja pyykkääjä. Innostun väreistä, mutta niiden rinnalle olen löytänyt myös valkoisen ja harmaan sävyt. Graafiset, kekseliäät leikkaukset herättävät usein huomioni. Sekoitan tyylissäni uutta ja vanhaa, sillä uudet vaatekappaleet heräävät usein parhaiten eloon kirppislöytöjen rinnalla.

Pirkko:

Vaatteet on mun aatteet. No ei tod. Viihdyn rennoissa, mukavissa vaatteissa. En kaipaa merkkituotteita, mutta laadukkuus ja ajattomuus ovat nykyisin selvästi aiempaa tärkeämpää. Ajattomuus paljon myös sen vuoksi, ku en enää viitsi käydä kovinkaan usein vaatekaupassa. Vaatteiden on hyvä joustaa, jotta voin vaikka kesken päivän venytellä rennosti. Pidän paljon liikkumisesta ja ulkoilusta, ja se määrittää paljon pukeutumistani – esimerkiksi työmatkat pyöräilen, ja vaatetus on sen mukaista.

En todellakaan halua olla kertakäyttökuluttaja ja toivon, että laadukkuus, luonnonsuojelu ja erityisesti työntekijöiden hyvinvointi ja oikeusturva esimerkiksi vaatetehtaissa näkyisivät entistä enemmän vaatevalinnoisssni.

Roosaliina:

Tyylini on, ja on varmaan aina ollut, aika simppeli. Tykkään käyttää vaatteita, jotka ovat mukavia päällä ja päälläni on usein maanläheisiä, murrettuja värejä. Raitapaitoja omistan toista kymmentä – ne on aina varma valinta, vaikka välillä tuntuu, että päälläni on raitaa joka päivä. Ja vielä öisinkin. Olen vähän sellainen, että tykästyessäni johonkin vaatteeseen, käytän sitä ihan hirveän paljon.

Tykkään miettiä suht tarkkaan, mitä laitan päälleni ja olen myös aika nirso shoppailija. Jos olemme kaupoilla, Henriikalla menee välillä hermo, kun minulle ei kelpaa mikään. Olen usein etukäteen ajatellut päässäni tietynlaisia vaatteita, ja jos sellaisia ei löydy, en osta mitään. Voisi ehkä tehdä hyvää hypätä välillä omalta mukavuusalueelta pois.

Ensimmäisten tyylien vaatteet:

Henriikka:
Huurre-housut
Huurre-jakku
Tasku-T-paita

Roosaliina:
Knoppi-mekko

Pirkko:
Tasku-T-paita
Kuiske-huivi
Vekki-hame

Henriikka:

Äiti ja Roosaliina ovat joskus hauskan varovaisia miettiessään vaatteitaan. Olen itse jo tehnyt kymmenen päätöstä, kun he vielä mutisevat ensimmäisen äärellä. Toisaalta olisin itse välttynyt monelta hutiostokselta, jos olisin kuunnellut heitä ja noudatellut heidän valintaprosessiaan. Olen ehdottomasti meistä kolmesta se, joka innostuu ja sekoaa ostoksilla ensimmäisenä (ainoana).

Siskoltani olen oppinut, että hyvä ja hyvin valittu vaate kestää aikaa. Äitini vuoksi en jännitä, ettenkö voisi vielä 50-vuotiaanakin käyttää juuri niitä vaatteita kuin itse haluan.

Pirkko:

Kuulin tyttäriltäni reilu kymmenen vuotta, että pukeutumiseni on tylsää ja jopa noloa, kunnes aloin vähitellen huomata, että he lainaavatkin mielellään vaatteitani. Kas kummaa, pukeutumiseni olikin ”muuttunut” ihan hyväksi (ja nuoret kasvaneet aikuisiksi). Nykyisin onkin mukavaa, kun voimme lainata vaatekappaleita toisiltamme. Saan joskus myös kivoja vinkkejä heiltä vaatevalintoihini.

Roosaliina:

Henriikan tyyli on omaan tyyliini verrattuna usein aika paljon asiallisempi. Hän näyttää aina siltä, että voisi lähteä siltä seisomalta pressitilaisuuteen. Jos tyylit olisivat ihmisiä, omani olisi varmaan lapsi ja Henriikan aikuinen. Henriikka kokeilee rohkeammin uusia vaatteita ja käyttää vaatteita, joita mulla ei tulisi edes mieleen käyttää. Välillä tulee ohilyöntejä (anteeksi sisko rakas!), mutta usein kokeileminen kannattaa.

Äitin tyyli on myös aika yksinkertainen, niin kuin minunkin. On hauskaa, että voin käydä äidin vaatekaapilla ja käyttää samanlaisia vaatteita. Äitikään ei ole niin innokas leikkimään vaatteilla, vaan luottaa omaan perustyyliinsä. Ja sehän toimii!

Toisten tyylien vaatteet:

Roosaliina:
Selja-mekko
Basic-legginssit
Kuiske-huivi

Henriikka:
Kuiske-mekko

Pirkko:
Lumo-tunika
Kampa-housut
Huivi (ruskea)

Ja lopuksi otsikossa luvattu arvonta lukijoille: Kerro kommenttipoksissa mikä asukokonaisuuksista tai vaatekappaleista on suosikkisi. Vastanneiden kesken arvotaan kolme voittajaa, jotka saavat valita vapaavalintaiset Nanson tuotteet itselleen. Jätä vastauksesi 19.11. mennessä.

Ihana äiti, ihana sisko! On kivaa, kun voi jakaa niin pieniä kuin suuriakin asioita rehellisesti tuttujen naisten kesken. Itse asiassa vietämme rentoa perheaikaa tänäkin viikonloppuna, kun samaan syssyyn sattui isänpäivän lisäksi perhepiirin kahdet synttärit ja kahdet valmistujaiset. Kakkua luvassa!

-Henriikka

Kategoriat: muoti, oma tyyli, perhe, sisko, yhteistyö Avainsanat: 446 kommenttia

Äidin ja tyttärien 6 tyyliä (+Nanso-arvonta)

446 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.